Futrzaste Stadko <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Re: Futrzaste Stadko <:3 )~~

Post autor: madziastan »

Czas w końcu nadrobić zaległości po udanych sesjach :)
U nas spokojnie choć troszkę kichają szczególnie Miodynka i Lucynka. Reszta ma się dobrze, mają apetyt i są ruchliwe.
Po wybiegu królika, wypuściłam resztę. Jak zwykle chca dorwać się do królika a królas ma ich w tyłku.
Więcej nic nie napiszę, bo nie wiem jak i brak mi weny :D

Milky - 450 g - 10 miesięcy 6 dni
Cudowny pan stada - miły, uległy pieszczoch - odważniacha i wytrzymał 7 dni na zastrzykach - dzisiaj już ostatni zastrzyk był. Już przestał świszczeć.
ObrazekObrazekObrazek

Majtki - 370 g - 1 rok 3 miesięcy 11 dni
Wszędobylska i wszędzie musi wyniuchać - nie znosi trzymania na rękach i troszkę płochliwa chociaż ciekawska - podchodzi - a jak odwrócę głową do niej - ucieka :P
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Cherry - 250 g - 6 miesięcy 24 dni
Tak jak Majtki - ciekawska, wszędzie się pcha - tylko nie jest płochliwa - bardzo towarzyska i lubi przeszkadzać ludzi.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Lucynka - ? - 1 rok 3 miesięcy 26 dni
Panna z zasadami - wetkniesz niespodziewanie ręce pod jej pysio - dziabnę cię! Jak wie, że będę ją brać - jest uległa. Czasami ciężko odróżnić ją od Miodynki w sensie że jak gdzieś się chowają - to ledwo widać kto jest to i w wyniku po jej dziabnięciu wiem że to była Lucynka :P Dzisiaj nie miała ochoty na wybieg.
Obrazek

Miodynka - ? - 1 rok 3 miesięcy 26 dni
Przeciwieństwo Lucynki. Towarzyska, nigdy nie dziabie, miała mieć zabieg 18.02 ale odłożono bo miała zapalenie okrzeli. W niedzielę miała ostatni zastrzyk <uff> Przed ostatni zastrzyk był kłopotliwy - dostała wtedy w tyłek bo kark miała zajęty przez martwice. I w wyniku straciła czucie w prawej nodze i nie reagowała na nią. Teraz jest lepiej po codziennym masowaniu jej nóżki, chodzi i jest sprawna. Ostatni zastrzyk dostała z boku żeber. Jutro idzie na kontrolę w celu sprawdzenia czy nic nie słychać - i wtedy będzie mogła mieć zabieg usuniecia guzka i sterylke w czwartek w Warszawie.
Obrazek

Królik Maiko - 3 kg ? - 1 rok 1 11/2 miesięcy ?
Towarzyski, ciekawski królik.
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek fajne mam zęby?
Obrazek
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
margot1408

Post autor: margot1408 »

madziastan pisze: Obrazek
:o
Jak się zapiera stópkami! Wygląda jak coś co się przykręca do parapetu :D Widać że bardzo smakuje jej... teczka?

Maiko wygląda jakby miał u góry nie 2 ale 4 małe słodkie ząbki...
[/color]
[*] Sonia, Maksiu, Frideluch, Lotka, 3N: Nessie-Serdelek, Maleństwo, TurboNorka - mój prosiaczek i dwie szare śliczności: Uszatka i Puchatka, Rudasek, Myszorek[/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Miodynka była i jest baaardzo dzielna. Mam lekki uraz do medicavetu, na początku mówiłam że ma być usunięcie guzka i sterylka - pani, stażystka (?) nie zanotowała tego, mówiła że dr Kasia wie wszystko... w sensie że 18.02 już widziała guzka Miodynki. Czytała moje smsy, maile... a zapomniała... Miodynka miała ciężkie chwile, pod wziewką miala sterylke - jak juz sie wybudzila - zdziwilam się, czemu guzek nie wycięty. Czekałam na dr Kasię bo miała duużo pacjentów... i jej o tym wspomniałam i rzeczywiście 'zapomniała' ... Na szczęście wszystko było ok i serio byłam przerażona.
Dostala w tabletkach Toldefine 1/3 1xdz przez 3 dni i Enroxil 1/3 tabl 1xdz przez 6 dni.

Miodyneczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

ObrazekObrazekObrazek

Może kiedyś...
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=9k4GgVbS ... e=youtu.be

Trochę filmu :) a klatka królisia w przedpokoju ::)
Może kiedyś...
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Dzisiaj Miodynka miała usunięte szwy pod pachą. Na brzuszku miała czysto, sama szwy zdjęła ::) Była dzielna choć usiedzieć nie mogła spokojnie i dostałam od niej ostrzeżenie ::) Leciutko chwyciła mojego palca zębami ::)
Jak wróciliśmy, Miodynka trafiła w transporterek z Cherry, bo wcześniej jakoś się nie dogadali a o dziwo Miodynka ucieszona widząć drugiego szczura po paru dniach wyiskała Cherry z całych sił! Ja tymczasem wypuściłam pozostałą trójkę i zabrałam się do sprzątania klatki. Oto wyniki mojego sprzątania i wymyśliłam coś nowego - wsadziłam koszyk pomiędzy półeczkami oraz zrobiłam wiszący koszyk na łańcuchach ;)

Klatka i wyposażenie

Cherry z Miodynką

Cherry, Milky i Miodynka
ObrazekObrazekObrazek

Turbodoładowanie Cherry i Miodynki i na dole w którymś miejscu Lucynka
ObrazekObrazekObrazek

Parę słodkości Majtki
Może kiedyś...
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Super klatka :) A jakie słodkości w niej mieszkają! Mizianko :D
Obrazek
Awatar użytkownika
margot1408

Post autor: margot1408 »

Fajny patent z tym koszyczkiem :). Cieszę się, że z Miodynką wszystko w porządku, zwłaszcza po tym "zamieszaniu" w medicavecie... Czy Miodynka nie lubiła wcześniej Cherry, czy coś mi się pokręciło?
[/color]
[*] Sonia, Maksiu, Frideluch, Lotka, 3N: Nessie-Serdelek, Maleństwo, TurboNorka - mój prosiaczek i dwie szare śliczności: Uszatka i Puchatka, Rudasek, Myszorek[/b]
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Nie, Mamusia wtedy nie lubiła Cherry. Miodynka lubiła Cherry od początku ale nie wiem czemu się wkurzyła ostatnio na nią. Ale myślę że przez to, że Cherry weszła do jej chorobówki wtedy i może jej relacje z Miodynką nie są w pełni tak jakby bliskie dlatego się pokłóciły, a w transporterku i w 'nowej' klatce poczuły się dobrze między sobą ;)

Oj, tak zamieszanie mnie to drażni... grunt że Miodynka przeżyła..
Może kiedyś...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Dzielne to moje maleństwo!Wredotę ma trochę po siostrzyczce Duszce,ale może po sterylce przejdzie - Duszcze przeszło ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Wredna to jest Lucynka (Ucholka) ;) Jak nie ma ochoty żebym ją wzięła na ręce to dziabie ;D Miodynka jest łagodna, taka wredna nie jest choć pierwszy raz dzisiaj u weta z ostrzeżenia mnie leciutko schwyciła zębami mój palec.
Może kiedyś...
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

No to zmyliło mnie to złapanie za palec ;) A to faktycznie łagodniejsza z dwóch Twoich sióstr :D Ale dobrze,że już po perypetiach.
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
madziastan
Kontakt:

Obrazek
Może kiedyś...
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Hahahahahahahhaha. yyy... dzięki i wzajemnie? xD
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”