Jelly - te historyjki sa jak najbardziej prawdziwe.Po za tym po co mialbym was oklamywac?No powiedz PO CO?!
Tak,skalara dostalem bardzo starego od cioci,bo jej rybki zjadaly....
Zwirek jest jako podklad do klatki,a trociny sa na wierzchu po to,zeby mialy miekko,dopoki czegos nie zrobie.Dalem im strzepki materialow,tak jak mowiliscie,ale one nie wiedza do czego one sluza!Tylko jak ja im zrobilem w kaziku takie male gniazdko to tam spia,ale Beata zawsze to rozwala i to fruwa po calej klatce.Hamaczek - one nawet na niego nie wchodza!
Ja ich nie skazuje na meczarnie!Skalary - to byl pomysl mamy i cioci,zeby je wsadzic do 25l!NIE MOJ!
Koledzy - jacy koledzy?To sa zwykli chami,a ci,ktorzy mieszkaja tutaj(jest ich 2)Wiecznie nie maja czasu.Codzinnie telefony - Wyjdziesz na pole?!.A jak juz kiedys wyjde,to oni nagle musza do domu isc i im sie nudzi.
Asystentka zaproponowala mi te terminy.Przeciez ich nie mialem przy sobie~!
A zebys wiedziala.Mama nie pozwoli!Wiem ze to dziwnie brzmi,ale naprawde nie ma o czym mowic.
Bardzo duzo gralem przed kupieniem szczurkow.Przez ten miesiac,od kad je mam,nie gram prawie wcale,tylko gdzies raz na tydzien!
Przedstawie wam stuacje,jaka panuje w moim domu:
Jestesmy w dolku finansowym.Tata duzo zarabia,ale duzo wychodzi za wynajecie domu,rachunki itd,itp.Zostaje nam 200 zl na miesiac,czasem wiecej.Kiedys razem z mama sprzedawalem na allegro stare ksiazki,dzisiaj zaproponowalem mamie,zeby do tego wrocic.Zgodzila sie

.
Tata cale dnie pracuje,a jak nie pracuje to spi.Ale nie chce rozmawiac o moim tacie,bo mi wstyd za niego

.
Mowi,ze fajnie,ze mam szczurki,ale na weta to juz nie da!Do mojego pokoju wchodzi raz na 3 dni,i wystawia reke szczurkom.Napeeeewno sie przyzwyczaja.....

.
Ale co ja bede pisal - i tak wiekszosci z was to obojetne.Wg.Was,nie mnie wszyscy maja miec idealne warunki,wszystko ma byc idealne.Jak byliscie w moim wieku,to tez napewno popelnialiscie bledy,podobne do moich.A teraz wy sie na mnie drzecie,zebym oddal szczurki.
Wszyscy mi pomogliscie,szczegolnie Paul,ktory mnie i moja mame przekonal do 2 szczurka,wiekszej klatki,weta,karmy(ktorej jeszcze nie kupilem,bo najpierw oczywiscie wet).