Koniec szczurzej historii. Trzódki ciąg dalszy.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ivcia

Re: Moja trzódka: Teo, Burton, Eman, Szejk, Satu

Post autor: Ivcia »

Po prostu kilka dni czytałam Twój temat "Moja trzódka..." z zapartym tchem... Jak książkę...
I muszę Ci powiedzieć, że zaskakujesz mnie. Każdy twój post mnie rozwala, ale pozytywnie oczywiście. Nie mogę się po prostu nadziwić tym, że Twoje życie krąży wokół szczurów. Ty je tak bardzo kochasz... Tak baaardzo, baaardzo mocno je kochasz, że jesteś wstanie wiele dla nich poświęcić i to jest dla mnie fantastyczne. Podziwiam Cię za to. Oczywiście na forum jest wiele osób, które kochają zwierzaki. Ja sama mam w domu małe zoo, jednak Ty wydajesz mi się być współczesnym Franciszkiem z Asyżu :) Jesteś wspaniałym człowiekiem!
I jeszcze ta pamięć, że oddałaś szczurki i mają dwa latka, to zdj z tortem :P ... to że wiesz, co u nich... Podziwiam. Wstaję i chylę czoła. Aplauz i prośba o autograf ;)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Spóźnione, ale bardzo szczere: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! Dla Ciebie i dla szczurów :D :D :D (ja miałam urodziny 17 grudnia :D)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Rowniez spoznione naj :D

http://img176.imageshack.us/my.php?imag ... 011bt7.jpg

to zdjecie mnie szokuje :o :o :o jacy oni sa wielcy..,..matko!
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Chyba mogę powiedzieć, że mam jedno stado. Stadko pięcioszczurze.

Chyba stwierdzili, że Wigilia, że czas pojednania i nie będą się już kłócić.

Troszkę im pomogłam i pierwszy raz użyłam aromatu do ciasta. Wanilii nie było więc użyłam migdałowego aromatu. Wszystkich pięciu wysmarowałam tak, aż oddychać się nie dało w pokoju bo zapach był tak intensywny. Co prawda Eman raz na czas fuka na Szejka i nawzajem stroszą futerka ale poza tym nic się nie dzieje.

Na samym początku Szejk użarł Emana w palec tylnej prawej łapki. Huskulec zakrwawił pięterko. Chociaż nie powinnam, ale cieszyłam się z tego powodu, bo Emek jeszcze nigdy nie został porządnie udziabany przez żadnego szczura.

Chyba szykuje się nowy alfa.

Wesołych Świąt!
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
zalbi

Ivcia pisze:Po prostu kilka dni czytałam Twój temat "Moja trzódka..." z zapartym tchem... Jak książkę...
I muszę Ci powiedzieć, że zaskakujesz mnie. Każdy twój post mnie rozwala, ale pozytywnie oczywiście. Nie mogę się po prostu nadziwić tym, że Twoje życie krąży wokół szczurów. Ty je tak bardzo kochasz... Tak baaardzo, baaardzo mocno je kochasz, że jesteś wstanie wiele dla nich poświęcić i to jest dla mnie fantastyczne. Podziwiam Cię za to. Oczywiście na forum jest wiele osób, które kochają zwierzaki. Ja sama mam w domu małe zoo, jednak Ty wydajesz mi się być współczesnym Franciszkiem z Asyżu :) Jesteś wspaniałym człowiekiem!
I jeszcze ta pamięć, że oddałaś szczurki i mają dwa latka, to zdj z tortem :P ... to że wiesz, co u nich... Podziwiam. Wstaję i chylę czoła. Aplauz i prośba o autograf ;)
jej, dziękuję, aż mi się tak cieplej na serduchu zrobiło.. =)
fakt faktem, zwierzęta uwielbiam..
Jak byłam mała to chodziłam do podstawówki, która była dość daleko od mojego domu. Normalnie powrót zajmował 30 - 40 minut a ja szłam półtorej godziny, bo musiałam wszystkie psy na podwórkach po drodze wygłaskać =P

______________________________________________________________________________________________

Wczoraj chłopcy najpierw dostali kolację wigilijną czyli to, co udało mi się podkraść w czasie przygotowywania Wigilii. Kolacja zrobiła furorę w klatce, rzucili się na miseczkę wszyscy.
Obrazek

W nocy obudziły mnie piski i kotłowanie w klatce. Byłam tak zmęczona że nakryłam głowę kołdrą
i poszłam dalej spać. Czasem kłótnie są przecież potrzebne. Rano zastałam chłopców przytulonych:
Obrazek

Dzisiaj po śniadaniu dostali kolejną porcję różności: ryż, buraczki, rodzynki i bobovita z indykiem:
Obrazek

A tak było wczoraj:
Obrazek Obrazek Obrazek

______________________________________________________________________________________________

Na nowy rok zaplanowałam "małe" podsumowanie =)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

zalbi pisze:
jej, dziękuję, aż mi się tak cieplej na serduchu zrobiło.. =)
fakt faktem, zwierzęta uwielbiam..
Jak byłam mała to chodziłam do podstawówki, która była dość daleko od mojego domu. Normalnie powrót zajmował 30 - 40 minut a ja szłam półtorej godziny, bo musiałam wszystkie psy na podwórkach po drodze wygłaskać =P

Na nowy rok zaplanowałam "małe" podsumowanie =)

:D A nie mówiłam, że szalona :P

Panowie śliczni jak zawsze :)
U mojej Gaji też świątecznie. Klatkę jej złożyłam, powiększyłam i dodałam kilka gadżetów :)
Dałam mojej niuni do jedzenia, to co ze stołu udało mi się zakosić. Jadła, aż jej się uszy trzęsły!
...Niech Nasze szczury też mają coś ze świąt :D

Podsumowanie...?
odmienna

Post autor: odmienna »

zalbi pisze:
Chyba stwierdzili, że Wigilia, że czas pojednania i nie będą się już kłócić.
Troszkę im pomogłam i pierwszy raz użyłam aromatu do ciasta.
a więc jednak: dawno słyszałam, że zapach świątecznego ciasta cuda pojednania czyni ;D a ja durna taką, jedyną w roku okazję zmarnowałam...
(ja szaleję za Emanem :P ale muszę przyznać, że się uśmiechnęłam na wieść że oberwał po paluchach :-[ )
......
Nie wchodziłam kilka dni i przegapiłam jak Babli śpiewa urodzinową pieśń dobrze mi tak ::) .
Babli

Post autor: Babli »

Odmienna, nie ma czego żałować. Podejrzewam, że niestety forum nasze kochane, ogłuchło. Łącznie z osobami, które już dawno tu nie zaglądały.

Jak kocham Szejka. Cudne stfożenie :> :P
grzesia

Post autor: grzesia »

Fajne fotki, fajnych stworzeń=) szczurki lubią wigilię ale o północy nie gadają :D
o co chodzi z tą urodzinową pieśnią?
Babli

Post autor: Babli »

grzesia, bo ja śpiewałam na poprzedniej stronie, dla zalbi "Sto lat". I większość forum, powinna ogłuchnąć ;)
grzesia

Post autor: grzesia »

oooooo to ja nie wiedziałam, że Zalbi miała urodzinki :-X bardzo spóżnione ale bardzo szczere : Wszystkiego najlepszego ;D !!!!!! Sto lat!!!
<wolę nie spiewac bo ludzie całkiem ogłuchną po mnie i Babli>
Awatar użytkownika
zalbi

Wczoraj chłopcy dostali ciasteczka:
Obrazek
Obrazek

Eman pozabierał smakołyki pozostałym...
Obrazek

i zadowolony pilnował swojego skarbu:
Obrazek

Plaster na moim palcu zrobił furorę:
Obrazek

A tu Szejk niucha i zagląda co dobrego Burton trzyma w łapkach:
Obrazek

a tu dwa puchate tyłeczki:
Obrazek
Obrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

... tyłeczki !! :-* ( Ty masz znowu pięknie wykąpane szczury :P - chyba z zazdrości tym razem nie daruję moim...)
Awatar użytkownika
Ivcia

Zgrabniusie te pupeczki ;P
Jak już do mnie dojadą nowe popierdułki i troszeczkę się z nimi zapoznam, to też wykąpie paskudy, bo na zdj widziałam, że to brudaski :D
Awatar użytkownika
zalbi

odmienna pisze:Ty masz znowu pięknie wykąpane szczury :P - chyba z zazdrości tym razem nie daruję moim...
odmienna, to jest olejek migdałowy! =D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”