Tańcząca z haszczurami

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Re: Tańcząca z haszczurami

Post autor: spinka2430 »

saszenka pisze:
dorloc pisze:Kurdę, już nie nadążam z tymi miziakami ;)
Chciało się mieć takiego szaraka? Chciało się publicznie pokazywać jego mordkowatość irytując publiczność, która musi wycierać ślinę z monitorów? Chciało się...? To teraz miziaj! O! :P
Podpisuję sie pod tym wszystkimi łapkami i ogonami ;) ;D bo ja kurcze co tu teraz wchodzę to mam ślinotok heheh ;D
Obrazek
dorloc

Post autor: dorloc »

Chciało się mieć takiego szaraka? Chciało się publicznie pokazywać jego mordkowatość irytując publiczność, która musi wycierać ślinę z monitorów? Chciało się...? To teraz miziaj! O!
Chwila chwila, to Ty pierwsza poirytowałaś mnie tym miziakiem na filmie. Też szarakiem, jakby nie było, o. To ja musiałam wycierać pierwsza monitor. I na koniec : to Ty mi ją podsunęłaś. A teraz mnie karzesz... Niedobra, Ty...
A moja mordkowatość jest rzeczywiście dokładnie taka, o jakiej marzyłam :) I banan z mojego otworu gębowego nie znika...
Chyba będę musiała poszukać następnej czerwonej kokardki, bo tamtą wpierniczyły. Pewnie staruchy z zazdrości.
Jedyne co, to za bardzo nie chce jeść tego Sinlacu... A kaszki mleczno-ryżowej już raczej nie mogę dać, bo staruchy chyba już nie powinny. Dzisiaj dodałam trochę Danio waniliowego, to widziałam, że jadła. Al;e tego też tak za bardzo nie można...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

dorloc, właśnie a propos tego Danio waniliowego i wątpliwości sprzed jakiegoś czasu (czy można podawać lek), to nawet dzisiaj sama pani doktor mi zaproponowała, że mogę podawać w serku homogenizowanym / gerberku... Nawet przy serku się śmiałyśmy, że to to na pewno najpyszniejsza opcja ;)
A to była pani Kasia polecana na tym forum, w Medicavecie, którzy jest wiecznie przywoływany jako szczyt najlepszości, więc... spokojna głowa :) (oczywiście w granicach rozsądku)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
dorloc

No to mnie pocieszyłaś, bo mała w ogóle nie chce z Gerberkiem jeść. Stare wpierniczą ze wszystkim, ale mała wybredna jakaś :)
Ale pamiętam, że na początku baby, jak były malutkie, to też za bardzo Gerberka nie chciały. Do kaszki też się musiały przekonać, bo za pierwszym razem nie za bardzo im wchodziła, a to była ta dobra, mleczno ryżowa o owocowym smaku, a nie Sinlac. Z tym, że, jak dałam do niej płatków owsianych, to się od razu rzuciły. No nic, będę dodawała troszkę Danio, to się mała przekona może. Chociaż widzę, że ona woli suchą karmę. Co prawda, jak przyjechała, to miała w transporterku Labo, a ja mam Rattimę, więc może dlatego tak ją futruje...
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

A to z pewnością. Karma bardziej urozmaicona, można wybierać, różnią się chrupki - raj dla malucha :P
Moje ogony nie chciały na początku jeść ryżowo kukurydzianej o smaku banana chyba... a malinową ryżową wciągały jak szalone. A teraz obie lubią ;)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
dorloc

Ja do tego Sinlacu dodaje im Gerberka owocowego, żeby nie było takie bleee, ale mała ledwo liźnie. Dopiero, jak dodam Danio, to widzę, że leci do michy...
Obrazek
spinka2430

Moje dziewczyny jesli chodzi o Sinlac to dałyby się pochlastać ;) uwielbiają najbardziej właśnie tą kaszkę :) ale z tym Danio to niezły pomysł ;) a od małej ilości nic sie jej nie stanie, ja kim dziewczynom tez czasem go daje , a w sumie bardziej kubek do wylizania jak zostanie na dnie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

polecam dziewczyny gerberka z indyka, moje nie jedzą żadnego innego :)
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
spinka2430

Akzi wlasnie słyszałam o tym Gerberku ale u mnie nie mogę go nigdzie znaleźć :-\ on jest w takim najmniejszym słoiczku prawda ?
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

Yes :) strasznie smierdzi ale jakoś jest to jedyny gerber ktorego moje szczurasy jedzą :)
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
saszenka

Post autor: saszenka »

Żartujesz? Moje wpierniczają każdy obiadek gerbera czy innego bobocośtam! Byle nie ze szpinakem ;) I dadzą się za to przemiziać na wszystkie strony, wyczochrać, wytarmosić, wycałować każdego nochala i wygilgać każdą stópkę ;D
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

Żartujesz? Moje wpierniczają każdy obiadek gerbera czy innego bobocośtam!
No moje staruchy też, tylko mała pod względem owocowych jest wybredna. Ale może nie przyzwyczajona. Stare ją nauczą. Za to obiadkowe lubi.
Mała non stop dostaje kopy od Tośki, bo przyłazi do niej się przytulić, czy coś, a Tośka nie ma ochoty. Mała baaardzo chce i nie daje za wygraną, no to dostaje strzała, co oczywiście jej nie przekonuje, że Tośka na serio nie chce, to dostaje następnego i w końcu dostaje całą serię... Akurat teraz przerwała Tośce drapanie się i dostała po dupie.
Obrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

U mnie tak z Gabą było. Okazało się wtedy że Gandzik dorównuje zdolnościami samemu Chucku ;) Kosmicznie to wygląda: prawy sierpowy, lewy, low kick, a potem już na bezczela babskie ciąganie za kudły ;D
Takie tam życie w stadku - norma ;)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

Tośka jest mistrzynią w kopach, a Tasza bije się, jak baba, tak wiesz, łapkami :)
Obrazek
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

U mnie jedzą, jak na razie tylko potrawkę z marchewką i czymś jeszcze... Nie pamiętam, ale ma dziwny zapach i zółtawy kolor. Ale jak ogonom smakuje!
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”