[Akcesoria] - Jaki galazki najlepsze?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [Akcesoria] - Jaki galazki najlepsze?
w mojej " warszawskiej " klatce dziewczyny maja galaz akacji, olbrzymia (wysokosc calej klatki, rozklada sie troche na boki) wzieta dzis "po drodze", umyta i wyparzona. dziewuchy caly czas po niej lataja  

Będe musiała im ulepszyć coś w tej klatce.Oni jak narazie mają tam tylko kokosa i koszyk, ale muszę się do roboty zabrać a nie tyłek w fotelu grzać ;]

A ja wczoraj przytargałam do domu kilka gałązek jabłoni. Febe jakoś nie była zainteresowana  

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema

Moje olewają gałęzie  .
.
Kiedyś przyniosłem dużą gałąź wierzby płaczącej , Tekla się interesowała ale małpa Mordzia nie mówiąc już o Grubasie (czyt. Buźce) miały to serdecznie i głęboko.... w uchu.
, Tekla się interesowała ale małpa Mordzia nie mówiąc już o Grubasie (czyt. Buźce) miały to serdecznie i głęboko.... w uchu.

.
.Kiedyś przyniosłem dużą gałąź wierzby płaczącej
 , Tekla się interesowała ale małpa Mordzia nie mówiąc już o Grubasie (czyt. Buźce) miały to serdecznie i głęboko.... w uchu.
, Tekla się interesowała ale małpa Mordzia nie mówiąc już o Grubasie (czyt. Buźce) miały to serdecznie i głęboko.... w uchu.Re: [Akcesoria] - Jaki galazki najlepsze?
Dosłownie?Moje olewają gałęzie.

Dzisiaj na spacerze szczura zainteresowała się gałęziami gruszy, więc urwałam dwie gałązki

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema

Moich chłopcy mają w klatce ogryzioną przez bobry gałąź (niestety nie wiem jakiego drzewa) i traktują ją jak dodatkową półkę..zabawnie to wygląda, kiedy Artemis i Aleks siedzą we dwóch na niej tylko na tylnych łapkach, i zaglądają    Aki niestety nie utrzymałby się..za gruby jest
  Aki niestety nie utrzymałby się..za gruby jest  

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
U mnie Kwasek na jednej śpi.Może nie dosłownie,ale przy końcu gałązki on się zwija na niej w kulke czyli gałąź ma pod brzuszkiem, i nie rozumiem jak może mu byc wygodnie...  

cześć  jestem nowa tu
 jestem nowa tu  nie mam jeszcze szczurka ale zamierzam kupić
 nie mam jeszcze szczurka ale zamierzam kupić  klatka już jest i najróżniejsze akcesoria przeze mnie wykonane;)a piszę pierwszy swój post tutaj ponieważ chciałam się dowiedzieć czy nie na marne ścięłam dzisiaj spory kawał leszczyny^^i czytając cały temat doszłam do wniosku, że to był jednak dobry wybór:))
 klatka już jest i najróżniejsze akcesoria przeze mnie wykonane;)a piszę pierwszy swój post tutaj ponieważ chciałam się dowiedzieć czy nie na marne ścięłam dzisiaj spory kawał leszczyny^^i czytając cały temat doszłam do wniosku, że to był jednak dobry wybór:))

jestem nowa tu
 jestem nowa tu  nie mam jeszcze szczurka ale zamierzam kupić
 nie mam jeszcze szczurka ale zamierzam kupić  klatka już jest i najróżniejsze akcesoria przeze mnie wykonane;)a piszę pierwszy swój post tutaj ponieważ chciałam się dowiedzieć czy nie na marne ścięłam dzisiaj spory kawał leszczyny^^i czytając cały temat doszłam do wniosku, że to był jednak dobry wybór:))
 klatka już jest i najróżniejsze akcesoria przeze mnie wykonane;)a piszę pierwszy swój post tutaj ponieważ chciałam się dowiedzieć czy nie na marne ścięłam dzisiaj spory kawał leszczyny^^i czytając cały temat doszłam do wniosku, że to był jednak dobry wybór:))Re: [Akcesoria] - Jaki galazki najlepsze?
A jesion..? Co sądzicie? 

jesion zawiera w korze i liściach duże ilości kumaryny a ona z kolei

wiec odpada''Kumaryna powoduje marskość wątroby u zwierząt laboratoryjnych i dlatego została ona niemal całkowicie wycofana z produktów spożywczych w Europie i USA. Dawniej kumaryna była masowo stosowna w wielu kompozycjach zapachowych.''
http://img8.imageshack.us/gal.php?g=dsc00823p.jpg
Wiecie co to za gatunek?

Wiecie co to za gatunek?
Stworzenie bezszczurowe.

Brzoza to na pewno nie jest, jestem na sto procent pewna...

Stworzenie bezszczurowe.

no wiec jak juz prawie wszyscy wiedzą mieszkam w Grecji no i tu sa prawie tylko drzewa cytrusowo pomarańczce cytryny itd jest tez kiLka drzew morwy w parku i chciała bym wiedzieć czy takie gałęzie sie dla ogonów nadają xD??
 no wiec jak juz prawie wszyscy wiedzą mieszkam w Grecji no i tu sa prawie tylko drzewa cytrusowo pomarańczce cytryny itd jest tez kiLka drzew morwy w parku i chciała bym wiedzieć czy takie gałęzie sie dla ogonów nadają xD??Re: [Akcesoria] - Jaki galazki najlepsze?
O ile wiem, to owoce cytrusowe są dla szczurów szkodliwe - szczególnie samców. Możliwe, że niektóre substancje, które występują w owocach zapewne są też w łyku i drewnie - w końcu są to tkanki transportujące - więc raczej bym nie ryzykowała.
Może drzewa oliwne?

Może drzewa oliwne?

W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.