Futrzaste Stadko <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Re: Futrzaste obiboki

Post autor: harleyquinn »

OJEJ :O Ale tyle krwi ze strupka... :(
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Mamusia - 500g :o 1 rok, 8 miesięcy, 19 dni
Miodynka - 400g 1 rok, 1 miesiąc, 19 dni
Milky - 400g 7 miesięcy, 29 dni
Lucynka - 390 1 rok, 1 miesiąc, 19 dni
Córeczka - 370g 1 rok, 6 miesięcy, 10 dni
Majtki - 350g 1 rok, 1 miesiąc, 4 dni

Krótka historia i opis chatakterków :)

Obrazek
Najstarsza z stadka - Mamusia, przygarnięta od Sysy (jakiś facet oddał jej, bo nie wiedział co zrobić), urodziła mając zaledwie 2-3 miesiące, ślicznych 11 maluchów u niej, wszystkie znalazły domki, w tym ja przygarnęłam Mamusię z Córeczką. Aktualnie 3-4 maluszków nie żyje (o ile się nie mylę). Mamusia jest cudowną odważną kruszynką, ma mięciutkie jak polar futerko ze wszystkich. Wszędzie jej pełno i jest bardzo aktywna. Nie przeszła na żadne poważne choróbstwo.

[brak fotki ::)]
Córeczka - Córeczka Mamusi, tak jak większość z jej braci/sióstr choruje. Ma chore serduszko, od ponad miesiąca jest na różnych lekach. Aktualnie bierze do końca życia (?) Cardicure i Encorton i jeszcze jej zostały 2 dawki Furosemid co 2 dni. Córeczka od powstania choroby, jest największym miziakiem, woli spać na moich rękach zagłaskana i często pulsuje oczkami. Ma szorstkie futerko i w niektórych częściach zaczyna łysieć od strupków. Często śpi ale wychodzi pojeść :)

ObrazekObrazekObrazek
Milky - Cudowny Pan o wąskich oczkach od Nakashy, jego historia nie jest dokładnie znana - podobno " Pewien pan twierdzi, że kupił od Amusi zaciążone samice i mu urodziły, ona twierdzi, że sam je rozmnożył." Jest miłym chłopcem, taki optymista z niego. Wyluzowany facet, który kocha zabawę. Kocha iskać i bawić się ze wszystkimi, nawet z moją ręką. Jak go dotknę, to świruje hasając tu i tam jak piesek. Futerko ma średnio-szorstkie. Ma cudowne piękne szampańskie umaszczenie. Jest przyjazny w stosunku do starszych kobiet. Do młodych nie bardzo (stąd były problemy z Cherry). Bardzo lubi szczypać moje palce u nóg.

Lucynka:ObrazekObrazek
Miodynka:ObrazekObrazekObrazek
Miodynka i Lucynka - Przywiązane do siebie siostry od Nietoperrr... Miały być i ich siostry na karmę, ale były już za duże. Wzięłam ich dwójkę jako przywiązanych więc miałam pierwszeństwo. Lucynka - panna która lubiła dziabać, jest bardzo ostrożną szczurzycą. Nie lubi być brana na ręce. Sierść mają standardową jak u typowych szczurów :) Więcej nie wiem co napisać.
Miodynka - przeciwieństwo siostry - jest z natury bardzo spokojną ufną szczurzycą, kocha swoją siostrę i lubi z nią spać. Lubi być brana na ręce i chadzać po człowieku ::) Lucynka z miesiąca na miesiąc bardzio ciemnieje :)

ObrazekObrazek
Majtki - Od Dulcissmy, typowy outsider. Nie lubi być brana na ręce, ale lubi wchodzić samowolnie na moje kolanka. Jest ostrożna i troszkę płochliwa. Nigdy mnie nie ugryzła. Ma taki zwyczaj że jak się wetknie palec do niej, to odpycha pyszczkiem ::)
Jest szczupłą panienką i strasznie ruchliwą. Z zachowaniem jest podobna do Lucynki. Ostatnio lubi się dominować z Miodynką. Jest przyjaciółką Milky'ego, Sama lubi spać razem z Mamusią.
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Córeczka: ObrazekObrazek
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Z Córunią źle, jutro lecę do weta, prawdopodobnie ma albo zapalenie ucha albo mózgu. Mam nadzieję że to będzie to pierwsze... Czasami zatacza, ma drgawki i trzęsie główką.
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Filmik (klik) - Obrazek

Z Córunią źle, mam nadzieję że po jakimś czasie jej polepszy... dostała Biotryl.. i mam ją męczyć 3xdz furosemidem 0,1ml. Oczywiscie dostaje leki Cardicure 1/6 tabl + co 2 dni Encorton 1/4. I 0,1ml 2x dziennie kalium gluconicum...
Podkarmiam ją nurtidrinkiem...
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Minęły 2 tygodnie od kiedy Córeczka była w tym stanie (wyżej). Od 2 tygodni jest na lekach i jej się polepszyło.
Tutaj krótki filmik z krótkiego wybiegu http://www.youtube.com/watch?v=8y0kShuut1g
Po tym czasie wróciła do klatki (ja ją zaniosłam) i od razu poszła spać. Później najadła się nutridrinkiem (choć sama też je suchą karmę oraz sama pije). Waży teraz ok 250g. Spadła na wadze.
Oto mieszkanko Mamusi i Córeczki
Obrazek

Reszta stada ma się dobrze. Milky świszczy, mimo że dostawał Unidox, nie przeszło. Ale dalej jest ruchliwy i jest małym wariatem.
Obrazek
Mieszkanko stadka.

Córa
Obrazek
Może kiedyś...
valhalla

Post autor: valhalla »

Stale trzymam kciuki za Córeczkę! :) Będzie dobrze.
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
xiao-he
Kontakt:

Re: Futrzaste Stadko <:3 )~~

Post autor: xiao-he »

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Córuni od niedzieli z nami nie ma. Ciągle mam wrażenie że gdzieś jest :)

Pozostałe stadko ma się bardzo dobrze. Mamusia ma gruczołaka pod pachą. I niedługo operujemy.
Obrazek

Wczoraj miała zrobione kontrolne RTG. Serduszko ma powiększone przez wiek, płucka ma czysciutkie :)

Od soboty Cherry jest z resztą. W niedziele, kiedy umarła mi Córeczka, łączyłam Mamusię z stadkiem. Poszło gładko, ale w klatce są czasami spięcia.

http://www.youtube.com/watch?v=YRVfbxUEJ8E

Filmik :) W 5:15 min zaczyna kung fu pomiędzy Mamusią a Cherry :P
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

To tyle dobrze, że połączenie ponowne dobrze poszło. Ale walka, heeh :D
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

RTG Mamuni

Obrazek
Obrazek

:D
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

i cos się wyjasniło ?
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Płucka ma czyste, ale ma nieznacznie powiększone serduszko. Od wieku. Ogólnie jest super tak jak i osłuchowo :)
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
kaka958

Post autor: kaka958 »

Jakie zabawne stadko :D Mamusia wygląda na bossa stadka mylę się? Córeczka umarła?! Biedactwo :( Życzę aby stadko było zdrowe :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Nie wiem czy jest bossem :D Nie rządzi w klatce, każdy jest równy, ale Cherry przyszła jako nowa więc musi wytrzymać te poniżanie ::)

Szkoda że Córeczki nie ma, ale dobrze że już nie cierpi.
Może kiedyś...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”