My little girls
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: My little girls
rhenata mozesz odczekac maksimum dwa dni- gruchanie to objaw infekcji gornych drog oddechowych i nieleczone moze przejsc na plucka. szczurki to jak niemowlaki , wszystko dzieje sie szybciej.
ok, dzięki merch.
jak do jutra wieczór coś jeszcze usłyszę to w piątek rano do weta wiec
ale jak na razie od wczoraj wieczorem nie było żadnego smarkania
jak do jutra wieczór coś jeszcze usłyszę to w piątek rano do weta wiec

ale jak na razie od wczoraj wieczorem nie było żadnego smarkania

no wiec wydawało się ze wszystko ucichło na parę dni ale wczoraj wieczorem jak usłyszałam trąbki z obu nosków zdecydowałam ze idziemy do weta bez zbędnego czekania.
Zadzwoniłam do przychodni i pani po zadaniu mi kilku podstawowych pytań,imię nazwisko adres imiona zwierząt,płeć...stwierdziła ze nie mogę przyjść z dwoma na raz bo to trzeba się na dwie osobne wizyty umówić u doktora bo każde zwierze zabiera czas itp
ja na to ze one małe są i nie ma sensu,pani dalej swoje no i w końcu pyta:
-kot czy pies?
-szczur
-ee szczur
-Aha
to co, mogę oba przynieść?
-taak tak:)
Zadzwoniłam do przychodni i pani po zadaniu mi kilku podstawowych pytań,imię nazwisko adres imiona zwierząt,płeć...stwierdziła ze nie mogę przyjść z dwoma na raz bo to trzeba się na dwie osobne wizyty umówić u doktora bo każde zwierze zabiera czas itp
ja na to ze one małe są i nie ma sensu,pani dalej swoje no i w końcu pyta:
-kot czy pies?
-szczur
-ee szczur
-Aha

-taak tak:)
mię nazwisko adres imiona zwierząt,płeć...

Miło, jak zwierzaki są traktowane tak na serio i z zaangażowaniem. Koniecznie napisz po wizycie, jak to jest u zagranicznego weta, bom ciekawa jak diabli.
Dużo zdrówka życzę!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
nie ma sprawy
wszystko opisze, o 3:20 czasu eire mam sie u weta zjawić z paskudami
transporter przez noc stal w klatce żeby sie z nim oswoiły i oznaczyły
Nigdy wcześniej go nie używałam dla nich
trzymajcie kciuki

transporter przez noc stal w klatce żeby sie z nim oswoiły i oznaczyły

trzymajcie kciuki
doxycycline plus enrofloxacin ( baytril) dwa razy dziennie przez minimum dwa tygodnie.
doktor osłuchał i obejrzał obie panny i orzekł ze to będzie najlepsza kuracja, ogólnie stwierdził ze problemy z płucami u szczurów sa nagminne i najczęściej spowodowane mykoplazmoza i czymś tam jeszcze,ale nie zrozumiałam, do tego nawroty sa bardzo prawdopodobne nawet po jakimś dłuższym czasie.
przy mojej pomocy dały się osłuchać i nigdzie nie nakupkaly ze strachu,nawet dzielnie przeszły wyprawę do weta
mama jest dumna ze swoich dziewczynek
(i lżejsza o 59 euro.
)
doktor osłuchał i obejrzał obie panny i orzekł ze to będzie najlepsza kuracja, ogólnie stwierdził ze problemy z płucami u szczurów sa nagminne i najczęściej spowodowane mykoplazmoza i czymś tam jeszcze,ale nie zrozumiałam, do tego nawroty sa bardzo prawdopodobne nawet po jakimś dłuższym czasie.
przy mojej pomocy dały się osłuchać i nigdzie nie nakupkaly ze strachu,nawet dzielnie przeszły wyprawę do weta

mama jest dumna ze swoich dziewczynek

a wiadomo , co im konkretnie jest , czy słychać coś w płuckach (oby nie)?
kciukamy za dziewuszki i życzymy im wyzdrowienia i oddychania pełną piersią!
kciukamy za dziewuszki i życzymy im wyzdrowienia i oddychania pełną piersią!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
zdrówka dla dziewczynek.
a to 59 euro to ostateczny koszt czy tyle za wizytę jedną?

a to 59 euro to ostateczny koszt czy tyle za wizytę jedną?
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ogólnie doktor powiedział ze to zapalenie itp(mówił coś o mykoplazmozie i zapaleniu płuc) a ze mówił do mnie po angielsku to zrozumienie jego określam na 89%
szanse na konsultacje z kimś kto się by znal lepiej niż on mam mierne a facet pracował z gryzoniami min. szczurami w Anglii wiec nie jest źle,mogłam trafić na kogoś kto wogole nie miał do czynienia
sami psiarze tutaj
nie mam wyjścia muszę mu zaufać, sprawił dobre wrażenie i miał pozytywne nastawienie do szczurków
wg tego co wyczytałam kombinacje leków podał nie najgorsza ( bynajmniej z listy leków bezpiecznych dla szczurków) skserował mi tez kilka stron z książki '' ferrets,rabbits and rodents-clinical medicine and surgery'' aut. Hillyer, Quesenberry
gdzie jest opisane stosowanie itp jako lekturę do domciu
oby było dobrze
za wizytę plus leki na miesiąc

nie mam wyjścia muszę mu zaufać, sprawił dobre wrażenie i miał pozytywne nastawienie do szczurków
wg tego co wyczytałam kombinacje leków podał nie najgorsza ( bynajmniej z listy leków bezpiecznych dla szczurków) skserował mi tez kilka stron z książki '' ferrets,rabbits and rodents-clinical medicine and surgery'' aut. Hillyer, Quesenberry
gdzie jest opisane stosowanie itp jako lekturę do domciu

oby było dobrze
za wizytę plus leki na miesiąc

z tego wszystkiego niegrzecznie zapomniałam podziękować za życzenia zdrówka, dziękuje 

moi chlopcy maja wlasne kartoteki, historie wizyt i td, a doktor nawet jak wpada do mnie do pracy zatankowac, zawsze zapytuje o zdrowie moich szczuraskow, jak sobie radza, i td:) Trzeba przyznac, ze w Irlandii opieka weterynaryjna jest bez zarzutu:) fakt, ja zaplacilam np za wizyte 35 euro, a za przepisany lek zaledwie 49 centow hehe...Nue pisze:mię nazwisko adres imiona zwierząt,płeć...![]()
Miło, jak zwierzaki są traktowane tak na serio i z zaangażowaniem. Koniecznie napisz po wizycie, jak to jest u zagranicznego weta, bom ciekawa jak diabli.
Dużo zdrówka życzę!

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Pozdrawiam dziewczynki i wylajtowana (o 59 eu) mamusie:D

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Brzmi okropnie , mam nadzieję , że to jednak nie mycoplazmoza i nawet nie zapalenie płuc.Rhenata pisze:ogólnie doktor powiedział ze to zapalenie itp(mówił coś o mykoplazmozie i zapaleniu płuc)
oby było dobrze
Musi być dobrze- kuruj panieneczkii wycałuj porządnie od naszych sióstr

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
dzięki, całuski zaraz rozdam 
wylajtowanam jest, oj tak ...no nic,trzeba się do pracy wziasc żeby zarobić na doktora
kartoteki tez dziewczyny dostały i tez mam przychodnie obok miejsca pracy tak wiec doktorek będzie update dostawał za każdym razem jak się zjawi
całusy dla Donka i Glutka
i Unipaksowych paskudek tez

wylajtowanam jest, oj tak ...no nic,trzeba się do pracy wziasc żeby zarobić na doktora

kartoteki tez dziewczyny dostały i tez mam przychodnie obok miejsca pracy tak wiec doktorek będzie update dostawał za każdym razem jak się zjawi

całusy dla Donka i Glutka
i Unipaksowych paskudek tez

Kartoteki... no proszę! Chociaż to już nie taki ewenement, mój TŻ wybrał się kiedyś do weta z naszą świnką morską i założono jej książeczkę zdrowia, w której trzeba było podać imię i nazwisko (ponieważ Basia nigdy nam nie zdradziła, jak ma na nazwisko, TŻ podał swoje
) i dodać odcisk łapki lub zdjęcia
Wet ma przynajmniej czarno na białym, na co dotychczas zwierzak chorował i czym był leczony.
Przesyłam mizianka dla chorutek i nie tylko!
A tak swoją drogą, weci na wyspach chyba całkiem nieźle zarabiają?

Przesyłam mizianka dla chorutek i nie tylko!
A tak swoją drogą, weci na wyspach chyba całkiem nieźle zarabiają?

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]