Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Majaki Nocne

Post autor: ol. »

spokojnie, do nowych zbiorów jeszcze daleko ;) ;D

http://img203.imageshack.us/i/dsc0026go.jpg/ - wieczne dzieciaki, takie niewinne i ciut zagubione mordki :-*
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Co to jest 20 kolb dla sprawnych szczurzych ząbków ;D
My też robimy zdjecia na pestki słonecznika lub dyni, niezawodny sposób na zatrzymanie na chwilę szczurów w miejscu. Buziaki dla stadka (dla 2 starszych, złośliwych pań też)
Obrazek
IHime

Post autor: IHime »

Często wieczorami pracuję w domu. Maluchy zajmują się szczurzymi sprawami, czasem zajrzą ze mną w papiery, ale generalnie nie przeszkadzają. Natomiast babeczki udają, że nie słyszą moich wykładów o godności w pewnym wieku i co rusz trzeba je ściągać, a to z biurka, a to ze stołu, skąd kradną papiery, przeganiać, bo znowu patroszą kanapę, odczepiać dyndające z firanek. Tylko czekać, kiedy odkryją drogę na żyrandol.
Ostatnio Gadzinka uparła się, że ona musi na stół, żeby buszować w moich papierzyskach. W końcu wysunęłam stół na środek pokoju, sama usiadłam na stołeczku, żeby nie mogla mnie dosięgnąć. Zanurzyłam się w pracy, gdy nagle nad ramieniem śmignęła mi niemal półkilowa, futrzana kula armatnia, wykonała niekontrolowany ślizg na foliowej koszulce na dokumenty i szczęśliwie wyhamowała w kubku pełnym herbaty. Szczęśliwie, bo herbata zdążyła przestygnąć i była ledwo ciepła. Za to mniej szczęśliwe były papierzyska, laptop, stół i podłoga tonące w nagłym tsunami herbaty.
Moja bombarda słodka musiała wziąć solidny rozbieg z kanapy. ;D

Za to Palmyra, za przykładem starszych koleżanek, odkryła uroki wypraw łupieżczych, w czasie których z koszyczka na półce można kraść ulotki i gazety. Wybrała sobie menu lokalnego chińczyka i chciała pociągnąć je do magazynu za kanapą. Jednak ulotka była spora i przebierające przednie łapki stały na niej, a mała nie mogła ruszyć z miejsca. Zamiast chwycić bliżej brzegu, Palmyrka wzięła się na sposób, podwinęła przednie łapeczki, a na tylnych, niczym triumfujący kangur, pokicała za kanapę, nie zrażona salwą śmiechu z mojej strony. Potrzebowałam dłuższej chwili, żeby uspokoić się na tyle, żeby podmienić jej zdobycz pełną farby drukarskiej na chusteczkę.
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

IHime pisze:...gdy nagle nad ramieniem śmignęła mi niemal półkilowa, futrzana kula armatnia, wykonała niekontrolowany ślizg na foliowej koszulce na dokumenty i szczęśliwie wyhamowała w kubku pełnym herbaty.(...)
Moja bombarda słodka musiała wziąć solidny rozbieg z kanapy.
(...)
Zamiast chwycić bliżej brzegu, Palmyrka wzięła się na sposób, podwinęła przednie łapeczki, a na tylnych, niczym triumfujący kangur, pokicała za kanapę, nie zrażona salwą śmiechu z mojej strony.
To Ty masz wersję sportową szczurów! Trenuj, dobrze jeść dawaj i jak ktoś wymyśli szczurzą olimpiadę to będziecie mieli złoto w garści ;) !
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
IHime

manianera pisze:To Ty masz wersję sportową szczurów! Trenuj, dobrze jeść dawaj i jak ktoś wymyśli szczurzą olimpiadę to będziecie mieli złoto w garści ;) !
Z Palmyrą - na pewno!
Wczoraj tak skakała, że w końcu skoczyła na stół i potłukła mój ulubiony kubeczek. :'( Na szczęście był pusty i się nie oparzyła.
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Oj, Palmyrko uważaj prosimy ::)
Dobrze, że ogonki zdrowe, a jak się tak dwoją i troją to nie ma nudy :D
Buziaczki dla nich ( dla kangurka mogą być dwa 8) ) :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Wesoło tam u Was, Palmyra wyraźnie rozruszała towarzystwo, ona czy może obecność Misia ? ;)
Akcja Gadzinki przednia ;D A urokliwość kicania dobrze i mi znana :) Jak najwięcej Wam go !
IHime

Misiu jest dość energiczny, ale Palmyra jest niezmordowana. Przyznaję, jeszcze nigdy nie udało mi się jej zmęczyć. Zawsze jest gotowa, żeby wyskoczyć z klatki i zacząć harce i może tak bez końca.

Było o Palmyrce, ale dzisiaj gwiazdą ekranu została moja piękna, niepokorna Cookie:
ObrazekObrazek
ol.

na pierwszym zdjęciu jakby Cookie weszła właśnie na scene, a na drugim - podeszła do mikrofonu, artystka
... mała szczurza Edith Piaf !
(tak mi się jakoś skojarzyło ;) )
IHime

ol. pisze:na pierwszym zdjęciu jakby Cookie weszła właśnie na scene, a na drugim - podeszła do mikrofonu, artystka
... mała szczurza Edith Piaf !
(tak mi się jakoś skojarzyło ;) )
;D Genialne skojarzenie, rzeczywiście ma coś podobnego w wyrazie pyszczka!
IHime

Zrobiłam trochę zdjęć, ale będę wrzucać na raty, żeby na dłużej starczyło. Jesteśmy na wygnaniu i okazja do nowych fotek prędko się nie trafi. :-\

Palmyra zaczepialska:
ObrazekObrazekObrazek

Palmyra aniołkowata:
Obrazek
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

Cookie niepokorna i odważna jak jej imiennik ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/576/adsc0069.jpg/
- tu widzę zapasy szczurze trwają. Czemu na wygnaniu?
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ale patrzcie na ten chwyt ogonem w zapasach!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
IHime

Na wygnaniu, bo w bloku robią dezynsekcję i bałam się, że mi się ogoniaste potrują, więc uciekliśmy do rodziców. Tylko tutaj myszaków nie mam gdzie puścić. :'( Na szczęście jutro wracamy do domu.
IHime

Znowu na wygnaniu, kolejna sesja trucia robali. Ewakuowałam ogonki, znowu czekają je dwa dni bez wybiegów. Jak ja tego nie lubię. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”