Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: alken »

no ja jestem raczej niewierząca i w sumie nie uważam że to pranie mózgu tylko że to jest nieefektowne, czego jestem przykładem. nigdy nie byłam uczona duchowości w "stylu" chrześcijańskim tylko atakowana ze wszystkich stron nakazami i zakazami (pomijając rodziców, mam raczej na myśli szkołę i środowisko) których sedna nie rozumiałam bo nikt nie raczył wytłumaczyć (na zasadzie: dlaczego? bo tak jest i już!) i jak tylko się usamodzielniłam, odcięłam od tego wszystkiego. mój tż natomiast jest wierzący i widzę, że u niego podstawy tej wiary są zupełnie inne a nakazy i zakazy to część czegoś, co on akceptuje (ze względu na wiarę).
dlatego uważam że w tym wszystkim powinno być mniej religii a więcej wiary. religia bez wiary nie działa.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

alken pisze: dlatego uważam że w tym wszystkim powinno być mniej religii a więcej wiary. religia bez wiary nie działa.
Zgadzam się w 100%. :) Tylko to już jest problem JAK to robią. ;) Ja pisałam o tym, DLACZEGO to robią. :)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

W następnym tygodniu w końcu zamawiam klatkę i jestem, z tego powodu, niezmiernie szczęśliwa :D upatrzyłam sobie na allegro klatkę o wymiarach 100x80x50 za 145 zł (bez hamaczka) i 160 (z hamaczkiem) :D :D :D

Mam do Was takie pytanie. Ze względu na wysoki "poziom zaszczurzenia psychicznego" wielu z nas dba o swoje pociechy np. zamykając okna, drzwi, pilnując czy nigdzie jakaś klucha nie wlazła. I zastanawiam się nad jednym. Czy kiedy ktoś wchodzi do pokoju (gdzie są ciury) to czujecie taki hmm... wzrost nadopiekuńczości? Chodzi mi o to czy osoba/zwierzę inne niż szczur jest w takich sytuacjach traktowana przez was jak intruz?
Taka myśl przyszła mi do głowy kiedy ostatnio brat wszedł do pokoju i zaczął straszyć (głośno cmokając) moje pociechy, a ja niewiele myśląc zaczęłam na niego drzeć gębę :D :P
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

UprzejmaCegła pisze:Czy kiedy ktoś wchodzi do pokoju (gdzie są ciury) to czujecie taki hmm... wzrost nadopiekuńczości?
Tak :] Dlatego nikt nie poza mną i mamą nie ma wstępu do pokoju szczurów gdy te są na wybiegu. W ogóle klatek nie pozwalam otwierać nikomu poza mamą :D
No dobra, kłamie xD Ludzie forumowe też mogą ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

O taaak Cegło, Luby wraca do pokoju z papieroska i zbliża się do klatki, momentalnie zaczynam się na niego wściekać żeby nie dotykał tymi cuchnącymi łapskami ogonków i w ogóle się do nich nie zbliżał póki nie wywietrzeje ;)
Kiedy kot wsuwa główkę do pokoju to słyszy "a idź mi!" ;D
A jak tylko wracam ze szkoły i wchodzę do pokoju to pierwszą reakcją jest przyklejenie się do klatki, obejrzenie przez pręciki każdej z dziewczyn czy wszystko jest ok, nasłuchiwanie czy oby żadna nie chrumka, później pół godziny wyznawania miłości i miętolenia i dopiero wtedy mogę iść i zjeść obiad/odwiedzić wc/czy zrobić cokolwiek innego ;)
A ostatnio zrobiłam mega kałużę w pokoju bo wpadłam tam w butach i kurtce i tak stałam z 15min przy klatce oglądając każdego ogona i licząc im wszystkim paluszki (dodam, że miałam na sobie również szalik i rękawiczkę ;P) bo Mama mi na wstępie powiedziała, że dziewczynki się chyba biły ;P
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Uff... a już myślałam, że ja jedyna tak mam ::)
W moim przypadku to tylko ja mam dostęp do klatki :)
Można to tak trochę nazwać "pilnowaniem stada przez osobnika alfa", bo tak szczerze mówiąc to my jesteśmy na samej górze tej hierarchii :D
Awatar użytkownika
LaCoka

Ja potrafię Lubego ochrzanić, że ośmielił się wyciągnąć ogona z klatki bez mojej zgody ;P
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Hehe :D skąd ja to znam :P
Pamiętam jak kiedyś Sz. został ugryziony (lekko) przez Apolla i pociągnął go za ogonek. Myślałam, że płuca wypluję, tak się na niego darłam ::)

Z czasem człowiek zaczyna traktować te małe włochate kuleczki jak część samego siebie :) nie potrafi przeżyć jeżeli na nie nie spojrzy, nie pogłaska, nie szturchnie :P ot, takie uzależnienie ;D
Awatar użytkownika
LaCoka

Nic nie mów, jak Mizia ugryzła mojego Lubego i co prawda nic jej nie zrobił ale zaczął się odgrażać, że jak ją zaraz ... ekhem to jak się zaczęłam pruć ;D i jeszcze oczywiście wyszło, że to jego wina bo ją szturał a ona się bidna bała ;P
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

mój kot już od dłuuugiego czasu ma zakaz wchodzenia do mnie do pokoju (wcześniej przed szczurzą erą spał ze mną)
czasem jak nieopatrznie zapomnę zamknąć drzwi, bo czyszczę i biegam ze szmatką, on nieśmiało przekroczy próg łapką, wystarczy jednak, że poślę mu groźne spojrzenie, i zabiera łapę z powrotem. ;) taki wychowany- siedzi i zagląda przez drzwi ::)

ale tak, tak....nadopiekuńczość to znana rzecz u kobiet, a u nas to się dwa razy mocniej rozwinęła :D
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

LaCoka pisze:że jak ją zaraz ...
Moją Mizię?! *warczy*
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
LaCoka

Wentzowa pisze:
LaCoka pisze:że jak ją zaraz ...
Moją Mizię?! *warczy*
To było jakoś na samym początku jak u nas była, teraz ma zakaz zbliżania ;D
Awatar użytkownika
kulek

LaCoka pisze:To było jakoś na samym początku jak u nas była, teraz ma zakaz zbliżania ;D
Ja będę musiała przestrzec rodzinę i wystawić tabliczkę "Zły szczur" :D Tylko żeby dzieciaki łap nie wkładały -.-
Awatar użytkownika
LaCoka

Wentzowa pisze:
LaCoka pisze:To było jakoś na samym początku jak u nas była, teraz ma zakaz zbliżania ;D
Ja będę musiała przestrzec rodzinę i wystawić tabliczkę "Zły szczur" :D Tylko żeby dzieciaki łap nie wkładały -.-
Raz włożą to się oduczą >:D
Awatar użytkownika
kulek

Może. A ja będę słuchać przez pół roku jakie to niefajne zwierzątka (szczury. Chociaż dzieci nie są fajne, bez obrazy dla zadziecionych of kors.) i że czurki moja bratowa wywali jak mnie nie będzie w domu. Żeby ona jeszcze się do ich klatki zbliżyła, hihi ::)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”