Już wprawdzie mineło trochę czasu i dwie ankiety do nas doszły, ale jednak pozwolę sobie wkleić odrobinkę zmodyfikowaną (w oparciu o znalezioną w innym wątku) listę pytań . Jest trochę dokładniejsza, niż standardowa:
1. Czy masz już szczury? W jakim wieku, jakiej płci?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary i jakie jest jej wyposażenie (jeśli to możliwe, proszę o dołączenie zdjęcia)
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? (proszę to jakoś uzasadnić. np. tak mam wet. który z powodzeniem leczy moje szczury bo pomógł tu a tu...itp, itd.)
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? (konkretne marki karmy, dodatki itp.)
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy są w domu małe dzieci lub inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi? (gdzie, jak długo, jak często)
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
Szczurzynie wyraźnie nudzi się samej. Jak tylko się podchodzi do klatki, to wyłazi ze swojego gniazdka, a wieczorem to już w ogóle wystarczy na nią spojrzeć, a już sterczy przy drzwiczkach...

Na rękach nie usiedzi, ciągle by łaziła i zwiedzała, najchętniej w pionie

najbardziej podobają jej się wspinaczki po rowerze (a ja za nią biegam i ją ściągam - ze szprych, z ramy, z siodełka), bo się boję, że spadnie i sobie krzywde zrobi)