Kluska i spółka :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Re: Kluska i spółka :)

Post autor: Nakasha »

Kurczę, a nie macie wziewki? Może dałoby się odchudzić Fada?... tłuszczaki teoretycznie nie są groźne, ale mogą rosnąć i utrudniać poruszanie się....
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Nakasha chodziło o zabieg na wziewce oczywiście, doktor stwierdził, że serducho nie dałoby rady.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Kluska123

o edycjo ::) a odchudzanie już nie jedne ma za sobą, bez skutków. Doktor stwerdził, że Fado ma taki gen.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Klusko, warto jednak wprowadzić i utrzymać twardą dietę, u naszej Shenzi też miał być odpowiedzialny ten gen, ale mimo wszystko zrzucała z wagi, kiedy udawało nam się odciąć ją wszystkiego co niepotrzebne. ::)
Trzymam kciuki za Fado!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Martasz

Post autor: Martasz »

my chętnie odbierzemy Wam trochę sadełka bo u nas niedowaga :P
Awatar użytkownika
Kluska123

Fado ma cały czas mocno ograniczony jadłospis, gdybym miała jeszcze bardziej go ograniczyć, to by nic nie jadł :-\ Kołtun i tak mu prawie wszystko wyjada, więc już nie wiem co bym jeszcze musiała zrobić, naprawdę.

Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

A może labofeed albo inny granulat?
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kluska123

Jak na razie testowaliśmy Rat&Mouse Pro, Rat Complete, Rat Nature, Time i Ucztę dla Szczura. Zastanawiam się nad Labofeed'em, hm...

Awatar użytkownika
Mihajla
Numer GG: 8542057

Post autor: Mihajla »

No próbuj, próbuj. :) Labofeedem można ładnie odchudzić szczuraski, ale mogą Ci potraktować Labo jako ściółkę i ostentacyjnie zlać ciepłym moczem na dzień dobry. (moje jak zobaczyły, że ich wstrętna macocha nic innego nie da przekonały się) >:D
To zależy, czy potrafisz być zua. ;)
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Kluska, podobno świetny do odchudzania jest selective rat z zooplusa, ale wychodzi dość drogo. Tak samo uczta szczura light .. która pięknie pachnie ziołami. U mnie Adaś przeokropnie tył na Timmie, Remi na starość też. Uczta dla szczura pozwalała utrzymać wagę na stałym poziomie. Przy próbie rat & mause pro, waga szczurków również stała. Więc do odchudzania raczej się te karmy nie nadają, bardziej do utrzymania wagi ;).
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
nancy1989

Post autor: nancy1989 »

Jak chcesz mniej wydać jednorazowo to ja chętnie się złoże na jakąś karmę light. Też muszę odchudzić szczurka, a zmniejszenie ilości pokarmu nie chce pomóc, więc szukam czegoś light ;)
Moje ogoniaste: JUVEK, JJ i RUFUS <-- nasz wątek
Szczurki na straganie - nasz bazarek --> KLIK
Awatar użytkownika
Kluska123

Dziękuję za rady dziewczyny :) Aktualnie mam 10kg Timy i muszę ją zużyć, myślę nad Labofeedem. Wczoraj papala nawet stwierdziła, że Teddy, Fado i Biały to grubasy, więc dla nich będzie Labofeed, a dla reszty Uczta :) Muszę kupić wagę i je ważyć :-\ nancy1989 a skąd jesteś?

Awatar użytkownika
nancy1989

Post autor: nancy1989 »

Kluska123 pisze:nancy1989 a skąd jesteś?
jeszcze przez miesiąc z Wrocławia :)
później będę weekendową Wrocławianką :)
Moje ogoniaste: JUVEK, JJ i RUFUS <-- nasz wątek
Szczurki na straganie - nasz bazarek --> KLIK
Awatar użytkownika
Kluska123

Bilans części stadka:
Stuart pomimo wieku czuje się idealnie, je tylko papki i jogurciki.
Biały ma guza pod przednią łapką :/ Jutro jedziemy do weta. Tydzień temu jeszcze nic nie miał, teraz rośnie i rośnie w błyskawicznym tempie.
Robin ma małego guzka pod skórą, nie wiem co to jest. Obserwuję i macam codziennie.

Przydałyby się jakieś fotki, niedługo jakieś będą :)

Awatar użytkownika
Kluska123

Ogłaszam wszem i wobec, że Fadoszka schudł troszkę! ;D Ciury są na diecie i dostają jeszcze mniej suchej karmy i tylko warzywa. U weta mi Biały wstydu przyniósł swoją wagą ciężką i wszystkim musiałam tłumaczyć, że tak, on ma chore stawy i się ruszać nie chce, taki rozlazły leń się z niego zrobił. Pomyśleć, że dwa miesiące temu wystawał mu kręgosłup i był chudy jak szkapa... ::)
Teraz wygląda jak biała świnka morska, choć ma wszystko ograniczone do minimum co spowodowało u niego naprawdę porządnego focha. We wtorek ma usuwanego guza, więc prosimy o kciuki, żeby świnka morska się wybudziła po operacji!

Czy ktoś jeszcze pamięta tych kawalerów? :)

Obrazek Fado

Obrazek Kołtun

Obrazek Obrazek - kawaler Toffi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”