Spółka z.o.o. ♥

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Szczurniętaaa
Numer GG: 41155055

Re: Moje Kawowe Mini Stadko <:3 )~~

Post autor: Szczurniętaaa »

mnie obie wyprzedziłyście :D też chciałam Frappe :)
ze mną : Buka :* Migotka :* http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38557 < --- nasz temacik :)
Za Tęczowym Mostem [*] :[/color] Rico.
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Black ;D To musi być Frapcia! :-*
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Awatar użytkownika
Szczurniętaaa

a może da radę zdjęcia dzisiaj...? ::)
ze mną : Buka :* Migotka :* http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38557 < --- nasz temacik :)
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Zdjęciaaaaaaa! ::)
Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Frappe? ::)
SPRÓBUJĘ, ale nie gwarantuję ::)
Łączenie rozpoczete i jak na razie przebiega dość sprawnie ;)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Szczurniętaaa

i jak tam ogoniaste? Jak relacje z łączenia? :) a mała jak się ma? dostanie imię Frappe? :D ZDJĘCIAA! :-*
xiao-he
Kontakt:

Ojojoj, nie tyle na raz :D
Od początku:
Ogoniaste dobrze ;)
Relacje... hmmm... na początek troszkę złych wieści :-\ Wczoraj pilnowałam je cały czas,siedziały w transporterku. W końcu się głodna zrobiłam i poszłam po bananka :D Nie było nie może z 5 minut... wracam a tam szok! Transporter cały we krwi! :o Prawie zemdlałam, ale miałem na tyle rozumu że zdołałam odkryć iż stoczyła się bitwa pomiędzy Nescą a Frappe ( ;) )... No więc szkody następujące wynikłe z powyższego wydarzenia: Nesca: Rozdrapana/pogryziona prawa brew, pogryziony ogon. Frappe ( ;) ) Pogryziony ogon i wyłamany/odłamany/niewiadomocozrobiony pazurek w prawe tylnej łapce... :-X Zaraz odbyła się pierwsza pomoc, zatamowanie krwotoków i polanie woda utlenioną wszystkiego, oprócz brwi, żeby nie szczypało (brew normalną wodą). Nesca uciekła do sputnika lizać swoje rany w samotności :P a Frappe zasnęła mi na kolanach ::) Dziś już jest lepiej, zaczynają się iskać i jeszcze zobaczymy, ale spróbuję może już do klatki razem wkładać, bo bitew już nie ma ;)
A co do zdjęć ::) No historia jest długa, ale w skrócie: zabrano mi aparat żeby zrobić zdjęci mojej tygodniowej siostrzenicy ::) jak oddadzą to od razu wkleję foty! ;)
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
majulina
Numer GG: 2708907

Post autor: majulina »

xiao u mnie łączenie w sumie trwało dwa tygodnie. Wszystko jest kwestią wytrwałości. Były oczywiście akcje, ale na szczescie nie do krwi. Musisz niestety cały czas siedziec i niestety trudno, z transporterkiem iśc robic sobie jedzenie. Moje praktycznie non stop w nim siedzialy lub w malutkiej klatce, aż było spokojnie. Jak tylko była jakaś akcja to z powrotem wracały do transportera. Jak juz było spokojnie w małej klatce to dałam do duzej z hamaczkami, ale po naradach na forum je usunełam bo były przyczyną awantur. Jak tylko była afera znow wracały do małej klatki i tak do skutku. Oczywiscie małych awantur nie da sie wyeliminowac, poniewaz jedzenie oraz ruja są ich zasadniczą przyczyną. Tak jak mówilam zajeło mi to jakies dwa tygodnie moze ciut wiecej.

PS.Nie uwazam sie broń boże za jakiegoś speca od łączenia.

Zycze powodzenia !!!
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45

Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko

Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
xiao-he
Kontakt:

Dziękuję majulina :-*
Łączenia: dzień trzeci:
Dziewczyny śpią rozleniwione w transporterze i patrzą na mnie wzrokiem "daj że już babo spokój, nie bijemy się już przecież!" Iskanko było? Było! No to nas tu jeszcze trzymasz, co?" :P No więc jak na razie bitwy ustały, ale nadal siedzą w transporterze dla pewności ::) czasem pokażą kto tu rządzi, ale jakoś idzie w dobrym kierunku :D Zdjęcia jeszcze nie dziś ::)
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Przetrzymujesz nas ;P
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Xiao ty zła kobieto ! :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
majulina

Xiao ja tak jak pisalam trzymalam je chyba ze trzy dni w tej małej klatce bez wychodzenia, ale wiadomo, że wszystko indywidualnie:D

Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Post autor: Marzka95 »

Śliczne panienki, no xiao dawaj w końcu zdjęcia zabierz aparat ::) .
Ja nie wiem ale mi przy łączeniu nigdy nie było awantur ;D . Tylko przy ostatnim łączeniu Lili jakoś zwariowała być może przez atak który miała, że wszystkich gryzła. Ale tak to wystarczyła jedna noc i w klatce były razem. Robiłam dokładnie tak jak tu:
Łączenie samic:

1 Wieczorem zabierz dwie samice na łóżko nieznane żadnej z nich
2 Puść je w pewnej odległości od siebie aby same do siebie podeszły(ok 0,5m)
3 Daj im możliwość obwąchania się wzajemnie.
4 Niech spędzą ze sobą na wolności godzinę
5 Zmień trociny w starej klatce, daj im w tym uczestniczyć- niech biegają w pobliżu Ciebie.
6 Opróżnij miskę z jedzeniem i umyj ją
7 Nie napełniaj miski jedzeniem
8 Wpuść najpierw nową samicę
9 Po chwili wpuść stara samicę
10 Obserwuj je przez długą chwilę
11 Bądź w pobliżu i w pogotowiu gdybyś usłyszał piski
12 Pozostaw przez 12h pustą miskę
13 NIE FAWORYZUJ ŻADNEJ Z NICH!!

Czasem mogą się szczurki pokłócić, ale tylko na chwilę

Pamiętaj aby samice pozostawić pierwsze 12h bez jedzenia- u nich jedzenie to najczęstsza przyczyna nieporozumień, a na pewno nic im się nie stanie.

Ale moje nie były godzinę tylko ze 3-4 w nocy. I z tym jedzonkiem to też zrobiłam.
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
majulina

Marzka95 :) tak jak mówiłam wczesniej, wskazówki wszystkie przydatne, jednak każde łączenie jest inne. W związku z czym najważniejsza jest przy nim zawsze UWAGA WŁAŚCICIELA szczurków i ciagła obserwacja.

Awatar użytkownika
Szczurniętaaa

Omnomnomnomnom, Frappe :) łączenie się uda, na pewno :> szkoda, że aparat podwędzony, bo wszyscy niecierpliwie czekamy na zdjęcia :P ale cóż, trudno, poczekamy ;D pozdrowionka i mizianko dla dziewczynek :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”