Kluska i spółka :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Kluska i spółka :)
Zalesińska w pierwszej sekundzie zobaczywszy moje panny pierwszym słowem jakie powiedziała było "wszoły" a później się tłumaczyła, ze jednak nie :/
Marta takie 'diagnozy' to u niej normalka
Hoganek <3 Mordka śliczna i przeszczęśliwa! Ja cały czas na Was czekam :>

Hoganek <3 Mordka śliczna i przeszczęśliwa! Ja cały czas na Was czekam :>
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...

Będę cały czas czekała z niecierpliwością 
Szymek ma zapalenie ucha, dzisiaj dostał antybiotyki

Szymek ma zapalenie ucha, dzisiaj dostał antybiotyki

Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Biedny nasz paskudny gryzak Szymek;/ trzymam kciuki, chłopina ma już w końcu swoje lata.. u Ciebie już chyba z rok jest?
A przecież trafił do mnie nie pierwszej młodości;/
A przecież trafił do mnie nie pierwszej młodości;/
Dziewczyny:
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
"cieszę się" że nie tylko ja mam takie mieszane uczucia, bo już myslałam że po prostu mam pecha albo jestem paranoiczkąKluska123 pisze:Jestem sfrustrowana, zaczynam się zniechęcać do tej lecznicy, a jest to jedyna porządna na dolnym śląsku.

myślę, że wszelkie niepewne diagnozy gdy szczurowi jest coś powaznego warto konsultowac z innym wetem :/
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Szymek jest w naprawdę kiepskim stanie, już nawet nie gryzie - co jest w jego przypadku złym znakiem. Igutka, on ma 2 lata, trudno mi jest dokładnie określić wiek, do Ciebie trafił jak miał rok. Cały czas się przewraca, oczka zaklejone porfiryną. Leki nie zadziałały, dzisiaj trzeba będzie iść po steryd. Może to być guz, albo zapalenie mózgu. Nawet nie chcę o tym myśleć, pamiętam jak Kluska cierpiała i niespodziewanie odeszła. Najgorsza jest ta myśl, że być może odejdzie... A mnie nie ma przy nim.
Byłam w sobotę we Wrocławiu, odwiedziłam stadko, gnidy małę mnie nie poznały
Fado się wystraszył, jedynie Kołtun i reszta mnie w miarę dobrze przywitali
Stuart też ma swoje lata, codziennie się sprawdza czy jeszcze oddycha, co robi. Nie potrafię się z tym pogodzić, że Stuey i Szymek są już w 'tym wieku'
alken ja też czasem się zastanawiałam, czy nie przesadzam albo wyolbrzymiam. Chodzę tam już prawie 2 lata i mam wrażenie, że jest coraz gorzej z tymi diagnozami. To jest takie chodzenie w ciemno. Diagnoza się może uda, albo i nie. Jedynie zabiegi operacyjne są idealne, nie mogę się do tego przyczepić. Zamiast się koncentrować na ważnych rzeczach, słyszę za każdym razem zarzuty jak jestem z Fadem albo Stuartem, że są za grube (albo teorię, że samiec powinien mieć wygląd samicy i tyle samo co ona ważyć). Pomijam fakt, że dr Piasecki już nie raz mówił, że są szczury, które mają taką budowę i nie zrobisz z tym nic. Jesteśmy tam prawie co tydzień i za każdym razem to samo słyszymy, ja nie należę do cierpliwych ludzi i już kiedyś nagadałam dr Zalesinskiej, ile można? Tylko dr Piasecki w pełni bada szczura, maca go, osłuchuje, a panie wet zapominają często o osłuchaniu, kiedy przychodzimy z podejrzeniem zapalenia płuc. Gdybym miała tylko dwa, trzy szczury to byłoby mi to obojętne. Ale mam jednak dziewięć ogonów, każdy na coś zawsze zachoruje, albo z DTciakami idę do Zwierzyńca. dr Strugała wyleczyła mi dwa ogony, ba, za DTciaki NIC nie bierze, ale jednak mam większe zaufanie do Piaseckiego (na którego dość ciężko jest natrafić).
Byłam w sobotę we Wrocławiu, odwiedziłam stadko, gnidy małę mnie nie poznały

alken ja też czasem się zastanawiałam, czy nie przesadzam albo wyolbrzymiam. Chodzę tam już prawie 2 lata i mam wrażenie, że jest coraz gorzej z tymi diagnozami. To jest takie chodzenie w ciemno. Diagnoza się może uda, albo i nie. Jedynie zabiegi operacyjne są idealne, nie mogę się do tego przyczepić. Zamiast się koncentrować na ważnych rzeczach, słyszę za każdym razem zarzuty jak jestem z Fadem albo Stuartem, że są za grube (albo teorię, że samiec powinien mieć wygląd samicy i tyle samo co ona ważyć). Pomijam fakt, że dr Piasecki już nie raz mówił, że są szczury, które mają taką budowę i nie zrobisz z tym nic. Jesteśmy tam prawie co tydzień i za każdym razem to samo słyszymy, ja nie należę do cierpliwych ludzi i już kiedyś nagadałam dr Zalesinskiej, ile można? Tylko dr Piasecki w pełni bada szczura, maca go, osłuchuje, a panie wet zapominają często o osłuchaniu, kiedy przychodzimy z podejrzeniem zapalenia płuc. Gdybym miała tylko dwa, trzy szczury to byłoby mi to obojętne. Ale mam jednak dziewięć ogonów, każdy na coś zawsze zachoruje, albo z DTciakami idę do Zwierzyńca. dr Strugała wyleczyła mi dwa ogony, ba, za DTciaki NIC nie bierze, ale jednak mam większe zaufanie do Piaseckiego (na którego dość ciężko jest natrafić).
ja się przeniosłam do Zwierzyńca w marcu rok temu po tym jak dr Strugała parę razy nadwyrężyła moje zaufanie, no ale przekonałam się że w Zwierzyńcu wcale nie lepiej
to co mnie zniechęciło u niej to jakaś taka opieszałość w podejmowaniu bardziej zdecydowanych działań (wprowadzenie silniejszych leków, konkretne badania) a w Zwierzyńcu trafiłam na to samo - jak Fifioł chorował to 3 razy prosiłam o RTG i skończyło się tak, że się dowiedziałam co jej jest dopiero z sekcji. miała ropnie na płucach a antybiotyk dostała dopiero po kilku dniach od rozpoczęcia leczenia - o wiele za późno.
najbardziej nie lubię takich sytuacji (a było ich kilka) jak sugeruję coś weterynarzowi a on się mnie nie słucha a potem okazuje się że miałam rację. wcale nie dlatego, że wydaje mi się że wszystkie rozumy pozjadałam, tylko dlatego, że po fakcie zawsze myślę, że gdybym była bardziej uparta, asertywna, nie wiem, zrobiła awanturę, to może szczur by żył.
kcukam za choruty i staruszki

najbardziej nie lubię takich sytuacji (a było ich kilka) jak sugeruję coś weterynarzowi a on się mnie nie słucha a potem okazuje się że miałam rację. wcale nie dlatego, że wydaje mi się że wszystkie rozumy pozjadałam, tylko dlatego, że po fakcie zawsze myślę, że gdybym była bardziej uparta, asertywna, nie wiem, zrobiła awanturę, to może szczur by żył.
kcukam za choruty i staruszki

ze mną: leszek, kendrick
o właśnie! Też miałam parę takich sytuacji, nie mówiąc już o nazwach leków. Proszę po dwa, trzy razy, a oni ignorują, jakby to była jakaś tajemnica państwowanajbardziej nie lubię takich sytuacji (a było ich kilka) jak sugeruję coś weterynarzowi a on się mnie nie słucha a potem okazuje się że miałam rację.

Dziękuję za kciuki

Szymek dzisiaj jedzie w ostatnią podróż, za Tęczowy Most...
Wczoraj po osłuchaniu stwierdzono, że płucka bardzo słabo pracują, misiu mały nie ma apetytu, walczy, ale to przegrana walka...
Dostał wczoraj galastop i lek przeciwbólowy, leki nie działają, Szymek cierpi.
Mnie przy nim nie ma, nie mogę się z tym pogodzić
Cały czas mam nadzieje, że jednak będzie lepiej, może stan się poprawi. Tak trudno jest się poddać...

Wczoraj po osłuchaniu stwierdzono, że płucka bardzo słabo pracują, misiu mały nie ma apetytu, walczy, ale to przegrana walka...
Dostał wczoraj galastop i lek przeciwbólowy, leki nie działają, Szymek cierpi.
Mnie przy nim nie ma, nie mogę się z tym pogodzić

Jej, przykro mi
Biedny Szymuś, trzymaj się Kluska 

"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Odszedł...
Gryzaczek mój.

Gryzaczek mój.