Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Oleczka pisze:to ja dam jak ja robie ja dodaje cynamonu
4 jajka
1,5 szklanki cukru
2 szklanki ubitej utartej marchwi
2 szklanki maki
3/4 kostki masla
2 lyzeczki sody oczyszczonej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki cukru waniliowego
4 lyzeczki cynamonu
jaja ubic z cukrem, dodac marchew, make, i pozostale sypkie skladniki. Rozpuscic maslo, przestudzic i wlac do masy. Dokładnie wszystko wymieszac. Przełożyc ciasto do formy ( natluszczonej lub wylozonej papierem do pieczenia) Wstawic do piekarnika nagrzanego do 250 piec ok 50 min
Robie miodownik Ależ to pachnie! ja chce już zjeść, a w sumie nadawać się będzie dopiero jutro
Do ciasta marchewkowego chyba nigdy sie nie przekonam...
Ze mną: LeeLee + Lily W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła Tupot Małych Stóp
Miodownik! Ale że o co chodzi?
No to ja chyba upiekę pieguski.
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek. za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Tak, tak... Mamy juz jabłecznik, rogaliczki z dżemem od babci i jeszcze mamy piec pieguski? Rozpusta!
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek. za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Nie próbowałam I właśnie o to chodzi. Chyba sie nie odważe zrobić xD
Dorotka96 pisze:Miodownik! Ale że o co chodzi?
A o co ma chodzić?
Ze mną: LeeLee + Lily W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła Tupot Małych Stóp
Jak sie coś takieguż robi?
A bo my lubimy mniooodek! Teraz dziewuszki siedzą mi na kolanach i podgryzają łokcie, żebym też zrobiła, a nie mam pojęcia jak.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Aaale bym zjadła jakiegoś dobrego placka... ale póki co to ja plackiem leżę bo mnie rozłożyło... gorączki dostałam, gardło mnie boli, przełykać nie mogę... same nieszczęścia
Dorotka, bardzo proste ciasto Kruche placki i masa z kaszy manny.
Miodu w sumie jest niewiele, bo tylko 2 łyżki w cieście. Bardzo je lubie
Aaa, to ciasto jest!
Znajdę sobie przepis gdzieś. No chyba, ze dasz.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Ubite to znaczy ze jak nasypie tej utartej marchewki do szklanki to jeszcze ja naciskam i dokladam zeby wiecej bylo
a forma to jak robie w formie 40 na 25 to takie bardzo cienkie wychodzi wiec polecam mniejsza
ale tak właściwie.. to to się finansowo kompletnie nie opłaca.
karmienie żarłocznej matki podczas ciąży się nawet nie zwróci wg mnie. nawet jak ktoś karmi bardzo tanią karmą.
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
ehhh jak dajesz jej resztki ze stolu i bulke to moze i mu sie oplaca :/
pare lat temu uslyszalam od faceta w zoologicznym, ze ma szczura i ze on nie ma dla niego karmy ze jak gotuje ziemniaki na obiad to daje mu ziemniaki jak kasze to kasze itd i ze daje mu bulke i ze jak jest na wsi to troche pozbiera owsa i ziaren