Sheruunowe Potwory

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: Sheruunowe Potwory

Post autor: klimejszyn »

aaa, nie mogę się doczekać ! ;D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Sher już jest jutro O0 co z tą sesją :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Przepraszam za takie zwlekanie z sesją, nie mam czasu ostatnio ::)

Dziś odeszła od nas Mała. Była już stara, prawie trzy lata a jak na mysz to naprawdę dużo.
Rano zaczęła mieć objawy prawdopodobnie padaczki, wróciłem do domu ok 5-tej i jak wszedłem do pokoju usłyszałem okropne piski. Mała była cała sztywna, próbowała się ruszać ale nie mogła, padła tylko na bok i piszczała. No myślę - umiera! Zaraz jej przeszło i siedziała tylko taka przymulona.. ale co chwilę ataki wracały, tak mi jej szkoda było...
Zdecydowałem się na uśpienie, bo ona by się wykończyła, przy atakach co 10-20 minut.. :(

A mój pies jest nienormalny. Wróciłem od weterynarza z Małą w faunaboxie, postawiłem na podłodze i chciałem wziąć pudełko jako trumnę. Odwracam się - pies siedzi z martwą myszą w pysku! No ludzie no.. :-X

Zaraz jedziemy z ojcem i psem na działkę, pochowam Małą..

I moja wieloletnia przygoda z myszkami się zakończyła.
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Przykro mi bardzo z powodu Myszki... zyła długo i szczęsliwie na pewno :(

[*]
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Sheeruun

Uff, wracam właśnie z Krakowa. Tydzień w tym pięknym mieście był nieziemski!
Szkoda tylko, że moja wymarzona wizyta w muzeum japońskim Manggha nie wypaliła, bo zamknięte do 11-ego lipca.. :( ale co tam! Nawiedzę kiedyś może, ponoć mają w planach rozszerzenie o Koreę i Chiny.. :)
Po drodze do Krakowa, w Warszawie, zostawiłem Sznurka u LaCoki, stamtąd ma pojechać do yss ^^ Zostało mi 9 ogonków.
Wgl to strasznie tęsknię za nimi! W domu będziemy około 22 - tak nam nawigacja wyliczyła, ale ona często kłamie xD
Boję się co zastanę w domu.. tydzień nie sprzątane, kuzynka tylko żarcie i picie dostarczała codziennie. Będzie smród zapewne.. ::) I chłopcy szału dostaną z radości, a jak ich wypuszczę to już w ogóle będzie szczęście :D Ciekawe czy bardzo się stęsknili, w tamtym roku (wtedy jeszcze tylko czwórkę miałem) jak wróciłem z Gdańska po tygodniu, to nie chcieli mi z kolan zejść :P
Młody zapewne przez ten tydzień urosnąć zdążył, może już nie wepcha się za szafę jak ostatnio ::)

Aale gorąco! :-X Klimatyzacja w samochodzie to zbawienie by było... Przez okna wieje gorącym powietrzem, z tego co mówią w radiu to w cieniu są 32 stopnie.. okropność :-X nienawidzę upałów..
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
Babli

Post autor: Babli »

TY okrutny paskudny, chamski, wredny, okropny, samolubny i egoistyczny Sheerunie byłeś w Krakowie?! Dlaczego ja nic nie wiedziałam! :'(
Sheeruun

Ehm.. nie bij ^^; i tak pewnie nie miałbym czasu się spotkać, rodzice ciągali nas ciągle po jakiś zabytkach i innych xP
Innym razem! ;)
A w ogóle, to chyba kiedyś pisałem że jadę! A może i nie.. nie pamiętam.;. ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

Po drodze do Krakowa, w Warszawie, zostawiłem Sznurka u LaCoki, stamtąd ma pojechać do yss ^^
Chciałam poinformować, że Sznurek daje się miziać, śpi ze mną, oglądamy razem telewizję, łazi po pokoju i próbował integrować się z moim kotem (czego efektem był mój stan przedzawałowy :D)
A jako, że yss urodziła niedawno to mały chyba jeszcze u mnie trochę posiedzi bo nie ma transportu :P
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Babli

Post autor: Babli »

Sheeruun pisze:Ehm.. nie bij ^^; i tak pewnie nie miałbym czasu się spotkać, rodzice ciągali nas ciągle po jakiś zabytkach i innych xP
Innym razem! ;)
A w ogóle, to chyba kiedyś pisałem że jadę! A może i nie.. nie pamiętam.;. ::)
Chlip. Daj znać następnym razem! :)
Sheeruun

Chciałam poinformować, że Sznurek daje się miziać, śpi ze mną, oglądamy razem telewizję, łazi po pokoju i próbował integrować się z moim kotem (czego efektem był mój stan przedzawałowy :D)
Kurczę, a u mnie to z transportera nie wyłaził.. może śmierdziałem po prostu moimi chłopami, a on po tym ataku się panicznie bał..
Swoją drogą dziwne, bo oni nigdy żadnego szczura nie zaatakowali. Wszystkich traktowali miło, akceptacja natychmiastowa, tylko na Sznurka się tak rzucali... te włamanie do Sznurkowego transportera, potem pogryzienie.. Nie rozumiem ich, w czym Sznurek był gorszy od innych, bez problemu przyjętych? :-[
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Sheeruun

Mam zrobionych trochę zdjęć, jutro wstawię ^^ Albo jakoś później w nocy. Czeka mnie jeszcze sprzątanie dziś, bo rpzespałem cały dzień i znając życie, nie zasnę do rana.. a potem znowu będę spał do wieczora. Przestawił mi się dzień z nocą :-X

A, i nie muszę już oznaczać albinosów. Siergiej ma rozerwaną dolną powiekę lewego oka. Nie wiem, co mu się stało, ale tak ma, więc identyfikacja jest teraz prosta ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

No wiecie co ,krk nawiedził i znać nie dał. Lincz!!!

A upały są faktycznie bleeeeeee.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Sheeruun

No wiecie co ,krk nawiedził i znać nie dał. Lincz!!!
No tak, tak, bijcie mnie wszyscy, bijcie.. ;D

Obrazek - odświeżająca kąpiel dla zaszczanych panów ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek - nochal Gacka, jak widać.
Obrazek - i śpiący Misiek. Dał mi się wtedy nawet wymiziać! :D
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Sheeruun

Wczoraj byłem z rodzicami na działce, zabrałem chłopców. To nasz pierwszy taki wyjazd.. ze szczurami :)
Z dziewiątki wybrałem Artemisa i Japka, naszą starszyznę. Niestety, zdjęć Japka będzie niewiele, tylko te z czasu kiedy stawiali z Misiem pierwsze kroki na działce, gdyż potem za bardzo się ośmielił, zobaczył krzaki i cały czas do nich zmierzał.. Raz udało mu się w nie wleźć i musiałem wsadzać łapy w krzaczysko, w poszukiwaniu szczura.. ::) Nie było więc czasu na latanie z aparatem przy uciekinierze ::)
Dziś zabieram kolejną dwójkę, prawdopodobnie będzie to Pendrive i Ciel. ;)

Obrazek
Sonia w samochodzie.
Obrazek
i chłopcy, również w aucie - niewiele widać ::)
Obrazek
Misiek odważa się wyjrzeć na zewnątrz!
Obrazek
pierwsze kroki..
Obrazek
mamy i Japka.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
tutaj już odważnie spacerujemy ;)
ObrazekObrazek
Powrót do transportera, na krótką drzemkę oraz iskanie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Trochę czasu chłopcy spędzili z Sonią.
Obrazek
Misiek coś wywęszył..
Obrazek
Na drzewie też byłem! :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
To jest imo świetne - ten uśmiech.. i rozłożył się jak jakiś pan i władca :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Ostrożne podchody do liścia.. ;)
Obrazek
A w razie strachu, zawsze można przyjść do pana, który pogłaska i uspokoi ;D
ObrazekObrazek
Niuchamy.. ;)
Obrazek
I mycie, na koniec wyczerpującego hasania po trawie i poznawania nowych, nieznanych zapachów i obiektów! :D

Długi, długi post.. ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
odmienna

Post autor: odmienna »

Długi, długi post.. ::)
...ale, ani o jeden maleńki znak, nie zadługi.
a jeszcze nie zdążyłam się śpiącym Miśkiem nadelektować :D

Cudne, cudne zdjęcia. Nawet nie umiałabym wybrać które podobają mi się najbardziej.
Może to: bo obaj jesteście tu tacy...słoneczni, że ech! :D
Chyba Ci nawet odpuszczę, że o...łeś Kraków ;) .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”