Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: alken »

jakie Santana I Jimi sa duże :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Jakie piękności!! :D
Santana śliczne uszka :-* A Jimi to takie moje marzenie :-*

Super klaciora :) tylko aż się prosi o hamak - łapacz ;) w połowie wysokości zainstaluj ;) będzie bezpiecznie ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Jest już zamatowany :) Tyle, że zastanawiam się ile wytrzyma pod naporem ich zębisk :P
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Piekne dziewczynki ;D
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Pająk

Post autor: Pająk »

Santana, taka piękność i Doti szczerząca się do pręta - cudo ;D
Nie dość, że trafiłaś na futera XL, to jeszcze wersje kolorową. Piknie!
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Chwilkę mnie nie było. No chwilkę. A tu takie rozmnożenie... A widzę, że jeszcze Paproch...? (swoją drogą, Paproch ma w sobie coś urzekającego, zarówno w wyglądzie, jeśli dobrze wyśledziłam, które to stworzonko, jak i w imieniu ;) )

...Teraz już się kompletnie pogubię, który jest który :D
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
mini

Baby już połączone na amen ;) Zastanawiam się tylko kto alfuje. Przez chwile myślałam, że Bójka, ale widok kładącej ją na plecy Bajki szybko rozwiał moje przypuszczenia :P Albo Bajka albo Brawurka. Tak czy inaczej, niedługo kolejne zmiany w hierarchii pewnie nastąpią, bo we wrześniu Paproch dołączy, a to już troszkę ponad dwa tygodnie, no może trzy..
Zobaczymy.

Ludzie, ile one pochłaniają! Są jak jamochłony jakieś. Podstawowej ubywa, do tego masa dodatków. Dorze, że to co robię na obiad bez przypraw nadaje się też dla nich :P Nie przeszkadza mi to, mam dostęp do taniej karmy ale wrażenie robi :D

Dzisiaj wyszorowałam cała klatkę, wymyłam poidła, rury, domek.. ciekawe jak będzie wyglądać klatka po naszym powrocie :P Babcia i bratowa wyuczone, ciągle o coś pytają, szczurów się nie boją, a wręcz przeciwnie, więc jestem spokojna. No ale wiadomo - tylko ja potrafię najlepiej ;D
Z uwagi na to, że pogoda ładna był wybieg na zastawionym kartonami balkonie. Jak pięknie fikały i robiły stójki w kierunku wiatru :) Dałam też miskę z wodą, okazało się, że rozchlapywanie wody i skoki do i z są frajdą najlepszą w życiu :D Podobało im się.

Jutro wyjeżdżamy. Z jednej strony się cieszę, bo wreszcie do Chorwacji, a z drugiej.. Już tęsknię..
->Mini pociechy<-
Maszka

Post autor: Maszka »

Super, że to było takie szybkie, bezproblemowe łączenie :)
mini pisze:Ludzie, ile one pochłaniają! Są jak jamochłony jakieś.
;D Z ciekawości się spytam, ile miesięcznie takie młode stado pożera?

Ja już intensywnie myślę, czy moje szczury też są szczurami wodnymi. Chyba wypada to sprawdzić.

Babcia z Bratową dadzą radę! Udanego wyjazdu i ładnej pogody Wam życzę ;)
Awatar użytkownika
mini

600 gram (bo 100 gratis) w dwa tygodnie idzie, a do tego jeszcze dodatki!
Jestem ciekawa jak to będzie, kiedy już przestaną rosnąć.
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
alken

jak ja miałam 6 szczurów (4 dorosłe i dwa małe) to żarły jakieś półtora kilo miesiecznie :P

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

To u mnie przy 6 dziewczynkach schodzi mi ponad 2 kg miesięcznie ::)
Awatar użytkownika
alken

aneczkaa pisze:To u mnie przy 6 dziewczynkach schodzi mi ponad 2 kg miesięcznie ::)
no u mnie w sumie też tak ok dwóch bo jeszcze zawsze im cośtam wrzucam od siebie, makaron, chlebek, pestki, orzechy. cztery dorosłe jadły 1-1,2 kg miesięcznie i to w sumie takie moje dokładniejsze obliczenia bo czwórkę miałam najdłużej. no i nie liczę mokrego żarcia warzyw i owoców oczywiście.
a merchówny jak były małe i mieszkały jeszcze osobno to zjadały tyle co 4 duże ::)

Awatar użytkownika
mini

No to moje, jeśli na dwa tygodnie starczy 600 gram to na miesiąc idzie kilo dwieście ale to samego Complete. Ja do tego dorzucam słonecznik, orzechy, makaron, ryz preparowany, suszone banany, jabłka i rodzynki. Oczywiście w odpowiednich proporcjach.
I wydaje mi się, że po zmieszaniu to ok 3 kilo wyjdzie. I to tylko sucha, a przecież codziennie dostają coś jeszcze, a to świeże warzywa i owoce, a to kaszka, mięsko jakieś itp
Więc, jakby nie patrzeć - idzie tego żarcia.
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Oj, idzie, idzie. Przy dwóch ogonach tego aż tak nie czuć, ale przy większym stadku są to horrendalne ilości ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Pająk

Post autor: Pająk »

mini pisze: Z uwagi na to, że pogoda ładna był wybieg na zastawionym kartonami balkonie. Jak pięknie fikały i robiły stójki w kierunku wiatru :) Dałam też miskę z wodą, okazało się, że rozchlapywanie wody i skoki do i z są frajdą najlepszą w życiu :D Podobało im się.
Powiedz, że masz z tego filmik. Musiało być im cudownie. Brykające ogonki- to szczęśliwe ogonki ;D
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”