Teraz to ja już nie wiem jaką mam kupić, oglądam wybieraj i nic. Wejście do łazienki mam wąskie i jest na podwyższeniu, Dodatkowa jest prysznic niż wanna. Ale większa kuwetka zmieści się w pokoju. Mam na to jeszcze czas więc pewnie coś mi "wpadnie" w oko. Nie chce nic na szybko i na "opak" kupować bo ja w tym mieszkać nie będę tylko moje szczurki i chcę żeby miały wygodnie.
Się może wypowiem, bo dwie z rzeczonych klatek przetestowałam dokładnie
Klatka o podstawie 70x40 i wysokości 80 jest bardzo ok, dla dwóch ogonów raj. Sama taką miałam i nie zauważyłam, żeby się gibała itd. Tarasy ferplasta też się mieszczą (dwa), plus jakieś rury i koszyczek. Tylko koniecznie taka z malowanymi prętami, ocynk to zUo. Prawdziwy mankament klatki to drzwiczki - tylko dwie pary - z boku i u góry. I malutkie, co może sprawiać kłopot przy urządzaniu. Zajmuje mniej miejsca niż plus, ale rozmiary są porównywalne (70x40x80 jest o 10 cm wyższa, ale ma mniejszą kuwetę). Aha, jedna z moich szczurzyc nauczyła się otwierać drzwiczki boczne, musiałam je zabezpieczać karabińczykiem.
A Ferplast Plus też ma swoje wady: 1. jest pierońsko ciężki; 2. Kuweta nie jest gładka, tylko ma delikatny wzorek i czasem ciężko kupowe niespodzianki doszorować

Ale zalet zdecydowanie więcej: przestronna, łatwo się ją urządza, a i samym wyglądem nie straszy

Obecnie siedzą w niej moje cztery dziewuszki, ale mam wrażenie, że i piąta by nie narzekała...
Czytałam recenzje do Jenny na zagranicznych stronach zooplusa i wiele ludzi się skarży, że pręciki momentalnie ciemnieją (klatka jest ocynkowana).
I na koniec uwaga co do zooplusa: co drugi użytkownik skarżył się, że w przesyłce z klatką brakowało jakichś części. Czasem były to błahostki, a czasem np. brak półek. Babli np. dostała casitę bez ściany bocznej. Maile reklamacyjne wysyłane do zooplusa częstokroć nie przynosiły rezultatu: ze strony sklepu zdawkowa odpowiedź i cisza, albo dosłanie brakującego towaru po kilku miesiącach lub wcale. Mówiąc szczerze bałabym się tam zamawiać, tym bardziej, że te klatki do tanich nie należą.