Tak, już zdjęła. Chyba mnie czeka nocne czuwanieA czy ona zdjęła sobie sama kołnierz czy dopiero zamierzasz go jej założyć? Bo jeśli to pierwsze to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli raz zdejmie to już nie ma szans żeby nie zdjęła ponownie ;/ (chyba, że tylko moja Szyszka taka zdolna jest, że kołnierz zakładałam jej z 20razy jednej nocy)
Śmietnik :D / Prawie SB
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Śmietnik :D / Prawie SB
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Dziewczyna, która dała mi szczurka na pytanie czym go karmiła powiedziała : "Nie wiem, jakąś karmę dla szczurów w sklepie zoologicznym kupiłam.. Jadł to dawałam.."
Ale i tak zabił mnie mój facet, po odejściu powiedział do mnie "Jak mi podała rękę to nie wiedziałem czy dać jej pilnik czy rękę"
(W ramach wyjaśnienia, miała chyba z 6 centymetrowe tipsy xD)
Ale i tak zabił mnie mój facet, po odejściu powiedział do mnie "Jak mi podała rękę to nie wiedziałem czy dać jej pilnik czy rękę"
Pilnuj jej baaardzo bo Szyszka mimo ciągłego nadzoru (non stop ktoś nad nią siedział) jakimś cudem- chyba podczas mycia- pociągnęła ząbkami za jeden ze szwów i zebrała jej się w tym miejscu krew (tzn taki guzek a la ropień tylko, że wypełniony krwią) i trzeba było to oczyszczać (wyciskać) a istniała możliwość, że znowu trzeba będzie ją otworzyć żeby naprawić szwy, które naderwała ;/ zatem noc Cię czeka nieprzespana, współczuję ;/ i trzymam kciuki za powrót do zdrowia maluchaNue pisze:Tak, już zdjęła. Chyba mnie czeka nocne czuwanieA czy ona zdjęła sobie sama kołnierz czy dopiero zamierzasz go jej założyć? Bo jeśli to pierwsze to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli raz zdejmie to już nie ma szans żeby nie zdjęła ponownie ;/ (chyba, że tylko moja Szyszka taka zdolna jest, że kołnierz zakładałam jej z 20razy jednej nocy)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
ciasto marchewkowe mi nie wyrosło i mam marchewkowego zakalca
ktoś chce ?
Ja!Rhenata pisze:ciasto marchewkowe mi nie wyrosło i mam marchewkowego zakalcaktoś chce ?
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
- Paul_Julian
- Kontakt:
Lacoka podziel się !!
Rhenata , ale jak Ci nie wyrosło , tam nie ma drozdzy ...
Moze cos nie tak z piecykiem ? Mi sie zawsze udaje i robię w małej blasze , żeby było grubsze:D
Rhenata , ale jak Ci nie wyrosło , tam nie ma drozdzy ...
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
No u nas szycie już dzisiaj było, bo ta szczurza pała wygryzła wszystko, co się dało. Jak słyszałam u weta takie mlaskanie z tej rany, kiedy szczura się ruszała, no to myślałam, że zemdleję, choć takie widoki mnie niby średnio ruszają.Pilnuj jej baaardzo bo Szyszka mimo ciągłego nadzoru (non stop ktoś nad nią siedział) jakimś cudem- chyba podczas mycia- pociągnęła ząbkami za jeden ze szwów i zebrała jej się w tym miejscu krew (tzn taki guzek a la ropień tylko, że wypełniony krwią) i trzeba było to oczyszczać (wyciskać) a istniała możliwość, że znowu trzeba będzie ją otworzyć żeby naprawić szwy, które naderwała ;/
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
No doobraaaPaul_Julian pisze:Lacoka podziel się !!
Oj ;/ biedna mała. Ale na pewno da radę, jest silną i mądrą kobietą więc wierzę w to, iż zostawi te przeklęte szwyNue pisze:No u nas szycie już dzisiaj było, bo ta szczurza pała wygryzła wszystko, co się dało. Jak słyszałam u weta takie mlaskanie z tej rany, kiedy szczura się ruszała, no to myślałam, że zemdleję, choć takie widoki mnie niby średnio ruszają.
chodzi o to ze jest cale mokre:( a jest proszek do pieczenia , w sumie to uroslo ale jest zakalcowate cale i mokre..może marchewki pędzone i tylko w nich woda i pestycydy
no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca
Paul daj swój przepis
Paul daj swój przepis
No weeeź prześlij noooRhenata pisze:no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca![]()
eeee nooo dobra, ale zjedzą na poczcie mowie ci 
Tyż prawdaRhenata pisze:eeee nooo dobra, ale zjedzą na poczcie mowie ci
- Paul_Julian
- Kontakt:
Już pisze:)Rhenata pisze:no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca![]()
Paul daj swój przepis
Nie pamietam jaka to normalna temperatura, dawno nei piekłem. Ale taka zwykla na ciasto. JAk masz termoowiew w piecyku to po 25 minutach juz pilnuj ciasta.Marchewkowe ciasto :
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 1/2 kostki masła
- 4 jajka
- 4 łyzki oleju
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy lub cytrynowy
- 1/2 kg marchewki
Roztopić masło , utrzeć marchew na wiórki.
Jajka utrzec z cukrem, dodać olej, makę przesianą razem z proszkiem do pieczenia, aromat oraz roztopione masło. Wymieszać, dodać utartą marchew. Wymieszać .
Blache posmarować i posypać bułką . Wyłozyć wymieszane ciasto na blachę . Piec ok. 30-40 min. na normalnej temperaturze.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
ja robiłam brazylijska wersje, zmiksowane na mase marchewki z olejem zamiast masłem
spróbuje twojej wersji jutro
trzymajta kciuki
spróbuje twojej wersji jutro