Szczurobajki (mało)polskie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Nue

Re: Mój oddział

Post autor: Nue »

Bo przeżyłam tyle dobrego, [oraz złego, smutnego, ale dzisiaj nie o tym], wspaniałego, znalazłam nareszcie, tego idealnego zwierzaka.. :D
Nooo. Szczury to jest to. Przemądre, kontaktowe słodziaki. Nie mogę uwierzyć, że tyle lat przeżyłam bez szczurów ;)

Czekam z niecierpliwością na Twoje opowieści, bo bardzo lubię Cię czytać :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Ja też czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy no i na co jeszcze:)na fotkiiii wszystkich bez wyjątku choć wiem,że ciężko ofotografować tak wielkie stado.
Babli co tam u panienek jak sie zachowują??mała coś urosła??
Babli

Post autor: Babli »

Hm.. jakby to.. zepsuł się aparat.. Moja siostra się nim bawiła, i troszkę nie nadaje się do użytku... ::)

Ale teraz muszę wychwalić nowe kobiety.. bo tyle wprowadziły zmian, że ło matko!
Mamuśka to coś niesamowitego! Birmusia moja droga, jak się przestraszy, to idzie do miziania! Taki kotlecik robi, i miziaj ją.. ;D Normalnie, przy tych moich rozbieganych babolcach, ona jest taką przylepą, że sama nie wiem, czy to aby na pewno mój szczur :P . Moje szczury takie nie są, są rozbiegane, i... ::)

Malutka przytyła sporo, i rośnie na długość :D . Chociaż taką małą puszystą kuleczkę, chętnie bym pozostawiła. Natomiast maseczka na głowie, jest raz ciemniejsza, raz jaśniejsza. Malutka wniosła tyyyle życia w stadko, że teraz po 1-1,5h szczury nie śpią na wybiegu, tylko biegają jak poparzone, zaczepiane przez małą. Najbardziej przypadły jej do gustu Kyuu i Aluzyjek. Od śmierci Tajgusi, nigdy nie widziałam Aluzyjska w tak dobrym humorze, to niesamowite ! ;D

Ogólnie to dziewuszki wnoszą dużo radości do stadka, i świeżej energii :)
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Ciesze się bardzo:)mamusia po okresie adaptacyjnym zrobiła się taka mizista wlasnie nie lubiła oddalać się od klatki nawet jak zmieniałam leciała za klatka jakby jej ktoś dom zabrał i miał już nie oddać ale myśle,że z innymi pnienkami napewno się ożywiła i otwarła bardziej :)Zreszta u mnie non stop kontrola z racji na samce u Ciebie może poszaleć.
Co do małej to wyobrazam sobie jak urosła bo jej braciszek,który jest u mnie rośniejak na drożdżach:)
Jak pech to pech ale cierpliwa jestem i na fotencje poczekam pewnie małej nie poznam bo te maluchy tak szybko rosną.
Mizianko dla panienek i reszty stadka od cioci Agi:)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

To wspaniale :D ja też uwielbiam patrzeć jak małe kochane szkraby szaleją z dużymi :D i czekam na opowieści ciąg dalszy :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Babli słonko co tamu Panienek i reszty stadka:)Nic nie piszesz a ja oczy wypatruje heh :)
Babli

Czerwonaona, nie było mnie, bo w Krakowie sobie pomieszkiwałam kilka dni, i aż nóg nie czuję :D . Ależ się stęskniłam za moimi szkrabami! Wszystkie mnie dokładnie wylizały, z jednym wyjątkiem.. Aluzyjek [ofc ::) ] podeszła, fuknęła, pacnęła w nos.. Ja zrobiłam wielkie oczy, i potem już zostałam wylizana :) Jutro moje dziewczynki będą mieć roczek.. Nie wiem kiedy to minęło.. Przygotujcie się jutro na długi artykuł.. :) A tymczasem idę nadrabiać zaległości.
Babli

I dzisiaj jest ten wielki dzień. Pamiętam dokładnie wszystko. W co byłam ubrana, jak wyglądał mój pokój, która była godzina kiedy zaczął się poród, jaka była pogoda. Pamiętam. A teraz przejdźmy do sedna sprawy.

Przenieśmy się gdzieś w okolice Małopolski, konkretnie powiatu Suskiego, a jeszcze dokładniej Makowa Podhalańskiego, przenieśmy się również w czasie, równo rok wstecz. Piękna i dzielna kinderniespodzianka, Locianka, o 01:12 zaczęła rodzić. Ja oczywiście niczego o szczurach nie wiedziałam, i bazowałam jedynie na książce z serii Hobby.. Dałam więc Lociance spokój. I tak parę godzin potem urodziła się Niewiadoma Liczba Klusek. U nas był piękny słoneczny dzień, który spędziłam w domu, zresztą jak potem większość czasu.
28.04.2008r. Pierwsza fotka maluszków.
Obrazek Tu już ładnie widać co czym będzie :) . Lotta była niesamowicie dzielną mamuśką. Chociaż okropnie się denerwowałam, kiedy wychodziła z pięknej budowli [widoczna na zdj. powyżej ;) ] z bachorkami. Mimo to, spełniała swoją rolę dzielnie. A ja w tym momencie czytając swoje posty, śmieję się.. bo jak ja pisałam ;D Większość zdań zaczynałam od 'Więc' ! Pf.

Tutaj dzielna mamuśka, przed ciążą :) Obrazek

Przejdźmy już do Kleesia i Bablisia, a resztę maluchów można obejrzeć w tym temacie: http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=19677
Jednak jestem załamana! Bo pogubiłam płyty.. na kompie nie ma już tych zdjęć, a imageshack je pousuwał.. Tyle pamiątek... Dzisiaj wieczorem zrobię im album na photobuckecie.

Klee&Babli, Babli&Klee..

Babli swoje imię ma od Babli z filmu bollywoodzkiego "Bunty aur Babli", a że owy film wielbiłam, a Agutka miała ciemniejszą 'karnację', to ona została Bablisiem.
Z kolei Klee ma imię nadane przez przyjaciółkę. Wtedy jakoś tak jej się to podobało, bodajże chodziło o Paula Klee.

Klee cała mamusia, wygląd.. wszystko! Babliś? Bablisia to piękna, smukła torpeda.. z niecnym poczuciem humoru :P Dziewczynki są niesamowite. Oswojone najlepiej ze wszystkich.. Bądź co bądź, to ja i Lotka je wychowałyśmy, od pierwszych dni. Potrafią wyczuć mój nastrój idealnie, kochają człowieka, są baaardzo proludzkie i niegrzeczne oczywiście ::) .

Ee.. no sama nie wiem co napisać tak naprawdę.. Bo w sumie tyle się działo, a ja wybrać nie potrafię.. Poza tym uciekam zaraz świętować, i czasu nie mam :P Wybaczcie ludu, ale uciekam, może pożyczę aparat od kuzynki, to zrobię kilka zdjęć ;)
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

Wszystkiego najlepszego!
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

No to jeszcze 2 razy tyle ;) Zdrówka :)

Echh, pamiętam jak dziś, jak Babliś sie zjawiła na forum :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
grzesia

Post autor: grzesia »

Szczęścia, zdrówka...wszystkiego naj !
Wymiziaj szczuraki ;D
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Oho, sto lat ;).

A Lotta przed porodem... hm, wygląda coś no... tak samo jak jej dzieci ;D? Zdjęcia ci się zmieszały ;).
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Wycałować brzuszki i życzyć im dużo dropsów i ciasteczek! ;D
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Babli

Dziękujemy za życzenia ;) Uczta na wieczór planowana [jak i mizu-miziu ]. A ja gaaapaaa jestem! Bo zapomniałam dodać, że ich bracia również roczek przecież :-[ ! Chorche i Benitto też zostaną obfoceni :)
A Lotta przed porodem... hm, wygląda coś no... tak samo jak jej dzieci ;D? Zdjęcia ci się zmieszały ;).
Ajć no ogon.. zmieszały.. zmieszały.. ::)
Echh, pamiętam jak dziś, jak Babliś sie zjawiła na forum :)
Kiedy się zjawiła zapanował chaos i nieporządek, ludzie chowali się po kątach ;) .
Hm.. Nin, w jakim sensie ? Powyżej podanym, czy innym :P ?
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”