moje szczupaki kochane
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: moje szczupaki kochane
nic nie napiszę, tylko : nóżki !!! 

ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
- Krejzoolek

Szczupaki szukające swojego zająca:

A z radosnych wieści: wiele wskazuje na to, że z wielkanocnego jajka wykluło nam się zdrowie dla Ulriki !
Zatkanego nosa nie słyszałam już od kilku dni a częstotliwość psikania jest już też jak najbardziej dopuszczalna.
Dla bezpieczeństwa pociągniemy anybiotyk do środy i powinno być pięknie.
Wszystkim szczurom życzę tylko i wyłącznie takich wieści !

A z radosnych wieści: wiele wskazuje na to, że z wielkanocnego jajka wykluło nam się zdrowie dla Ulriki !
Zatkanego nosa nie słyszałam już od kilku dni a częstotliwość psikania jest już też jak najbardziej dopuszczalna.
Dla bezpieczeństwa pociągniemy anybiotyk do środy i powinno być pięknie.
Wszystkim szczurom życzę tylko i wyłącznie takich wieści !
Super! Oby tak dalej 
!
Wydaje mi się, czy też Ulrika się rzeczywiście zaokrągliła tu i ówdzie
? Śliczna jest 

Wydaje mi się, czy też Ulrika się rzeczywiście zaokrągliła tu i ówdzie
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
ze mną: leszek, kendrick 

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06200.jpg 
Włącza mi się wacikowe GMR...

No i kto zapłaci za mokrą klawiaturę?

Włącza mi się wacikowe GMR...
No i kto zapłaci za mokrą klawiaturę?
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek. 
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.

za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
O , jak się cieszę - czekaliśmy na takie właśnie wieści! 
 Jujki niech pojadają teraz więcej młodych wiosennych witaminek z doniczki i razem ze wszystkimi szczupaczkami będą jak najzdrowsze ; niech broją i hulaja należycie a my chcemy o nich czytać o iglądać je na fotkach i (a jakże! 
 ) filmikach. Buziaczki dla was! 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

Tak, Ulrika wygląda ładnieNue pisze: Wydaje mi się, czy też Ulrika się rzeczywiście zaokrągliła tu i ówdzie?
Oboje z Baruchem mają po 210-220 g (Urczyk minimalnie większy), ale nie umiem powiedzieć który jest na jakim zdjęciu (zrobiłam ich całą masę a wstawiłam tylko te najostrzejsze).
Odróżniam ich nadal po wyciętym dawno temu ząbku na futrze, po zachowaniu (Baruch-latawiec), preferencjach kulinarnych (Baruch-"tego, ani tego...ani tamtego ! - nie będę jeść"), doborze towarzystwa (Barucho-Dżumy), po objawach chorobowych niestety też już od kilku miesięcy...
Na zdjęciach tego wszystkiego nie widać, także oprócz tych gdzie dokładnie pamiętam sytuację, zdjęcia biorą Barucha lub Ulrikę a zwracają mi jujki.
To ze szczurzego savoir-vivre'u: co nadaje się do jedzenia, nadaje się do wszystkiego, w tym podeptania, osiusiania i wynorania się w tym na całego.alken pisze:zapasy w sianie
Dorotka96 pisze:Włącza mi się wacikowe GMR...![]()
Za życzenia dziękujemy, postaramy się spełnić
urocze ....  

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/

."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Jakie dobre wieści 
 wreszcie  
Bardzo lubimy szczurze nosy w kamerce

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06218.jpg

Bardzo lubimy szczurze nosy w kamerce
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06218.jpg
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]

Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Herman na rozboju wynalazł skądś fistaszka (podwójnego, w łupinie). Trzeba było widzieć te oczy jak znicze, głowę dumnie uniesioną, kiedy truchtał do pokoju z łupem w poprzek paszczy ! 
Skala emocji zupełnie nieporównywalna z letnią uciechą „zdobywania” dóbr na własnym terenie, w przewidywanych miejscach.
Dziś Herman wracał do pokoju jako triumfator. Surmy mu grały, rozbrzmiewały fanfary.
Dżum, kiedy posłyszy chrzęst papieru lub plastiku zaczyna toczyć ze sobą walkę - jest jednocześnie cały do przodu i cały ucieczką. Szelest jeży włosy na grzbiecie, instynkt nakazuje przed nim umykać, ale też z szelestu rodzi się smakołyk – rozkoszne wzmożenie sekrecji ślinianek.
Łapy bezwiednie postępują naprzód, jednocześnie tylne zapierają się w podłoże. Pragnienie ruchu i znieruchomienia.
(Dżum jest fascynującym obiektem obserwacji.)
I teraz:
Wszelkie chrzęszczące dylematy Dżuma znikają kiedy pojawia się okazja zrabowania Hermanowi fistaszka.
Herman odprowadzając wzrokiem drugi ze swoich zdobycznych orzeszków pomykający pod ścianą, oczy ma nadal ogromne - ze zdziwienia.

Skala emocji zupełnie nieporównywalna z letnią uciechą „zdobywania” dóbr na własnym terenie, w przewidywanych miejscach.
Dziś Herman wracał do pokoju jako triumfator. Surmy mu grały, rozbrzmiewały fanfary.
Dżum, kiedy posłyszy chrzęst papieru lub plastiku zaczyna toczyć ze sobą walkę - jest jednocześnie cały do przodu i cały ucieczką. Szelest jeży włosy na grzbiecie, instynkt nakazuje przed nim umykać, ale też z szelestu rodzi się smakołyk – rozkoszne wzmożenie sekrecji ślinianek.
Łapy bezwiednie postępują naprzód, jednocześnie tylne zapierają się w podłoże. Pragnienie ruchu i znieruchomienia.
(Dżum jest fascynującym obiektem obserwacji.)
I teraz:
Wszelkie chrzęszczące dylematy Dżuma znikają kiedy pojawia się okazja zrabowania Hermanowi fistaszka.
Herman odprowadzając wzrokiem drugi ze swoich zdobycznych orzeszków pomykający pod ścianą, oczy ma nadal ogromne - ze zdziwienia.
Rewelacyjnie opowiedziana historia. Moj TZ sie ze smiechu poplakal. 

Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.

Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
biedny kochany grzmot!ol. pisze:
mam nadzieję , że odsiecz przybyła ?
Kocham opowieści ze Szczupakowa!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 

ja tezunipaks pisze:Kocham opowieści ze Szczupakowa!
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje

Ol. jak patrze na jujki to też mnie zbiera tęsknota za wacikiem  
 Widać na zdjęciach i filmach, że szczupaki radosne, ożywione 
 tak trzymać!!