Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Akka

Re: Duecik z Grodu Kraka - Wąsaty kwartet

Post autor: Akka »

Kwartecik jest rozkoszny :) chciała bym zobaczyć mała martini, cierpliwie poddającą się pieszczotom :) A co do Dżumki, to mam nadzieje że to pojedynczy incydent i że jest zdrowa jak ryba :) Pozdrowienia od kuplążków :)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Martini to mała kruszyna :) Mimo tych swoich dziewięciu miesięcy pozostała prawdziwym dzieciaczkiem ; najbardziej ruchliwa , a przy tym przejściowe zmęczenie regeneruje tak właśnie jak robią to dzieci - wystarczy jej chwilka i już baterie na nowo naładowane :D ; niejadek jak niektóre z naszych milusińskich i trzeba dokarmiać "w biegu" (z własnymi byśmy się tak nie cackali :P ). Raz zagarnęłam ją dłonią , samotną na fotelu , i uniósłszy do góry przysunęłam do ust niebieskie futerko - chwilkę trwało i Martini zamknęła oczka w błogim śnie :-*
Teraz też , dosłownie przed chwilką , połaziła przy mnie po stole - gdy zaczęła nadmiernie interesować się pilotem TV , sięgnęłam do niej ręką i palcami posmyrałam mały filuterny łepek; mała przechyliła główkę upewniwszy się , że nic jej nie zje , po czym ... przysnęła na chwilkę prawdziwym niewinnym snem dziecka :) Moment później znów broiła po swojemu :D
Ale gdy jestem sama , to nie ma wówczas jak sięgnąć po aparat , no i jedną ręką zrobić fotki nie umiem :P Trzeba poczekać na pomoc domownika i udokumentować urok niebieskiego vermouciątka ;)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Dokumentujcie bo to szczególne momenty :)

Dokumentacja z kartonowa bardzo mi przypadła do gustu: tyle tam a kuku w wykonaniu ciekawskich pyszczków i łapek !
http://img706.imageshack.us/i/img2004k.jpg/ Niezłą zabawę musiały mieć.
A Martini tutaj rzeczywiście jak młodziak wyszła http://img41.imageshack.us/i/img2042zv.jpg/ :)
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Uni jak słucham Twojego opisu Martini to widzę przed oczami Febrę. Takie samo niebieskie ziółeczko, też dzieciak mimo wieku, tak samo rozpędzona i szybka i też zatrzymuje się na sekundę, gdy się ją weźmie na ręcę i patrzy w te czarne oczyska :D Samo szczęście :D
ol. pisze: A Martini tutaj rzeczywiście jak młodziak wyszła http://img41.imageshack.us/i/img2042zv.jpg/ :)
Oj tak! I jaka śliczna :D

Ale ten pysiek Dżumki też cudny:
http://img42.imageshack.us/i/img2024z.jpg/
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Coś jest w tych niebieściakach takiego,że pomimo tego,że rozrabiają jak żadne inne,że wszystko gryzą i są wiecznie naspidowane i nie sposób za nimi nadążyć,to jednak rozczulają jak żadne inne...No bo weź tu człowieku gniewaj się o notorycznie wygryzane w domku polarowym,w miejscu setnego zaszycia,wieczne wyjście awaryjne,jak to to później przyleci,wpadnie jak burza na ramię i wsadzi cały swój niebieski nochal do pańciowego ucha... :-\ Tak z miłości szczurzej... ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
unipaks

iwonakoziarska pisze: są wiecznie naspidowane i nie sposób za nimi nadążyć,
oj tak - kiedy wychodzi się z pokoju , one są na korytarzu nim zamkniesz za sobą drzwi ,i cierpliwie podeń czekają aż będziesz człowiecze wracać , więc otwierasz je pomaleńku , milimetr za milimetrem , by nie skrzywdzić małego niebieskiego , niewyuczalnego w swym uporze :P
iwonakoziarska pisze: wpadnie jak burza na ramię i wsadzi cały swój niebieski nochal do pańciowego ucha... :-\ Tak z miłości szczurzej... ;D
Dokładnie jak mówisz , Martinka wpycha cały swój nosek do ludzkiego ucha i chucha tam śmiesznie łaskocząc przy tym wąsami aż ma się ciarki na karku i włos się jeży :D
Dziś parę fotek z rozespaną po wygłaskaniu niebieściuszką ; zaraz potem pobiegła gnębić Dżumę , aż w końcu oberwała od niej z otwartej oraz wstecznego. Ździebko przestraszoną trzeba było oczywiście utulić i Martini znowu przysnęła pod pieszczotą… :)
Fini , kiedy nie zajmowała się nękaniem sióstr , zajmowała się swoimi sprawami ::)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Obrazek
Aaaaaale śliiiiiczne :o ! Kolorowo teraz u Was niemożliwie, jeszcze tylko potrzebny albinos do kompletu :D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Nue pisze:
Obrazek
Aaaaaale śliiiiiczne :o ! Kolorowo teraz u Was niemożliwie, jeszcze tylko potrzebny albinos do kompletu :D
o tak, albinos! :D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ol.

Post autor: ol. »

Coraz mniej klatkowych zdjęć, świetnie !
Za to dwójeczki, śpiochy i to:

Obrazek Obrazek

tuptaki :D

Bardzo lubię szczurze stópki - spoczywające powalają słodyczą, ale maszerujące są przezabawne - mają taki komiksowy rys ;)

Śpiąca Martini :-*
Awatar użytkownika
unipaks

alken pisze:
Nue pisze:
Obrazek
o tak, albinos! :D
Odpowiem jak w tym dowcipie: - "Ja wam * dam Belmondo!" ;D
I tak mnie alken szczuje w sposób wprost nieludzki , wrzucając cudne fotki z małym dumboszkiem , że musze przeczekać ślinotok nim coś wpiszę :P
Zdjęć klatkowych dotąd była większość , bo ogonów na wolności pilnowałam jak źrenicy oka i nie miałam jaj by pstrykać fotki; baby od dawna całe dnie spędzają samopas i tylko dwa razy dziennie popadają w niewolę: kiedy rano ścielę łóżko i kiedy przed nocą mąż ścieli łóżko :D
Dziewczynki dziękują za pochwały w ukłonach :)

Oto czym zajmowała się Finlandia ( tuż przed tym jak rozlała na stoliku piwo pana i chłepcząc wprost z blatu rozpłaszczyła się na nim - zapewne po to by wieczorne ablucje ciała uczynić wieczorem przyjemniejszymi ; zestawiona na dół wylądowała pośrodku piwnej kałuży , której istnienia państwo ani się domyślali :P )

Jest ci u nas w pokoju stary puf , przez męża przerobiony na bunkier dla sióstr; rzadko z niego korzystały, znosząc co wykwintniejsze artykuły spożywcze , których nie sposób już było upchać w żołądkach. Od czasu „inwazji barbarzyńców” panny lokują tam zadki i przez wywiercony otwór bronią azylu przed nowymi ; dziś zabunkrowała się Dżuma , zawzięcie przeganiając wyraźnie zainteresowaną zdobyciem bastionu Martinkę. Potem , niebywale z siebie zadowolona , spozierała na zewnątrz i – nagabywana przeze mnie , pulsowała jak szalona zgrzytając przy tym ząbkami :)
Wyglądała przy tym jak stwór z capią brodą ;D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Obrazek
toż to ostatnie stadium ekstazy :D

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Zabójcza ta sesja Fini zaglądającej do kieliszka :D
Uszki jak położyła, żeby ich przypadkiem nie ubrudzić ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Króciutka sesja zdjęciowa Czarnulki , która jako jedyna nie przeszkadzała w porządkach (z wrodzonego lenistwa tylko co prawda) , umoszczona na odwróconym do góry nogami krześle zajęła się swoimi sprawami

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze fotki z klatki
Obrazek Obrazek Obrazek

Wyczułam coś u Dżumy , kiedy sprawdzałam jej brzuszek , choć nie jestem pewna co właściwie wyczułam; uznałam że wet powinien ją znowu zbadać i może zrobić choć RTG :-\
Awatar użytkownika
alken

http://img690.imageshack.us/i/img1817cx.jpg/ jaka rolada :D

zdrówka dla Dżumki :-* oby to nie było nic poważnego. ostatnio napędziłam sobie stracha bo jak Lileczka stanęła na dwóch łapkach to wyglądało jakby z jednej strony była bardziej okrągła, aą mi się słabo zrobiło...ale nic nie wymacałam całe szczęście.

Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://img706.imageshack.us/i/img2081al.jpg/ najwazniejsze to miec w kims oparcie O0 O0 8)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”