Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
wiewi

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: wiewi »

Wooow Spinka! gratulacje! :))) Moi chłopcy jeszcze robią gdzie popadnie ;) ale kuwetkę jedną twardo zostawiam :)
Ogoniaste zaprzyjaźniły się z psem, do nas już chyba też zupełnie się przekonały, przybiegają na cmokanie albo na wybiegu na stukanie w podłogę :) Są przekochani. Robię im codziennie masę zdjęć a nie wrzucam bo nie wiem które wybrać hahahah :)
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

Spinka, no to gratulacje :D Chociaż powiem Ci, że ja też przyłapałam dziś Pioruna na kuwetkowaniu i byłam w szoku! :D Dziewczyny wszystko tam robią czy tylko bobkują? U mnie raczej same bobki, ale jeśli obaj się tam załatwiają to i tak postęp. Wczoraj im ogarnęłam klatkę i faktycznie od tego momentu mniej (lub wcale?) jest tego wszędzie wokół :) Oby tak zostało! Ogółem chłopaki dobrze się czują, przylatują jak się ktoś zbliży do klatki, już się tak nie boją :) Na rączkę całkiem sami nie wlezą, ale jesteśmy na dobrej drodze. Kochamy je bardzo i cieszymy się, że je mamy ;D Niedługo może założę im wątek, chociaż fotki wrzucam tak czy tak do albumu.

Wiewi, może też załóż im jakąś galerię i podaj link a tam powrzucasz tyle fotek ile chcesz ;)

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

No właśnie wydaje m się ze wszystkie potrzeby tam załatwiają bo chysteczki od 2 dni są suche i pachnące :) :) :) czasem im się zapomni to walną bobka w domku ;D ale na wyższych poziomach czysciutko :)
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Ja na razie uparcie wrzucam wszystkie bobki do kuwety i zauważyłam, że czasem tam wpadają ;D Robią tam część, ale ciągle w hamaku też są bobki. Zastanawiam się, czy po prostu ta kuweta nie jest w złym miejscu, bo ewidentnie wiedzą, o co chodzi :P Tylko chyba im nie po drodze...
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
spinka2430

No właśnie mała załapała od razu po co jest kuweta i co trzeba w niej robić :) dziewczyny na początku były leniwie oczywiście robiły gdzie chciały, no ale nie mogły być gorsze od małolaty i zauważyłam nawet ze jak zrobią do Kuwety to oczekują za to nagrody hehehe bo tak robiłam z Szyszka nagradzalam smakolykiem jak zauważyłam ze zrobiła do Kuwety i zadziałało :D
To mądre bestie i u was też niedługo zobaczycie ze się nauczą :)
Obrazek
dorloc

Post autor: dorloc »

U mnie była cisza, bo nie było nas i musiałam maluchy zostawić u teściów. Nie chciałam ich brać ze sobą, bo tam było dużo małej dzieciarni i każdy latał, gdzie chciał, czyli bawili się wszędzie, więc by się stresowały. Za duży hałas i jeszcze któryś berbeć by mi wypuścił i byłoby nieszczęście. Także widziałam je dopiero dzisiaj. Na wygnaniu były w takiej dosyć małej klatce, więc jak wróciły do swojej, to dzikowały, jak nigdy.
Co do kuwety, to moje chyba też większość robią do kuwety, ale jeszcze bobki zdarzają się wszędzie, tyle, że w małych ilościach, więc pewnie też będzie dobrze. Co do siusiu, to raczej tez robią na dole, choć niekoniecznie w kuwecie wyłożonej brykietem, ale na papierowych ręcznikach. ogólnie na razie też nic nie śmierdzi. :)
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430

Czas na nowe zdjęcia moich panien :)
To zdjęcia strasznie mnie rozczula, Szajba wygląda jak niewiniątko :) oczywiście to tylko pozory ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
spinka2430

Szyszka :) słodycz sama słodycz ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
spinka2430

Nie ma jak przytulić się do siostry :) Szajba i Beza razem na ulubionym hamaku :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
spinka2430

I mały zieeewwwww Bezy ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

jak one podrosły :) czy mnie sie tak wydaje :)
ogólnie to sa strasznie słodkie :)
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
spinka2430

Szyszka musiała sprawdzić kto tak pstryka tym światłem heheh;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Bardzo im pasują te różowe hamaczki ;)
Dziewczyny rosną jak na drożdżach. Uwielbiam ziewające szczury!
Ja zapraszam tutaj:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 65#p903586 (porcja dzisiejszych zdjęc)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Tak, różowe hamaczki im bardzo pasują :)) A jak Szajba i Beza już fajnie jaśnieją :)
Właśnie ostatnio się zastanawiałam jak ja ich( Mańka i Edka) będę rozpoznawać jak zjaśnieją ;) Bo rozpoznaję ich po przednich łapkach i oczkach, a jak im to wyjaśnieje to będzie klops ;p
Mam nadzieję, że będą jaśnieć w inny sposób ;P

Ps. u mnie w wątku nowe fotki :)
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
spinka2430

No kobitki są w końcu więc i róż musi być ;D
A co do jaśnienia to Szajba bardziej wyjaśniała od siostry, czytałam że haszczaki mogą stać się całkiem białe lub tylko troszkę wyjaśnić, i chyba Beza będzie miała bardziej widoczne futerko :)
Jak na razie to Beza z ogromną szybkością rośnie w oczach i zdecydowanie będzie większa i masywniejsza od siostry, ale to pewnie przez młodą ciążę Szajby.
Futerka też maja inne w dotyku bo Szajba bardziej ma mięciutkie a u Bezy zrobiło się sztywne i grube. Jedzą to samo i są z jednego miotu a różnice widać gołym okiem, szczególnie jak są na wybiegu. Szajba jest bardziej filigranowa.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”