Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych, Człapek i Trzpiotek

Post autor: valhalla »

Libellee pisze: A dlaczego Ty valhalla jeszcze nie zmieniłaś nazwy tematu, co? ;) Czekasz na szczęśliwe zakończenie łączenia chłopaków?
Eee, nie. W tytule nie ma też Mlekołaka, a on już od dawna połączony ;) Jakoś zapomniało mi się o tym, muszę wykombinować nową nazwę bez imion, bo chyba za długa by była ze wszystkimi imionami ;)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Libellee

Post autor: Libellee »

No widzę, że nie ma w temacie Mlekołaka, myslałam, że po prostu to ciągle odkładasz, tak się rozpędziłaś w tym doszczurzaniu :D
valhalla

Bo wcale nie planowałam przygarnąć trzech szczurów w pierwszej połowie tego roku :D Myślałam o jednym na wiosnę, a tu zimą pojawił się Mlekołak, a wiosną Szkodnik i Ryjek :D

Nie żałuję, choć szczury ostatnio podjęły nowe kroki ku zniszczeniu naszego spokojnego domu. Kanapa wygląda może nie jak siedem nieszczęść, ale jak półtora. Mąż kupił materiał do zakrywania kanapy na czas wybiegu. Sprawdziło się przez 3 dni. Czwartego dnia koszmary wygryzły dziurę w materiale i nasikały do niej (kolejna plama na kanapie).

A haszcze są rekordowo brudne (w sensie niedbania o siebie, bo ja im klatkę regularnie sprzątam, a nawet raz je kąpałam) i smrodliwe ;)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Ucałuj naleśniczki kochane, tak porządnie poproszę :-* ;D
I czekamy na zdjęcia całego, szczęśliwego, żyjącego w zgodzie stadka moja droga ;)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Afa1811

Post autor: Afa1811 »

valhalla pisze:A haszcze są rekordowo brudne (w sensie niedbania o siebie, bo ja im klatkę regularnie sprzątam, a nawet raz je kąpałam) i smrodliwe ;)
moja Misia też jest haszczem też jest brudna, nie dba o siebie i czuć od niej siuśki cały czas ;D też jest płochliwa i panikuje, przy bójkach nie piszczy normalnie tylko wręcz się wydziera ;D może Twoje haszcze są jakoś z nią spokrewnione? :D
Awatar użytkownika
Libellee

Mój haszczak też jest najbrudniejszy ze wszystkich :D Może to kolejny szczurzy stereotyp? Aguty- dzikie kanalarze, haszczaki- flejtuchy ;)
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

Moja też :D
Awatar użytkownika
Libellee

Igaśka pisze:Moja też :D
No to mamy już 5 brudnych haszczy, powoli robi nam się z tego jakaś reguła :D
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

a mój to największy czyścioch ze stada!
...ale też tchórz :P
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Mlekołak zaczął gubić futro... w wieku jest takim, że wcale bym się nie zdziwiła, gdyby teraz zmieniał na dorosłe (większość moich szczurów tak miała).
Jestem cała w sierści po mizianiu :D
Wysiwiał jakby troszkę - w odróżnieniu od Czmysia, który rudział zamiast siwieć.

Ech... dorasta mi ten myszopodobny maluch. Próbuję oszukać siebie, że to jeszcze dziecko, ale prawda jest taka, że rośnie na pięknego dużego młodzieńca. Cieszę się, że nacieszyłam się, kiedy był jeszcze maleńką myszką ;)

Charakter jednak mu się nie zmienia. To mnie zdecydowanie cieszy.

A co do haszczy: dałam sobie i im kilka dni odpoczynku. Nie bardzo miałam jak ich pilnować, ponieważ z powodu krótkiego terminu zlecenia w pracy siedzę od rana do wieczora przy kompie, żeby zdążyć. Haszcze jak to haszcze - brudzą, smrodzą, czasem na siebie krzyczą, ale też tulą się, iskają i chyba w jedzeniu zaczynają doceniać rozpieszczanie, bo jedzą wszystkie podsunięte smakołyki (a z początku tak nie było). Słowem - bez zmian. Kocham ich i nie oddam :D
Awatar użytkownika
Entreen

valhalla pisze:Mlekołak zaczął gubić futro... w wieku jest takim, że wcale bym się nie zdziwiła, gdyby teraz zmieniał na dorosłe (większość moich szczurów tak miała).
Jestem cała w sierści po mizianiu :D
Wysiwiał jakby troszkę - w odróżnieniu od Czmysia, który rudział zamiast siwieć.
To chyba u mnie ten testosteron latający w powietrzu spowodował, że Limfocyt już dawno zapomniał, że istniało coś jak dziecięce futro, dawno ma gładkie, lśniące i dość twarde. I posiwiał kompletnie o_O. Od łopatek w tył ma mnóstwo białych włosków, a nie ten śliczny czarny pancerz :<. Pyszczek mu też wyjaśniał, ale równomiernie - zrobił się taki ciemnoszary, jakby nieco przyprószony popiołem. I jest już taki duuuuuuuży!... Też do mnie dociera, że jest taki... dorosły...
przynajmniej adhd mu zeszło trochę i więcej jakoś śpi kiedy powinien :P

valhalla

Tzn. ten pierwszy dziecięcy puszek to i Mlekołak dawno zgubił. Ale miał jeszcze takie mięciutkie młodzieńcze futerko, a teraz co? Siwieje, gubi sierść, dorasta nam chłopak :D
Pyś natomiast mu się nie zmienia, nadal jest duży kontrast pomiędzy czarną główką a białą plamką na końcu pyszczka :D
Awatar użytkownika
Entreen

No, Limfocyt puszek stracił w jakiś tydzień po przyjeździe, ale potem znów zmieniał futro, chociaż może nie z tak latającymi kłakami ;). Robił to statecznie i powoli, ale też już ma takie "chłopskie" futro (chociaż mam nadzieję, że nie wytestosteronuje jak Drobnoustroje, które oprócz problemów behawioralnych mieli obaj bardzo brzydkie grzbiety - aż po łopatki futro mieli takie nieregularne, śmierdzące, twarde i mocno różnokolorowe...)

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Frodo na filmiku taki rozkoszny miziak... :-* i tak pięknie unosi swoją główkę ku Tobie...
Oby zawsze miał takich pieszczot ile dusza zapragnie! :)
A ten drugi filmik...
Miałam włączony dość mocno dźwięk i na piski przerażonych haszczaków z domku wybiegły wystraszone nasze dziewczynki, musiałam tulić na kolanach... A mi też serce drgnęło z żalu nad Ryjkiem i Szkodnikiem, biedne zestrachańce... :-\
Niech to przerażenie będzie im wynagrodzone, po udanym połączeniu, ciepłem wianuszka ciał szczurzych kumpli oraz ich przyjacielskim iskaniem! Jak najszybciej i najwspanialej :)
Głaski ślę wszystkim ogonkom :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
valhalla

Entreen, naszym wulkanem testosteronu jest Czmyś (aż głupio to brzmi - szczur, który nigdy nie chciał być alfą, bo wolał jeść i spać). Futro ma piękne, ale skórę brzydką. Jednak trzech wetów go oglądało i werdykt jest zgodny - duże jajca, to i duży łupież. Można wykastrować i tyle.
No, przecież nie będę kastrować szczura z powodu łupieżu...

Unipaks, Frodo zawsze był taki "mój". On w ogóle lubi ludzi, każdemu daje się rozkosznie miziać, ale jak ma wybrać, do kogo iść, to przyjdzie do mnie. Mamy ze sobą szczególną więź.

Ryjek i Szkodnik to faktycznie krzykacze i zestrachańce. A do tego brudasy na potęgę. Nie będę fotografować nawet półki w ich klatce, bo to pora śniadania i komuś się jeszcze jeść odechce... powiem tak - w tej samej klatce mieszkali połowę swojego życia Frodo i Czmych. Była sprzątana co 5 dni mniej więcej. Haszczom trzeba sprzątać co 2-3 dni. Chyba, że mielibyśmy maski gazowe, wtedy do 5 dni może byśmy wytrzymali.

Wczoraj gadałam sobie przez telefon, a często jak z kimś gadam, to biorę sobie szczura do głaskania. Padło na Trzpiota. Gadam sobie, gadam, Trzpiot wędruje - po ramieniu, po całej ręce, łazi i łazi, czasem schodzi na kolana na mizianie. Po długiej rozmowie odkładam słuchawkę, odkładam też szczura do klatki. Wracam do drugiego pokoju (akurat mieliśmy gościa) i przerażone miny będących tam osób - BEZCENNE :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”