Ja bym obstawiała same dziewczynki, ale nie jestem pewna na podstawie tych zdjęć.
 Ja bym obstawiała same dziewczynki, ale nie jestem pewna na podstawie tych zdjęć.Rozpoznawanie płci
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Rozpoznawanie plci
Spróbuj zrobić może wyraźniejsze zdjęcia całych brzuszków, bo na tych słabo widać  Ja bym obstawiała same dziewczynki, ale nie jestem pewna na podstawie tych zdjęć.
 Ja bym obstawiała same dziewczynki, ale nie jestem pewna na podstawie tych zdjęć.

Ja bym obstawiała same dziewczynki, ale nie jestem pewna na podstawie tych zdjęć.Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Jak dla mnie to są same dziewczynki, chociaż co do dwójki mam wątpliwości bo to zdjęcie takie niewyraźne hmm...

Ze mną:
Abby, Nelly, Lulu, Maniek
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=37173

----------------------
Za TM:
Fela[*]
Pytać: http://ask.fm/WeronikaKicurek

Abby, Nelly, Lulu, Maniek
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=37173

----------------------
Za TM:
Fela[*]
Pytać: http://ask.fm/WeronikaKicurek
Patrzcie na daty. 

Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]

W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Koniecznie porzebne jest tutaj zdęcie o większej wyrazistości 

Kochani! To moje pierwsze szczurki (lecz w rodzinie bylo juz kilka) wiec... od poczatku.
W piatek kupilam kochanego szczurka - nazywa sie Stefan i po 2 dniach chodzi po mnie calej i juz prawie reaguje na imie. Ogolem - przytulak. Dzisiaj do Stefana dołączył Romek - od razu zaczal sie przytulac...
Ale nie w tym rzecz. Chcialam miec 2 samczyki - gdy dostalam Romka, zauwazylam, ze ten ma widoczne jajka... A Stefan jakby w ogole ich nie mial. A pani z zoologicznego zapewniala, ze to chlopiec. Szczurki maja ok. 2 miesiace i sa rzekomo z tego samego miotu.
Oto zdjecie krocza Stefana:

Kochani, pomozcie! (
(
Naprawde nie mam pieniedzy na utrzymanie gromadki szczurkow...

W piatek kupilam kochanego szczurka - nazywa sie Stefan i po 2 dniach chodzi po mnie calej i juz prawie reaguje na imie. Ogolem - przytulak. Dzisiaj do Stefana dołączył Romek - od razu zaczal sie przytulac...
Ale nie w tym rzecz. Chcialam miec 2 samczyki - gdy dostalam Romka, zauwazylam, ze ten ma widoczne jajka... A Stefan jakby w ogole ich nie mial. A pani z zoologicznego zapewniala, ze to chlopiec. Szczurki maja ok. 2 miesiace i sa rzekomo z tego samego miotu.
Oto zdjecie krocza Stefana:
Kochani, pomozcie!
 (
(Naprawde nie mam pieniedzy na utrzymanie gromadki szczurkow...
Rozdziel natychmiast, Stefan jest dziewczynką! Jest w takim wieku, że już może zajść w ciążę, a u szczurów trwa to 2 sekundy!

O matko, to swietnie... W dodatku nie mam klatki... co teraz robic?

Pożycz klatkę jak najszybciej. I nie pozwól szczurkom spotkać się ani na chwilkę.
Nie oddawaj żadnego ze szczurzątek do sklepu, tam nic dobrego ich nie czeka. Możesz oddać samczyka tutaj, w dziale adopcyjnym, a na jego miejsce adoptować samiczkę. Nie kupuj więcej w sklepie, sama się przekonałaś, że tam się nie znają i mogą nieświadomie oszukać. Najgorzej, że często sprzedają samiczki, które już są w ciąży (najdalej za 3 tygodnie się okaże). A za pieniądze, które tam zostawisz, zamówią kolejne szczury.

Nie oddawaj żadnego ze szczurzątek do sklepu, tam nic dobrego ich nie czeka. Możesz oddać samczyka tutaj, w dziale adopcyjnym, a na jego miejsce adoptować samiczkę. Nie kupuj więcej w sklepie, sama się przekonałaś, że tam się nie znają i mogą nieświadomie oszukać. Najgorzej, że często sprzedają samiczki, które już są w ciąży (najdalej za 3 tygodnie się okaże). A za pieniądze, które tam zostawisz, zamówią kolejne szczury.
Jednego ze szczurów możesz tymczasowo przetrzymać w transporterze (jeśli masz) lub generalnie w jakimś pojemniku, wysokim plastikowym pudle czy czymś takim - nie mogą być razem ani na chwilę, tak jak pisała IHime, ponieważ kopulacja trwa kilka sekund i skończy się gromadką (a tym gorzej, że podobno są z jednego miotu, czyli rodzeństwo)

Wyszukiwarka nie gryzie

Tylko pudełko nie może być szczelne, żeby się nie udusił!Malachit pisze:Jednego ze szczurów możesz tymczasowo przetrzymać w transporterze (jeśli masz) lub generalnie w jakimś pojemniku, wysokim plastikowym pudle czy czymś takim - nie mogą być razem ani na chwilę, tak jak pisała IHime, ponieważ kopulacja trwa kilka sekund i skończy się gromadką (a tym gorzej, że podobno są z jednego miotu, czyli rodzeństwo)
Ah, mój błąd, byłam pewna, że napisałam "w odkrytym pudełku".

Wyszukiwarka nie gryzie

- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
To jest samiczka.
Tak jak dziewczyny piszą, musisz koniecznie je rozdzielić i nie pozwalaj na kontakt nawet kilka sekund, bo tyle trwa kopulacja. Samiczka i samiec są już zdolni do rozrodu.
Niestety w sklepie prawie nigdy sprzedawcy nie są w stanie dobrze ocenić płci, bo po prostu nie znają się na zwierzętach. Mają je sprzedawać, a nie o nie dbać, czy cokolwiek o nich wiedzieć...

Tak jak dziewczyny piszą, musisz koniecznie je rozdzielić i nie pozwalaj na kontakt nawet kilka sekund, bo tyle trwa kopulacja. Samiczka i samiec są już zdolni do rozrodu.
Niestety w sklepie prawie nigdy sprzedawcy nie są w stanie dobrze ocenić płci, bo po prostu nie znają się na zwierzętach. Mają je sprzedawać, a nie o nie dbać, czy cokolwiek o nich wiedzieć...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Witam, jestem tu nowa. W lipcu tego roku kupiłam szczurka w zoologu i teraz chciałabym zaadoptować drugiego, ale nie jestem pewna płci. Pani w sklepie zapewniała, że to samiec, ale teraz mam wątpliwości. Wolę się upewnić, niż potem mieć problemy. Liczę na waszą pomoc.
http://zapodaj.net/1a2ccf0cd4730.jpg.html
http://zapodaj.net/3ae68c2cacbeb.jpg.html
Z góry dziękuję

http://zapodaj.net/1a2ccf0cd4730.jpg.html
http://zapodaj.net/3ae68c2cacbeb.jpg.html
Z góry dziękuję

Samiczka.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Samiczka na 1000%, ładnie widać jej pochwę i sutki. 
Sprzedawcy w sklepie zazwyczaj nie znają się na zwierzętach, które sprzedają.

Sprzedawcy w sklepie zazwyczaj nie znają się na zwierzętach, które sprzedają.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij