Ale normalnie,jeśli kupuje się w miarę przystępną cenowo karmę,dobrej jakości,odpowiednią podściółkę,i inne mniej potrzebne pierdoły,to nie wydaje się aż tak dużo

Moderator: Junior Moderator
Zgadzam się, jeśli ma się niewielkie stadko młodych, zdrowych ogonków, a dobrą karmę i ściółkę zamawia się online, to na codzienne utrzymanie nie wydaje się bajońskich kwot. A potem przychodzi nagła choroba i wydaje się czasem znacznie więcej, niż na klatkę.Rattie pisze:Świetne,lecz jeśli chodzi o koszty,nie są one jakoś strasznie wygórowane.Oczywiście na samym początku wydaje się najwięcej pieniążków (klatka,wyposażenie etc). Jeśli ktoś szczurki karmi tylko najlepszymi karmami,chodzi z nimi często do weterynarza,choć nic się nie dzieje,oczywiście koszty są większe.
![]()
Ale normalnie,jeśli kupuje się w miarę przystępną cenowo karmę,dobrej jakości,odpowiednią podściółkę,i inne mniej potrzebne pierdoły,to nie wydaje się aż tak dużo
"Dżambo"? Nigdy mi się nie zdarzyło tak usłyszeć. Ale to nazwa od tego bajkowego słonika "Dumbo". To to się wymawia "Dambo" przecież....Hooda pisze:Nie wiedziałam, gdzie spytać, ale może tutaj będzie pasować. Jak wymawia się słowo "dumbo"? Wiele osób mówi "dżambo", a ja cały czas myślałam, że "dambo", więc teraz już sama nie wiem jak jest poprawnie
Nie kupuj, adoptuj tu na forum. Wiele szczurków szuka domu, nie powinno się nakręcać chorego biznesu w zoologicznych.Szczurkowa123 pisze:Dziękuję autorowi tego wątku, wkrótce kupuję dwie samiczki szczurka i chcę się do nich jak najlepiej przygotować