Moja Frytka,Beata i Farbka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Moja Frytka i Beata

Post autor: Paul_Julian »

Nie da sie wszystkiego naraz. Nawet sprzedaż byle gry to chwilę trwa.
Aha , Axen, allegro ma funkcję Junior. To jest dla osób 13-18 lat. Moze sie zarejestruj, łatwiej bedzie gry sprzedac czy np. ksiązki do szkoły z poprzednich lat ?
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Blanny

Post autor: Blanny »

Niektóre szczury NIGDY nie polubią być głaskane, bo je to stresuje.
A Twoje są z zoologicznego, więc może to trochę potrwać albo wcale tego nie polubią.. Do tej pory ręce kojarzyły im się tylko z wnerwiającymi paluchami pukającymi w sklepowe akwarium, w którym były.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Blanny

Post autor: Blanny »

zalbi, nie łódź się, że on zrobi komuś przelew na konto. Bo zapewne nie umie, nie może, nie ma pieniędzy, na pocztę nie pójdzie, mama mu nie pozwoli, konta nie ma.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Axen97

Post autor: Axen97 »

1.Jak cos sprzedaje,to na koncie(na allegro)mamym,bo punktow wiecej(payback).
2.Niedlugo bede mial swoje konto w banku,ale po co mi kupowac leki,skoro moge sam do apteki podejsc ??? .
3.I moga tez nie dawac sie brac na rece? :'(
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

i co z tego, że podejdziesz do tej apteki? bo nie bardzo rozumiem...

leków dla zwierząt nie kupisz w aptece, w dodatku bez recepty.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Szczurki z zoologicznego oswajają sie dłuzej. Są u Ciebie od niedawna, więc potrzeba czasu. Kazdy szczurek ma swój charakterek, te ze sklepów mają od razu gorszy start i mniejsze zaufanie.
To nie jest tak, ze nie oswoją sie nigdy.
Ja mam nadzieję , ze mama da sie przekonac. Bo to jest klucz do sukcesu.
Poszukaj klatki w dziale "oddam za darmo" w gazecie albo albo na rynku za jakies grosze albo czasem ktoś po prostu wyrzuci na smietnik. Jak sie ją porzadnie wypucuje (jesli malowac to specjalną bezpieczną farbą )i wyparzy wrzątkiem , to moznaby domontować do Twojej klatki i w ten sposób zrobić duzą.
Sa też osoby , które robiły same klatki. Moze tata by się dał namówić na zrobienie takiej klatki ?

Co do podescia do apteki, to chodziło o przelew. Nie ma sensu robić przelewu skoro moze podejsc do apteki i zakupic leki po wizycie u weta.
Kasy nie kołuje sie natychmiast, tez potrzeba kilku dni, ale ogonki powinny pójsc do weta - Axen, czekamy na jutrzejsze wiesci co do weta :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

zalbi pisze: leków dla zwierząt nie kupisz w aptece, w dodatku bez recepty.
Nie wszędzie :D Mój pies ma chorą wątrobę i dostał takie leki, że trzeba było iść z receptą do apteki (btw - teraz bierze więcej leków niż moja babcia). Krew też miał badaną w ludzkim labie (cudownie to wyglądało - "Zlecający: Pies Margo" :D)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Cyklotymia pisze:
zalbi pisze: leków dla zwierząt nie kupisz w aptece, w dodatku bez recepty.
Nie wszędzie :D Mój pies ma chorą wątrobę i dostał takie leki, że trzeba było iść z receptą do apteki (btw - teraz bierze więcej leków niż moja babcia). Krew też miał badaną w ludzkim labie (cudownie to wyglądało - "Zlecający: Pies Margo" :D)
ale chodzi mi np o ivermektynę - bo wiadomo, że zwierzaki ludzkie leki też przyjmują (wiadomo też jak bardzo chętnie niektóre panie w aptece sprzedają leki przepisane przez weta ;) ).
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Krew też miał badaną w ludzkim labie (cudownie to wyglądało - "Zlecający: Pies Margo" :D)
U nas zawsze badają krew zwierząt w ludzkim labie ;) Zanosisz normalnie do laba i nikt wielkich oczu nie robi, że to psa czy innego futrzaka :P
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

A nie możesz się dogadać z matką inaczej? Sytuacja wygląda tak a nie inaczej, potrzebujesz kasy na weta, nie ukrywajmy. Umów się z mamą, że za powiedzmy 10 zł umyjesz okna albo podłogę. Jak byłam w Twoim wieku to za kasą kosiłam trawnik czy wyrywałam chwasty. A 10 zł to naprawdę nie majątek dla Twoich rodziców. Zasłuż sobie jakoś na tą kasę i zasuwaj do weta.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
Jelly123

Post autor: Jelly123 »

Axen, to jak to już jest z tymi pieniędzmi? Najpierw piszesz, że jesteś bez grosza przy duszy i że nie ma szans nawet na karmę, pisałeś że kupiłeś im też żwirek... potem piszesz, że rodzice założą ci konto w banku, po co? Żebyś miał 0,00zł na koncie? Moim zdaniem takie konta się przydają żeby komuś zabezpieczyć niezłe oszczędności i jest to też dobre wyjście jeśli chodzi o wycieczkę, też za granicą. W ogóle najpierw robisz z mamy takie monstrum, a teraz mama sama do szczurków zagląda, ba, bawet znalazła dla szczurków weterynarza. Może twoja mama wcale nie jest taka -anty, tylko tak ci się wydaje, bo dla niej to bezsensowne wydatki? Szczerze to ci trochę zazdroszczę, że tak ci ludzie oferują pomoc i nawet chcą gadać z rodzicami, moja mama też się na nic nie zgadza... Pobiadoliłeś i ta-da, gwiazda forum normalnie! :D
Awatar użytkownika
Jelly123

A propo tego głaskania jeszcze, nie wszystkie szczurki lubią być głaskane, moja Jessy też nie należy do miziaków, jak juz do mnie podbiega to po to żeby mnie pozaczepiać i trochę pogryźć. Lubi być miziana kiedy leży sobie w hamaku, to to tak ;) Ale przecież napisałeś, że głaskałeś je kiedy spały. To już coś. Jessy na przykład do tej pory nie lubi być podnoszona. Zawsze muszę drugą ręką jej zabezpieczyć tyłek, bo zawsze wieje w tył. Może tego nie zauważasz ale szczurki na pewno robią jakieś postępy. Musisz spędzać z nimi dużo czasu, ile godzin im poświęcasz codziennie?
Axen97

Sam nie wiem ile,no ale troche ;) .Teraz bede im sprzatal cala klatke i wymienial troty.A moje szczurcie tez nie lubia byc podnoszone,wiec musze je podnossic po prostu na sile :-\ .A co do konta - bede tam trzymal kaske i nie bedzie kusilo,zeby na cos wydac :) .A i jeszcze tam w jakims malym stopniu procentuje :D .
Axen97

O...bylbym zapomnial.Wet byl zamkniety,ale jutro konce inaczej lekcje to wtedy podejde.
Awatar użytkownika
Jelly123

Jeju, nie chodziło mi o to, jak często zmieniasz im trociny (a lepiej żebyś zmieniał żwirek :P ), tylko jak długo się z nimi bawisz, dajesz im czas żeby sobie pobiegały. Wystarczy że im potowarzyszysz. Może już się wcale ciebie nie boją, tylko nie lubią podnoszenia, ale powinny się przyzwyczaić z biegiem czasu ;)
Czyli jednak masz trochę kasy, jeśli chcesz je gdzieś schować, by nie wydawać na byle co? Czy chcesz ją skądś magicznie wytrzasnąć? Ja mogę dać na oprocentowanie tylko jak będę mieć więcej niż 1000 zł :/
Zablokowany

Wróć do „Nasi pupile”