Urwisy by Gadom ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Re: Urwisy by Gadom ;)

Post autor: Gadom »

Tak siedzę, moje kochane urwisy biegają po pokoju,chociaż ze okno cały czas otwarte ciągle w nim gorąco ;/ Około 26 stopni mam nadzieje ze na maluchach źle się to nie odbije. Ale tak siedzę i sobie myślę, a te myślenie wzięło się ze byłem w barze na meczu z kolega wypiłem z 3 piwa i włączyło mi się myślenie a o czym? A o tym ze kiedyś przecież za gó*** miałem szczurki najpierw jednego Maxa, później drugiego Maxa i tak patrząc na obecnych moich chłopaków to aż smutno mi bo niby wtedy oba szczury wziąłem z zoologa zapewniłem im lepsze życie, choć nie do końca brak wiedzy równał się klatka dla chomika ;/ i brakiem kolegi i to mnie bardzo boli ze niby dałem obu 2 lata życia w lepszych warunkach gdzie interesuje się ktoś nimi, wypuszcza, daje smakołyki to z drugiej strony nie świadomie oba krzywdziłem,mała klatka brak kolegi. Tak siedząc i myśląc ciągle o tym boli bo niby szczur miał u mnie dobrze to z drugiej strony nie miał idealnie bo czuł się źle, wspominając nie dziwie mu się ze zawsze czekał na wyjście z klatki ze spał na półeczce przy drzwiczkach bo dla niego było to frajda ze mógł być ze mną człowiekiem chociaż ze byłem mniej interesujący niż drugi szczur ale nie był sam. I ogólnie trochę czuje się ze dałem lepsze życie niż w zoologu ale tez wyrządzałem im krzywdę a to smuci ;/ Ale ten alkohol człowieka rozczula :P
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Wiecie co zastanawia mnie jedno u moich chłopaków,bo tak naprawdę dla nich klatka to spanie,jedzenie,sikanie i kupkanie nic więcej, do póki nie otworze klatki one tylko śpią,mogą przespać od rana do 20 czy to normalne? Kończą wybieg np o 1:30 zamykam klatkę chwile poobserwują, czy może nie zmienię zdania,zjedzą coś napiją się i spać,nawet w nocy ich nie słyszę, przebudzę się o 4 nad ranem a tam cisza szczury śpią a to przecież nocne zwierzęta. Nieraz czytam wypowiedzi ze ten z tym szczurem warjuja w klatce, moim może przez chwile się pokotłuja jak się przebudza ale zaraz znów spać .
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
Venefico

Post autor: Venefico »

Moje tak samo ;) Wypuszczam je ok. 17 biegają do 21/22 i idą do klatki. Jedzą, piją i idą spać. Rano wstaję zaglądam do nich i śpią, wstają dopiero przed wybiegiem i tak w kółko :P Takie lenie.
Obrazek Carly Obrazek Przylepka Obrazek Chico

Obrazek Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

A to jednak taka ich natura, a myślałem ze ja mam jakieś dziwne :P
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Mam do was pytanie bo będę kręcił się po zoologach jeżeli nie znajdę w przystępnej cenie transportera to chce zrobić zamówienie w zooplusie,gadałem z Paul_Julian podrzucił mi fajne propozycje i może skorzystam z nich ale może tez ktoś będzie miał jakiś pomysł ;) . I tak chce kupić taki transporter:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/61377
i ta karmę :
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... tima/31175
widzę bardziej zachwalana od uczty szczura.

I ogólnie brakuje mi 17,40 zł do przesyłki gratis. I nie wiem co można im kupić jeszcze;/ ??
Awatar użytkownika
Venefico

Kupuj sputnika! :D Z tego co wiem, to wszystkie szczury go uwielbiają.

Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Sputnik jest widac go na fotkach.
Awatar użytkownika
Venefico

A to sory, nie zauważyłam :P

Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Nic się nie stało, zastanawiam się teraz nad takim rozwiązaniem:
transporter:
http://www.zooplus.pl/shop/psy/transpor ... tery/98007
zamiast Timmy to Ucztę bym wziął:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... farm/30834

ale jak na złość brakuje mi 2,20zł do gratis przesyłki :P
Awatar użytkownika
Venefico

To może dorzuć jakiś smakołyk za kilka złotych ?

Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Chciałem się zamknąć jakoś w 100zł może ciutke więcej :P Może ktoś zaproponuje lepszy a tańszy transporter . Albo zaproponuje mi swoja propozycje karmy i transportera plus najwyżej coś jeszcze:P Z drugiej strony nei wiem czy taki transporter może być? Jeszcze widzę na dnie jakąś kratkę ;/
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Wiecie co przed chwila zrobił Sheldon? Miedzy piecem a ściana jest mała odległość , skubaniec zaczął wspinać się po ścianie opierając się o piec plecami i szedł tak do góry :D No normalnie jestem w szoku :P
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Szczury tak lubią :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

One ta lubią mnie zadziwiają :P No czegoś takiego jeszcze nie widziałem :P
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Dzisiaj chyba najgorętszy dzień lata, okno otwarte wiatrak chodzi , szczuraski dostały mokra koszulkę na gore klatki plus jednego kafelka znalazłem to polałem wda dałem im na dól klatki, przecież ja w pokoju mam 29 stopni :O Mam nadzieje ze im to starczy bo zaraz jechać muszę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”