Moja trzoda

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: Moja trzoda

Post autor: Ogoniasta »

łoooo żesz!! :o http://i42.tinypic.com/6hlx8g.jpg tutaj to ARMADILLO wypisz wymaluj!! :D ;D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Jaaa, wyczytałam, że Pohybel jest patchwork i już zawsze będzie łysiał i zarastał :D

A obecnie ma szczecine jak te dresy z wygolonymi wzorkami na czerepach ;D
ObrazekObrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

:P
Anka. pisze:Jaaa, wyczytałam, że Pohybel jest patchwork i już zawsze będzie łysiał i zarastał :D
i niech tak czyni! ku radości naszej większej jeszcze, bo dochodzi element przyjemnej niepewności –gdzie tym razem skarbicho zarośnie…. ;D
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

aaaaaaaa..... :D Golasek pięknościowy!!! ;D Fanki piszczą i mdleją z zachwytu!! ;D
Wspaniałe futrzaki!! :-*
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Babli

Post autor: Babli »

Jakież On ma zabawne te 'odrosty' :D
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Pisałam, że Pohybel jak wygolony we wzorki dres. Taki mój mały glizdowaty, cudaczek :)
ObrazekObrazek
merch

Post autor: merch »

jak by mi ktos poweidzial , ze sie zakocham w lysym szczurze to bym go zabila smiechem , a Pohybelka pokochalam, jego nie da sie nie kochac :P
Awatar użytkownika
Ogoniasta

merch pisze:jak by mi ktos poweidzial , ze sie zakocham w lysym szczurze to bym go zabila smiechem , a Pohybelka pokochalam, jego nie da sie nie kochac :P
Mam dokładnie to samo!! :D Cudowny i uroczy golasek!! :-* Nie mogę się napatrzeć. :) Szalenie wyjątkowa osobistość!! ;D
merch

Post autor: merch »

Bo on taki polski jest , taki polsko szlachecki , podgolony lepek z grzywka, kwintesencja polskosci , lepszy niz orzelek :P
odmienna

merch pisze:jak by mi ktos poweidzial , ze sie zakocham w lysym szczurze to bym go zabila smiechem , a Pohybelka pokochalam, jego nie da sie nie kochac :P
o! to, to, to! Dokładnie. Niemożebny Sarmata. :P
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Oczywiście się zgadzam, że Pohybelek jest śliczny i urzekający ;D
Gdyby tylko był zdrowszy...
W porównaniu z resztą, jest malutki, ma 6 ms, a jest zdecydowanie mnieszy nawet od 4ms Konsensusa.
do tego średnio tydzień w miesiącu musi mieć zakraplane oczka, zawiesina jest szczypiąca, i biedak zawsze zrezygnowany tak zaciska powieki że aż się serce kraje :'(

----
A z lepszych wieści:
MAMY DRUGĄ ROCZNICE!!! ;D ;D ;D
2 lata temu na dworcu poznańskim odbierałam Pana Białasa, była to niedziela, pociąg do Piły nie przyjechał, więc szybko autobus żeby zdążyć na pociąg Piła-Poznań i jest!
Pół roczny, śliczny, zdezorientowany białasek. Karolina, która przywiozła szczury z Wawy powiedziała, że łączenie z innymi szczurami może sie nie udać, a już z pewnością nie uda się go oswoić. W klatce rzucał się na ręke nawet przy karmieniu, ale przynajmniej wiem, że przebicie paznokcia i zawisnięcie na palcu nie jest dla sczura żadnym problemem ;) . Łączenie ze Szczurosław to była porażka, ale S większość swojego życia był sam... Za to kolejne szczury Białasa przyjmował łagodnie i im matkował. I takie jest do dziś, stado nadaje sens jego życiu.
A pamiętam tą niepwność czy SPS odda szczura komuś takiemu jak ja, pamiętam długie rozmowy z Gryzaj , jak niepokoiło ją to że umaszczenie i konkretny wiek jest dla mnie bez znaczenia. W końcu musiałam zdecydowac i wybrałam że chce czarnego kaptura. Wieczorem gdy Karolina miała bo nie jechać zadzwoniła Gryzaj czy nie wzięłabym jednak albinosa. Wzięłabym nawet jakby był różowy w zielone ciapki. Wzięłam i nie żałuje , a nawet ciesze się z tego wyboru :)

Taki byłem:
http://img85.imageshack.us/img85/3092/888fg6.jpg
http://img73.imageshack.us/img73/3456/54976375aq8.jpg
Taki jestem:
http://i40.tinypic.com/34gu4pg.jpg
http://i44.tinypic.com/2h5ln60.jpg
http://i44.tinypic.com/n5243a.jpg
ObrazekObrazek
odmienna

Pohybelisko zatem, w pelni ilustruje tezę, ze wielkość szczura jak i czlowieka, nie zawsze z gabarytami i brutalną siłą fizyczną w parze idzie - przewaga ducha nad materią- ot co :D
a Białas... Białas, to wszak jeden z tych Majowych z Saskiej Kępy … my, nie mieliśmy tyle szczęścia. Bo nasza rocznica jest właśnie dzisiaj. Przeglądałam nasz interwencyjny temat i tam czarno na białym stoi, ze już wtedy wiedziałam, czułam, ze to nie są zwyczajne szczury. Każdy z tych ogonów, bez względu w jakim rejonie Kraju przebywa, jest „trochę mój”.
(Nie mogę sobie darować, że swego czasu, w Krakowie, więc tuż obok, były dwa w potrzebie, a ja nie zareagowałam wystarczająco zdecydowanie… powiedziałam tylko: „gdyby co, to jestem tutaj” a po jakimś czasie, obaj nie żyli… często o nich myślę.)
Trzymaj się nam Białasie! :-* Trzymaj się w dobrej kondycji, niech trwa legenda.
A ja, swoją drogą, uporczywie będę się doszukiwała tych zaczarowanych genów w dzieciakach z merchowego pola… :P
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Pan Białas właśnie wrócił od weterynarza, będzie żył ;)
Pani wetka spojrzała w karte i :"Ktoś źle wpisał!"
Ale wpisy są dobre, Białas od marca miał szycie, złamane podudzie i teraz wodniak na podgardlu.
Czerwonooki definitywnie odmawiał współpracy, więc do końca się oczyścić nie dało.Jeśli samo się nie wchłonie bedzie czyszczony pod narkozą,tylko, kurcze, strach takiego staruszka dawać pod narkoze...Choć te kilka tygodni temu ładnie się wybudził.

Meritum w końcu czysty, miał zajęte oskrzela i dopiero zmiana antybiotyku pomogła. Chłopak ma też do mnie uraz, bo dostawał 4 zastrzyki dzennie : 3 antybiotyki i insulina, porażka...

Pohybelowe znowu chodzi z zalanymi oczami, więc będziemy musieli wrócić do kropli, porażka...

Ale mimo wszystko będziemy żyć :D

Szczurzaki z majówki są bezapelacyjnie wyjątkowe! I ja żałuje, że nie zdecydowałam sie na zabranie więcej szczurzaków, ale pewnie wtedy nie miałabym kogoś kto teraz śpi na kupie szczurów.

---
I taka ciekawostka, przez maj zapisywałam każdy wydatek. Nie licząc opłaty za pokój wydałam 716,10zł, w tym 255,35 na szczury, 87,10 na psy i 111,20 na słodycze :P

i niech nikt nie twierdzi, że szczury są tanie w utrzymaniu... 8)
8)
----
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Niech te Twoje ogonki wracają już "do siebie"!! :) Duuuużo zdrówka pysiom życze! :)
Anka. pisze: I taka ciekawostka, przez maj zapisywałam każdy wydatek. Nie licząc opłaty za pokój wydałam 716,10zł, w tym 255,35 na szczury, 87,10 na psy i 111,20 na słodycze :P

i niech nikt nie twierdzi, że szczury są tanie w utrzymaniu... 8)
8)
----
Bardzo ciekawe....hmmm...musze sobie zrobić takie szczegółowe podliczenie w czerwcu. :) Zobaczymy ile wyjdzie. ::) W maju bym miała pewnie mniej, bo Anulka szczurzych doktorów musiała dofinansowywać. :-\ ehhh...ale jak trzeba to trzeba!! Mam nadzieje, że w tym miesiącu wszyscy będą tryskać zdrówkiem a w miejsce opłat za lekarskie wizyty zaopatrzysz pieszczoszki w ulubione smakołyki!! :D ;D
Mizianko dla wszystkich Twoich zwierzaczków!! Dla Pohybelka podwójne!!!! ;D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”