Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sr-ola

Re: Nasza brygada

Post autor: sr-ola »

Przywiązałam się do trójcy Diesel-Febra-Deli. ;( I uwielbiam Febrowe wyczyny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a7 ... bcd24.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b4 ... f0757.html

wiem co czujesz pisząc o końcu pewnej ery.. I to jeszcze tak niespodziewanie..
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

sr-ola pisze:Przywiązałam się do trójcy Diesel-Febra-Deli. ;( I uwielbiam Febrowe wyczyny
No właśnie... ja teraz też często wspominam te czasy...
Za to rozpieszczamy teraz naszą chudzinkę najstarszą - Deli (1 rok 7 miesięcy), dostaje wszelkie smakołyki... ale i leki. Ma chore serduszko, dostaje Prilenal i Furosemid. Dodatkowo wdało jej się coś w lewe oko (to samo co u Febraczka) ale po kroplach i maści jest zdecydowanie lepiej.
Polarek jest w dobrym stanie. Wczoraj robiliśmy rtg, wyszło nieźle, w płucach pozostały tylko niewielkie ślady. Trochę świszczała więc dostała antybiotyk. Wola życia i energia Polar są teraz dla nas głównym pocieszeniem :-*
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
ol.

Post autor: ol. »

Pięknie się spisują Polar i Deli, niech im nadchodząca wiosna jeszcze sił doda :)
Awatar użytkownika
denewa

Bardzo dziękujemy ol. :) Mam nadzieję, że będzie dokładnie tak, jak mówisz :)

Jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna, pomogliście mi przetrwać straszny czas po stracie Diesla, teraz wspieracie po odejściu Febraczka...

Powoli robimy foteczki stadku i niedługo może uzbiera się ich wystarczająco dużo, żeby przypomnieć Wam każdy pysio z naszej domowej brygady
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Jak najwięcej zdrówka i oby jak najdłużej się nim cieszyli :-*

I już się nie mogę doczekać zdjęć :)
Buziaki dla Was
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
zocha

*cieszyły

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

czekamy na zdjęcia :-*
mnóstwo zdrówka życzymy
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Kciukamy za Deli, żeby leki pomagały, i niech udziela jej się energia i wola życia Polar przemnożona odpowiednią ilość razy :)
Przesyłamy mizianko i czekamy na dobre wieści od Was :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
denewa

Kochani przepraszam! długo się nie odzywam ale zupełnie nie mam czasu - ślub w maju mamy! Będziemy się jednak stadnie co jakiś czas przypominać ;)
Nie poczytałam co u Was zupełnie :-X Wpadłam głównie zawiadomić o tym, że Polarek wczoraj przeszła kolejny zabieg. Miała guza pod pachą i krwawienie z pochwy. Ani macicy ani guza już nie ma. Polar czuje się dobrze i awanturuje się strasznie ;)
U Deli bez zmian - wcina masełko z lekiem i ma strupki... Bardzo nas cieszy nasz seniorek :*
Młodziaki w porządku: Kisiel i Pumka są spore 8,) Katar i Inka to największe tchórze, Inka to ze strachu czasem dziabie 8) (jak patrzę na ręce susu to i tak moje wyglądają 100 razy lepiej ::))

Zocha, Jess, uni dziękujemy :-*

Przypomnimy wiek naszych szczurków :)
Deli: 1 rok 10 miesięcy
Polar: 1 rok 6 miesięcy
Puma: 1 rok 3 miesiące
Katar: 1 rok 3 miesiące
Kisiel: 1 rok
Inka: 10 miesięcy

Diesiel :-*
Febra :-*

Buuu foteczek nie mam, nie bijcie...
ol.

Post autor: ol. »

Jak miło przeczytać pomyślne wieści u Was.
Mała, wielka duchem Polarek wolna od brzemienia, więc niech już jej tylko szczęśliwie dni płyną !
I Deli (mam nadzieję, że dosyć na wyrost seniorką nazwanej :P ) również :-*
Inka ze strachu, Grenadyna kiedy nabierze śmiałości, palce struga ::) Z Inki nadal taki byczek ?
Nie kryję, że chciało by się Was zobaczyć: i te wyrosłe i te mniej śmiałe... Kiślowego deseru już dawno nie było :-[

Czupury za to macie ode mnie bezlitosne ! :P

A i gratulacje już na poczet majowego Wydarzenia :)
Awatar użytkownika
unipaks

Miło przeczytać, że u Was w porządku :)
Przesyłamy mizianko dla dziewczyn, dla Deli i Polar dodatkowe całuski :-* :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
unipaks

No i oczywiście buziaki dla Was, z najlepszymi życzeniami na wspólną drogę! :) :-* Gratulacje! :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

najważniejsze,że u Was wszystko dobrze :*
życzymy szczęścia na nowej wspólnej drodze życia :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
zocha

Ja również cieszę się, że u Was dobrze i życzę jak najwięcej pomyślnych dni :)

I oczywiście wszystkiego dobrego na wspólnej drodze życia :) :-*

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
denewa

Uni, Jessica, zocha bardzo dziękujemy za życzenia i miłe słowa! :D
Ol. dziękujemy za czupury i mobilizację :D ;)

Od dawna się nosimy z zamiarem przypomnieć nasze szczurze mordeczki :-* ale uzbierało się tyle do opowiadania, że nie wiadomo od czego zaczynać :)

Brygada według wieku:

Deli nasze najsłodsze, najspokojniejsze, najstarsze i najbardziej garnące się do człowieka słoneczko. Nadal się drapie, nadal ma ranki, nie udało się zdiagnozować od czego. Swoje wydzielone porcje Prilium z gerberem zjada do samiutkiego końca. Jest chudziutka i malutka ale ma taki słodki pysio, że w samym pysiu można się zakochać... :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Polarek... co o Polarku można napisać... oprócz tego, że miała kolejny zabieg... :P
Dwa dni przed naszym ślubem... ::) dostała przepukliny po poprzednim zabiegu, tak się awanturowała...! Trzeci raz została rozcięta i szybciutko zszyta ale jednak musiała swoje w kołnierzu odsiedzieć. Trafiła jej się w związku z tym nie lada gratka... była na naszym weselu... ::) :P Nie zaszczyciła nas swoją obecnością na głównej sali ale jednak cały czas była na górze w naszym pokoju ;)
Nie było okazji wcześniej o tym napisać bo wciąż świeże w pamięci było odejście Febraczka :-*, ale po pierwszym zabiegu - najcięższym, który Polar ledwo przeżyła - troszkę obeschły jej uszki. To co obeschło odpadło nadając jej uszom nietypowego kształtu, charakteru. Sami popatrzcie... nasze małe, białe cudo, które wbrew wszystkim przeciwnościom i chorobom jakie przyniósł mu los, jest z nami :-*
Obrazek Obrazek Obrazek

Pumek wygląda jak kokoszka na gnieździe... A i owszem, zaokrągliła się tu i ówdzie. Jej i Kiślowi mieliśmy dawać mniej smakołyków żeby schudły. Nie dajemy im smakołyków w ogóle... a wyglądają coraz lepiej... eeee :P ???
Pumka to taki mięciutki misiak w stadku, trzecia pod względem odwagi po Deli i Polarze. Lubi zwiedzać i lubi człowieka ale na rękach długo nie usiedzi :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Katar to szczuruś, który jest bardzo sprawny, szybki i sprytny, ale nie przepada za dotykiem i człowiekiem. W związku z tym o Katarzynie niewiele da się powiedzieć. Przychodzi tylko wtedy kiedy ma ochotę, najczęściej odchodzi, bo na to ochotę ma najbardziej :P ;) Czasem nas zadziwi i przyjdzie sama. Generalnie: cokolwiek byle dalej od człowieka ::)
Obrazek Obrazek Obrazek

Gdy Kysielek biega to zdawałoby się każdy element jej ciałka biega osobno... udeczko, bareczek, boczek, tyłeczek... no każda część trzęsie się w inną stronę :-* Gdy Kisilek je to jej uszki żyją pełnią życia, one ruszają się mocniej niż ząbki. Ciężko opowiedzieć słowami to czym można nakarmić duszę gdy patrzy się na jedzącego Kisielka. Jedyna zadra w sercu: podczas gdy jedzenia ubywa... Kiślowej przybywa...

Inka... i teksańska masakra...
Niestety ol. z Inki nadal byczek. Zostałam już kilka razy dziabnięta. Najgorzej było tuż przed ślubem. W efekcie przyjęcia złych metod oswajająco-wychowawczych mój palec został przecięty szczurzym zębem na głębokość pół cm. I z takim lekko tylko zagojonym palcem paradowałam na weselu ::) Po tej nieszczęsnej wpadce darowałam sobie zupełnie bliższe kontakty z Inką. Jedyne interakcje jakie nie kończą się próbą ugryzienia to takie, gdy ona sama wykazuje inicjatywę. Ale po tych moich próbach oswojenia na siłę strasznie się boi i inicjatywą wykazuje się tylko wtedy gdy jest pewna, że dostanie jakiś dobry kąsek. W przyszłym tygodniu jedziemy do weta i znów będzie polowanie na szczura :-X
Obrazek Obrazek Obrazek

Różne zdjęcia stadka - polecam pysie wystające z hamaczka, kto zgadnie który pysio czyj? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”