Nasze Śliczne Paskudy :*

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sasza&masza
Numer GG: 9176574

Re: Nasze Śliczne Paskudy :*

Post autor: sasza&masza »

Samiczki i takie miziaki?
Moje w życiu chyba musiałabym przywiązać kazdą za łapki i ogon!
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

Jak tak Chorwacja? Wypoczęta? Szczurki stęsknione? Miały dobrą opiekę ale to nie to samo co ich ukochana pani ;)
A to prawda z karmą, jakoś za szybko się zawsze kończy.. ;)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Dobar dan! :D

Wróciłam o 6 rano dzisiaj i staram się ogarnąć :) Spać już nie będę bo pomimo 24h drogi, jakoś mi się nie chce. Tyle zaległości, tyle rzeczy się wydarzyło pod moją nieobecność..
W Chorwacji było cudownie! Moje marzenie wreszcie się spełniło i nic a nic się nie rozczarowałam :) Jutro, może dziś wrzucę kilka fotek, może nawet filmik się trafi ;) Ale nic nie obiecuję! :P

A Paskudy.. Cóż, byki z nich wyrośnięte jak sto-pięćdziesiąt ;D Na wikcie babci się roztytłały strasznie, Jimi i Santana tak wyrosły, że nie znajduję w nich tych kuleczek z przed 2 tygodni, Nawet Bajka wyrosła! :o Co mnie cieszy ;)
Babcia mówi, że baby zgodne, że apetyt mają - na to sama wpadłam jak je zobaczyłam :P - Zdrowe są, a i nie zapomniały swojej Panci, bo jak tylko podeszłam do klatki to przyczłapały się z domku i prosiły o mizianie :D Nie wypuszczałam ich, bo przyznam, że nie mam sił i nie ogarnęłabym.. Ale wieczorem, jak się zdrzemnę ;)

Teraz tylko ugadać się z xxx i po Praprocha! Ponoć też ma apetyt jak byk :D
No i jeszcze z zyberką w sprawie chomiczka :)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Super, że wróciłaś :-*
Koniecznie zrób zdjęcia dziewuchom jak już odpoczniesz i dojdziesz do siebie :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
mini

Mimo, że było żal wyjeżdżać to też się cieszę :-*
Oj tak! Obfocę zdecydowanie :D
Na tą chwilę nie chce mi się nawet iść pod prysznic, kawę muszę sobie strzelić :P

W ogóle, okazało się, że Jimi i Santana po Complete walą strasznie śmierdzące kupy i babcia im to odstawiła. Jednocześnie się poświęcając i zastępując to Nature po którym trzeba sprzątać łupinki.
Dodatkowo podkarmiała Bajkę, której wszystkie baby kradły i zjadały wszystko co tylko miała w łapkach ::) Wygląda, że zdecydowanie spadła w hierarchii..
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Gratuluję Ci wspaniałej babci, która nie tylko opiekowała się twoim stadkiem podczas Twojej nieobecności, ale też zauważyła problemy, jakie wystąpiły ;) Moja się nawet brzydzi podejść...
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
valhalla

Post autor: valhalla »

Wow, brawa dla babci :) Ja jednej z moich babć mogłabym bez problemu zaufać i zostawić zwierzęta, ale ponieważ jest niepełnosprawna, to nie mogę :( Masz naprawdę dobrze, że możesz zostawić szczurki pod dobrą opieką :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
mini

Wiecie, że nawet nie pomyślałam o tym w ten sposób? Jakoś tak..
Może dlatego, że babcia od początku je lubiła i ich ilość nie była problemem :) To, że zaobserwowała u nich różne zachowania np też to, że Bajka jest zadziorna, a Bójka lubi kłaść się za plecami, przez jej pozytywne nastawienie i sympatię w stosunku do nich sprawiło, że jest to dla mnie normalne ;) Ale faktycznie, macie rację - złota z niej kobieta.

Obfociłam! Większym wezwaniem było wgranie tego na image, niż ich zrobienie :P (Trwało tooo..)

Doti - tłuścioszek i klucha leniucha:
Obrazek Obrazek

Santana - ulubienica babci :) (widzicie ten bebzolek?):
Obrazek Obrazek

Brawurka - Ona jak zawsze i do tańca i do różańca:
Obrazek Obrazek

Mizia - niby na uboczu ale wszelkie rozgrywki w stadzie gdzieś w jakimś stopniu dotyczą też niej:
Obrazek Obrazek

Bajka - zadziora, do tego upierdliwa :P :
Obrazek

Bójka - ma pozycję w stadzie, nie alfy co prawda, ale to jej pozwala na spokojne grzanie pleców człowiekowi :D
Obrazek Obrazek

Hajduczek - kiedy Kizia i Bajka walczą o miejsce w stadzie, zawsze jakimś cudem znajduje się między nimi i obrywa ::) (btw: Hajduk Split! ;D )
Obrazek Obrazek

Kizia - największa z całego stada, prześcignęła Bójkę:
Obrazek Obrazek

Jimi - brudno nosa oaza spokojności:
Obrazek Obrazek
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Jakie Jimi i Santana już duże :o ;D
valhalla

Post autor: valhalla »

Widać, która to ulubienica babci, najlepiej nakarmiona :D Podzielam zdanie babci, po tych zdjęciach Santana schwyciła mnie za serce :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Cudownie :D Teraz będę siedzieć przez jakieś pół godziny i w końcu zapamiętam DOKŁADNIE, who is who :P
I jeszcze tylko na Paprocha trzeba czekać ;)

a Santana ma w oczkach to, co wiele dumbo. To chyba te uszy. Niemniej ten wzrok chwyta za serce i człowiek ma wtedy skłonności do brania takiego szczura i miętoszenia z akompaniamentem jakiś niezidentyfikowanych pisków i mamrotań i ogółem zachowuje się nieco infantylnie ::)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Maszka

Post autor: Maszka »

Gratuluję i zazdroszczą takiej babci! ;) Jak ja od mojej dostanę jakąś kasę np. na urodziny to za każdym razem słyszę "Tylko nie wydawaj na te swoje szczury!!!" A potem "A może byś tak je na ogród wypuściła? Trochę pobiegają", "Ale baciu, one mogą uciec", "A to nic nie szkodzi!"

Doti cudowna! Piękna! Przepiękna! Skradnę :-* A Kiźka miała super szczęście, że do Was trafiła! Pamiętam jaka ona drobniutka była, jak się ją do ręki wzięło, a teraz tak pięknie wyrosła! Ale żeby całe stado prześcignąć? To ładnie wcina :)

Ale na te brzuszki duże to uważaj, teraz po Lamiśce widzę, że już za młodu powinnam starać trzymać u niej ładną wagę. Teraz to mam kluchę większą w szerz niż wzdłuż - nie wiadomo jak to chwycić :P
ol.

Post autor: ol. »

jakie kwitące paskudy :D
Mizia jak zawsze najpiękniejsza,taka niby delikatna, a jednak mówisz - cicha woda ? bardzo ciekawy charakterek :)
patrząc na Kizię nadziwować się nie mogę, że na taką pannicę wyrosła (a moje ni w ząb ::) )
Bójka jakby się wyciągła ? (no i cieszę się, że przy dumbo koleżankach, jeśli się przypilnuje, ma szansę już nigdy nie być tą najbardziej przy kości :P )
a Hajduczek to nie wiem, trudno na zdjęciach ocenić - nie w głowie jej pozowanie :D

wymizaj wszytskie panny, a moje ze dwa razy ;)
xxx

Post autor: xxx »

:) ładne fotki... Jimi tylko tak leciutko się przyciemniła,czy taka fota ? Doti jakiego kolorku nabrała ;D Hajduczek również- piękne panny ;D
co za żarłoki, kolejny w natarciu ;) gdyby Paproszka byla z interewencji, na 1000% wróżyła bym zaawansowaną ciążę z 15 małych w brzuszku ;)
Awatar użytkownika
mini

ol. faktycznie, Bójka się wyciągnęła bardzo i przyznam, ze to robi wrażenie, bo wygląda na naprawdę dużego szczura. Właściwie to niem jest :)

xxx, taka fotka, pociemniała, szczególnie na ryjku, w porównaniu z tym co było przed dwoma tygodniami to bardzo się zmieniła :D
Mówisz, że nam się odkurzacz szykuje.. Michał jak to usłyszał to był "zachwycony" :P I zaczął pytać jak prawidłowo zbilansować dietę szczura, bo przecież nie możemy ich roztyć ;)
->Mini pociechy<-
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”