Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Majaki Nocne

Post autor: ol. »

biedny wrażliwy białasek, gdyby tak można szczurom słownie wyłożyć "po co" i "dlaczego", i że "nic złego się nie dzieje"
na pewno by zrozumiała i chętnie współpracowała, bo odddanie albinosów drugim szczurkom jest odwrotnie proporcjonalne do ich wzrostu :-[
niech nie traci kontaktu ze swoim stadkiem jeśli tylko jest taka możliwość i miejmy nadzieję, że wkródce zaakceptuje sytuację, stres minie i przeziębienie ustąpi lekom

głaski dla nich wszystkich
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Aj, jaka szkoda, że się dziewczyny nie dogadują :/

Trzymam kciuki za Beziuchnę, żeby nie dała sie przeziębieniu :-*

I żeby może kiedyś Kukisia jakoś dotarła do Blondyśki.. Toć charaktery się zmieniają, może kiedyś...
IHime

Post autor: IHime »

Zrobiłam małą zamianę, teraz Bezia i Cookie są w dużej klatce z Morelką, a dwie duże mychy mieszkają na półce w mniejszej klatce. Wyniknęło to z dzisiejszej niemiłej przygody. Cookie zapuściła się w okolice dużej klatki, Blondyśka złapała ja za łapę i próbowała zębiszczami wciągnąć przez kratki. Mała narobiła wrzasku, ale nie ma nawet zadraśnięcia. Poza tym, na wybiegu Blondyś spuściła łomot Bezuni, może jestem przewrażliwiona, ale teraz wybiegi są osobne. No i dlatego Blondi dostała nakaz eksmisji do małej klatki - bo tam w czasie wybiegów żadna z maluchów nie wejdzie.
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

I jak tam "zesłane", nie narzekają na ciasnotę w mniejszej klatce? Może przejdą tam Blondysi niedobre zamiary i za jakiś czas będzie można ponownie spróbować wspólnych kontaktów ::)
Jak tam przeziębienie Bezy, mam nadzieję , że się nie nasila? Buziaki dla ogonków :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

trzymam kciuki aby panny się dogadały i sytuacja w stadzie się unormowała :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
IHime

Beziut wyzdrowiał szybciutko, dzisiaj już nawet oczko wygląda ładnie. Na pewno czuje się dobrze, bo... przejęła rządy w dużej klatce. Mój mały, biały, puchaty klusek jest alfą i trzęsie dwiema niewielkimi, ale i tak większymi od niej szczurzynkami! A co najciekawsze, obyło się bez przemocy. Beziutka po prostu zachowuje się jak alfa, a dwie pozostałe jej ustępują bez dyskusji. :o
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Wygląda na to, że sytuacja opanowana, bardzo się cieszę! Jak widać czasem nie jesteśmy w stanie przewidzieć kto zaalfuje. U mnie od początku to najmniejsza szczurka!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
ol.

ach, gratulacje dla Bezuni !
:D
te maluchy mają coś takiego, z jednej strony delikatność wcielona, ale i hart ducha i siła charakteru i masz - białą księżniczkę ! Urczyk też, gdyby tylko mu pozwolono, z chęcią podjąłby się sprawowania rządów w szczupakowie ;)

pozdrowienia i niech dalej będzie zgoda :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

IHime pisze:Beziut wyzdrowiał szybciutko, dzisiaj już nawet oczko wygląda ładnie. Na pewno czuje się dobrze, bo... przejęła rządy w dużej klatce. Mój mały, biały, puchaty klusek jest alfą i trzęsie dwiema niewielkimi, ale i tak większymi od niej szczurzynkami! A co najciekawsze, obyło się bez przemocy. Beziutka po prostu zachowuje się jak alfa, a dwie pozostałe jej ustępują bez dyskusji.
gratulacje Bezuniu :)
praw swe rządy sprawiedliwie i szczęśliwie ;)
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Myślę, że wszystkie Bezy są najukochańszymi szczurami, pełnymi empatii! ;)
Wiwat Królowa! ;)
IHime

Beziut-alfa zrobiła się bardzo absorbująca. Zawsze była najbardziej kontaktowa z labisiów, ale teraz cały czas by po mnie łaziła, naprasza się, żeby ją podnosić. I jeszcze żeby posiedziała spokojnie, ale ona chce po mnie latać, wspinać się, bawić się, ciągnąć za ciuchy, zaglądać do buzi i uszu i może tak bez przerwy. Do tej pory tylko Blondyś była taka... upier*liwa. Czy to cecha przychodząca z alfostwem?
Blondyś za to na wybiegach ma jedną obsesję: dostać się do klatki maluchów. Prowadzimy wyścig zbrojeń, ona wymyśla nową sztuczkę, ja nowe zabezpieczenie, które ona pokonuje, itd. Jest okropnie uparta, a do tego chyba nie ma instynktu samozachowawczego. Co chwilę spada, a za sekundę już jest z powrotem i znowu próbuje. Cookie też miała przez jakiś czas za cel dostać się do dużych myszek, ale poważny upadek z parapetu chyba ją od tego odwiódł. Czy muszę pisać, że za każdym upadkiem serce mi staje z przerażenia?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jak tam Bezunia sobie poczyna , zagoniła już jako alfa swoje towarzyszki do przedświątecznych prac? ;)
Zawsze drżymy o te nasze ogonki z obawy przed jakimiś urazami ...Myślmy pozytywnie :)
Może jakieś foteczki byś wrzuciła? ::) Uściski dla Majaków! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

One nawet mnie nie mogą zagonić do roboty w domu... Ale, ale wczoraj próbowałam zrobić filmik, który trochę nie wyszedł i nie wiem, wrzucać czy nie.
ol.

Beza chce najwyraźniej powiększyć swoje stadko o Twoją osobę :D ja tam bym się dała zaciągnąć na hamak skoro ładnie prosi :P

spotykasz ją z drugim stadkiem czy separacja jest całkowita ?
Blondysi, jako szczurkowi z misją, pewnie trudno będzie wytłumaczyć sens przysłowia o kózce, ale myślę, że można mieć nadzieję, że wie co robil figury akrobatyczne pociech, nam wydają się karkołomne, ale przecież dla nich są jak najbardziej realne, więcej - warte doskonalenia ! Tylko miękkich lądowań Blondysi życzę ;)

filmik pewnie, że wrzucać ! :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

ol. pisze:Beza chce najwyraźniej powiększyć swoje stadko o Twoją osobę :D ja tam bym się dała zaciągnąć na hamak skoro ładnie prosi
:D ja też :) nie daj się prosić no :) bo za szczurem panny sznurem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”