Moja trzoda

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: Moja trzoda

Post autor: Ogoniasta »

Słodkie pyszczki!! :D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Czuje się jak wyrodna i w ogóle źle :-\
Przytargałam wieczorem Meritumka z lecznicy, patrze, a w klacie Białas odgarnia trociny.
Wyciągam czerwonookiego a tu podudzie spuchniete i zaognione. Podałam mu enroxil, rano kolorek normalny, temperaturka w sumie też. Pan wet pooglądał i co?
Starszawe złamanie, na podudziu zrobił się jakby trzeci staw,i się w sumie pozrastało...
Miał się połamać jakoś koło miesiąca temu, ale jak 3-4 tyg temu starszaki były na przeglądzie to nic nie było, a i przedtem nic nie zauwazyłam.
Chłopak ma +-2,5roku to łamać go nie ma sensu już raczej...
Zaś dupa.
ObrazekObrazek
merch

Post autor: merch »

Bidulek , ale u szczurka ze zlamanem za wiele nie naradzisz , malutkie stworzonko, troche sie dziwie ze nie zauwazylas , bo najczesciej boli to strasznie i szczurki bardzo placza , konieczna izolacja , bo innaczej co i rusz jakis wspoltowarzysz urazi, ale moze wstraszym wieku czucie tez mniejsze - nie wiem.
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

merch pisze:Bidulek , ale u szczurka ze zlamanem za wiele nie naradzisz , malutkie stworzonko, troche sie dziwie ze nie zauwazylas , bo najczesciej boli to strasznie i szczurki bardzo placza , konieczna izolacja , bo innaczej co i rusz jakis wspoltowarzysz urazi, ale moze wstraszym wieku czucie tez mniejsze - nie wiem.

No właśnie teraz szukam po necie i czytam, że przy złamaniach to ograniczenie ruchu ino.
Jako starszak nie używa juz tak tylnych łapek, więc i nie zwróciłam uwagi, ale jak wczoraj taka bida siedziała i gmerała w trocinach to już było wiadomo że coś boli, ale że aż takie coś :-\
ObrazekObrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

Coś podobnego!
Może szczury też miewają osteoporozę?
Biedny Białasiu, ale wyrzucać sobie za wiele nie możesz, bo pewnie z racji wieku, za Rączą Strzałę to on już nie robi i mogłaś nie zauważyć, że kuleje... takiej łapiny i tak nie ma jak unieruchomić....żeby teraz tylko nie było stanu zapalnego. Teraz, za nieuwagę, za karę- nie masz wyjścia: Białasa trzeba rozpieszczać do obrzydliwości . :)
A Meritum po zabiegu jak?
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Taaa, rozpieszczamy ;D
Wpierdzielił ryż z kurczakiem, potem suszonego bananka, karme i zaległ w koszyku :P
Dostał podskórnie też witaminki i znów będzie jak młody bóg.
Pan wet stwierdził, że i wiek i wsobne pochodzenie mogło sprawić ,że kość chrupnęła.

Meritum ma (jak na razie, tfu, tfu!) z 7 szwów, ale cięcia spodziewałam się mniejszego,a to coś to chyba brodawczak był, siedział sobie tylko w skórze, więc mam nadzieje, że sie już nie zobaczymy.
Pan Meritum poległ w kocyko-gąbce.

Ale najbardziej mnie urzekła ta więź między braćmi, w sumie panowie FiM zawsze są razem. Gdy Meritum był na zabiegu to Fatum wyraźnie zaniepokojony chodził i go szukał. Oba miały radoche jak rano M wrócił do klatki i poległy przytulone. Mam zdjęcia dwóch grubych, w tym jednego posrebrzanego dupska ;)
ObrazekObrazek
merch

Mam zdjęcia dwóch grubych, w tym jednego posrebrzanego dupska
masz to na co czeaksz :P
odmienna

:) no. przez przeszło dobę, kiedy po zabiegu Dolarka bracia byli rozdzieleni, Dar chodził jak potłuczony z miejsca na miejsce. Ich klatka stała cały czas pusta. Ale potem się wcale rekonwalescentem nie opiekował.

dawaj zdjęcia!
merch

no i ja jescze sie domagam pohybelka !
Awatar użytkownika
Ogoniasta

noooo...dawaj foty!!!!! ;D Ile można czekać!!??? ;D ...i Pohybelka!!!! ;D ;D :D
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Futrzaki piiiiiękne!! ;D No i Pohybelek....cud miód!! :D
http://i39.tinypic.com/5br57m.jpg Pomarszczuch przecudny!! :D

http://i43.tinypic.com/f2vqtv.jpg Piękne!! :D
Ostatnio zmieniony pt maja 15, 2009 7:31 pm przez Ogoniasta, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Pohybelek jeszcze z Czesiem...
http://i39.tinypic.com/24wd7wg.jpg
http://i43.tinypic.com/20pc705.jpg
Meritum
Misz masz
http://i44.tinypic.com/14lletj.jpg
http://i42.tinypic.com/24v8t1d.jpg
Leń Meritum
Pohybel ;)
Meritum-panienka z okienka
http://i44.tinypic.com/339txch.jpg
Fatumek ze Szpicelkiem
Meritum z Aspekcikiem
Występek z Absurdem
A kuku :D
Jak śpi Występek?
Występek śpi twardo :P
Mixik
http://i39.tinypic.com/14t259s.jpg

1/3 tego folderu za nami, w najbliższych dniach ciąg dalszy ;)

---
Pohybel to najbardziej rozpuszczone stworzonko jakie mam :D
Ale łysole są świetne! Ciepłe i wciąż gdzieś się spieszą.Szczególnie szybki gdy uciekają z jedzeniem.
Tak troche myśle nad jakimś rasiakowym rodzeństwem, marzy mi sie fuzz i standart :-X
No ale to mooooże kiedyś, na razie się przymierzam i nie mam odwagi połączyć Konsensusa i Pohybelka z resztą :-\ Łyse to w porządku, ale to białe to jakieś aspołeczne jest, nawet z Czesiem i Pohybelkiem sie dogadać nie może, bęęędzie ciężko. Jeśli Białasowi sie poprawi zaczne w przyszłym tygodniu, jeśli nie, to poczekam aż Białasa już nie będzie...
Ale coś czuje, że Konsensus dostanie porządnie za chojrakowanie i dopiero po takiej lekcji spokornieje.
ObrazekObrazek
odmienna

właściwie, to Ty już jakieś dwa miesiące temu rozważałaś oddzielenie Białasa od stada. Jak to świetnie, że nadal nie ma takiej konieczności. Tak miło widzieć go w grupie. :)
Meritum wygląda na „poszkodowanego w stopniu umiarkowanym” i jak zwykle czarne kaptury: :P Konsensus- jak Bless – nigdy takich nie dosyć. A co do Pohybla... jemu tu już od meneli, kloszardów i bógwiczego nadali, ale czy ktoś się zastanawiał, czy on czasem pancernika w rodowodzie nie ma? Jest w nim coś... pierwotnego. Śpiący Występek a jeszcze Mixik....
W każdym razie, teraz syta wrażeń, mogę się już od laptopa na parę godzin odczepić.... :P
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Odmienna, ja go juz nawet oddzieliłam, ale chłopak taką depresje załapał że coś..., no ale on z majowej, to brak szczurów wokoło to coś dziwnego

Wspominki ;D
Malutki Pohybel
Troche większy Pohybel, jak nic pancernik :D

---
Bardzo jest mi miło ,że trzoda się Wam podoba :)
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”