Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Re: Klimatyczna Szajka
Rubi... no siedzi napuszona, ale jak je wypuszczę to łazikuje. w drodze do weta chrupała jabłuszko.
Blanny, kroplówki chyba nie dostała, na karcie informacyjnej jest napisane 'lekkie odwodnienie', więc może nie było potrzeby.
albo dostała, ale nic wetki nie mówiły, w sumie dość długo siedziała w gabinecie, jak ją wzięli na RTG, bo wtedy proszą o wyjście do poczekalni. może jej podały, dlatego tyle zeszło.
Blanny, kroplówki chyba nie dostała, na karcie informacyjnej jest napisane 'lekkie odwodnienie', więc może nie było potrzeby.
albo dostała, ale nic wetki nie mówiły, w sumie dość długo siedziała w gabinecie, jak ją wzięli na RTG, bo wtedy proszą o wyjście do poczekalni. może jej podały, dlatego tyle zeszło.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
-
- Kontakt:
Rudej łatwiej się oddycha. robi boczkami, ale nie aż tak jak wczoraj. antybiotyk jeszcze siłą do pysia aplikujemy, ale lakcid wcina ładnie sama, więc pewnie i antybiotyk niedługo będzie wolała zlizywać z łyżeczki dobrowolnie niż się męczyć ze strzykawką 
no i pierwsza leci do miski
w piątek odwiedzą nas poprzedni opiekunowie Rubi i Czesi, bardzo sie przejęli chorobą Rudej

no i pierwsza leci do miski

w piątek odwiedzą nas poprzedni opiekunowie Rubi i Czesi, bardzo sie przejęli chorobą Rudej

bez szczurków...
-
- Kontakt:
popiszę sama ze sobą 
widać stanowczą poprawę u Rubi. nie robi tak boczkami, nie gada jakoś specjalnie. leki już sama wciąga chętnie
Demerka od wczoraj też dostaje encorton. również chętnie zjada sobie z łyżeczki, czuje się bardzo dobrze, wesoła, ma apetyt
a ja wreszcie doczekałam się takiego widoku :

uff, do tej pory Ares spał raz z Rubi, raz z Czesią, ale nigdy nie spali razem. do dzisiaj

widać stanowczą poprawę u Rubi. nie robi tak boczkami, nie gada jakoś specjalnie. leki już sama wciąga chętnie

Demerka od wczoraj też dostaje encorton. również chętnie zjada sobie z łyżeczki, czuje się bardzo dobrze, wesoła, ma apetyt

a ja wreszcie doczekałam się takiego widoku :

uff, do tej pory Ares spał raz z Rubi, raz z Czesią, ale nigdy nie spali razem. do dzisiaj

bez szczurków...
Ale Rudaska ma siarczyście rudy kolor !
Czy to tak tylko na zdjęciu ?
Tak czy siak, super że łączenie się udało.

Czy to tak tylko na zdjęciu ?

Tak czy siak, super że łączenie się udało.

, Cyna, Soda Nafta [*]
-
- Kontakt:
ona taka ruda-ruda jest 
oj udało się, na szczęście, bo bałam się, że wiecznie będą siedzieć osobno.
ostatnio znowu myślałam, czy by nie łączyć ich ze starszym stadem, ale znowu sobie przypomniałam, że chyba nie chcę im nic zaburzać już

oj udało się, na szczęście, bo bałam się, że wiecznie będą siedzieć osobno.
ostatnio znowu myślałam, czy by nie łączyć ich ze starszym stadem, ale znowu sobie przypomniałam, że chyba nie chcę im nic zaburzać już

bez szczurków...
- Paul_Julian
- Kontakt:
Pieknie wyglądają razem ! A rudzinka to jak świnka morska 

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Ja to się chwilę zastanawiałam zanim dopatrzyłam gdzie to ma przód 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
słodkości, piękne takie barwne miksy

Misia [*] Whisky [*] Mamba [*] Imbir [*] Paszczusia [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
Rudy, rudy, rudy rydz.
Cieszę się, że babeczka zdrowieje.
Super, że łączenie się udało! Pamiętam swoje ekscytację, gdy pierwszy raz po łączeniu, zobaczyłam chłopaków wszystkich razem... 

-
- Kontakt:
Ruda świnko-szczurza-głowodupka ma ADHD jak chyba żaden mój szczur do tej pory 
dzisiaj zaczęła tak szaleć, że nie nadążałam za nią. była w jednym miejscu, jak mrugnęłam oczami to już była na drugim końcu łóżka, zaraz znowu gdzie indziej
dzisiaj odwiedzili nas poprzedni opiekunowie Rubi i Czesi. więc wzięłam ich z Aresem na łóżko, żeby nie zwiewali. Ares za wszelką cenę chciał się dostać do klatki starszyzny (Ruda też...), jak go zabierałam stamtąd to mnie łapał zębami, taki się nerwowy zrobił. brałam go na kolanka i odgradzałam mu dojście do klatki cała ręką, to głupol zaczął mi skrobać w rękaw a potem już przez rękaw łapał zębami
zawsze na czas wybiegów jednych, drugie stado wyprowadzam do sypialni rodziców, ale teraz uznałam, że nie będzie takiej potrzeby, bo weźmiemy trójkę tylko na łóżko, żeby się nie rozbiegły. i to był błąd
na szczęście potem sie Aresik uspokoił.

dzisiaj zaczęła tak szaleć, że nie nadążałam za nią. była w jednym miejscu, jak mrugnęłam oczami to już była na drugim końcu łóżka, zaraz znowu gdzie indziej

dzisiaj odwiedzili nas poprzedni opiekunowie Rubi i Czesi. więc wzięłam ich z Aresem na łóżko, żeby nie zwiewali. Ares za wszelką cenę chciał się dostać do klatki starszyzny (Ruda też...), jak go zabierałam stamtąd to mnie łapał zębami, taki się nerwowy zrobił. brałam go na kolanka i odgradzałam mu dojście do klatki cała ręką, to głupol zaczął mi skrobać w rękaw a potem już przez rękaw łapał zębami

na szczęście potem sie Aresik uspokoił.
bez szczurków...
-
- Kontakt:
u Rudej już w porządku, skończyliśmy antybiotyk, już jest cichutka 
Demerka... puszy się. ale sika, ma apetyt, humor. więc jeszcze nie czas chyba.
Atirka dużo śpi... kiedyś pierwsza przylatywała jak otwierałam klatkę, teraz musze jej szukać, bo się gdzieś zaszyje i śpi.
strasznie mi się starszyzna tłucze ostatnio..
nieraz w nocy rzucam jakąś skarpetką czy poduszką w klatkę, bo już mam dość
z psiakiem problemy, zaczął dzisiaj kuleć na przednią łapkę. większość dnia spędził w swojej klatce niestety, żeby nie nadwyrężać łapki, potem jak wyszedł to nie kulał. ale trochę połaził i znowu się zaczęło...
moje zdrowie też szwankuje. dorwało mnie choróbsko, które powoli mnie niszczy psychicznie.
dużo czynników składa się na to, że życie ze mnie ulatuje, jakoś nie potrafię się niczym cieszyć.
ah, jedna myśl mnie w sumie cieszy - jutro odbieram myszkę adoptowaną z Vivy.

Demerka... puszy się. ale sika, ma apetyt, humor. więc jeszcze nie czas chyba.
Atirka dużo śpi... kiedyś pierwsza przylatywała jak otwierałam klatkę, teraz musze jej szukać, bo się gdzieś zaszyje i śpi.
strasznie mi się starszyzna tłucze ostatnio..

z psiakiem problemy, zaczął dzisiaj kuleć na przednią łapkę. większość dnia spędził w swojej klatce niestety, żeby nie nadwyrężać łapki, potem jak wyszedł to nie kulał. ale trochę połaził i znowu się zaczęło...

moje zdrowie też szwankuje. dorwało mnie choróbsko, które powoli mnie niszczy psychicznie.
dużo czynników składa się na to, że życie ze mnie ulatuje, jakoś nie potrafię się niczym cieszyć.
ah, jedna myśl mnie w sumie cieszy - jutro odbieram myszkę adoptowaną z Vivy.
bez szczurków...
-
- Kontakt:
Klima,ja myślę,że to zwykłe przesilenie wiosenne
Człowiek się jeszcze nie do końca obudził po zimie,pogoda w kratkę,niby słońce,a zimnica,nic się nie chce,zmęczenie,przeziębienia...Wiosenna deprecha 

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
nie wiedziałam że szczur może być tak bajecznie rudy 

Szukam transportu Lublin-Olsztyn
- Frugo_Frugo
Ruda jest zaje...ten tegos fajna
!

Ze mną : Dudek i Irysek <3
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36014
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36014
Klimejszyn, nie daj się smutkom 

TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio