futrzaste momenty

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
dorloc

Re: futrzaste momenty

Post autor: dorloc »

Widać jednak tęsknią za Gandzilką. Nie ma kto przewodzić stadu i nie mają pomysłów na brojenie :) Ale niedobrze, że nie chce pić... Moja Fryta też tak miała, jak zaczęła chorować i wet musiał ją nawadniać, bo aż boki zapadnięte miała i od razu schudła 40 gram ! Po antybiotyku wrócił jej apetyt i pragnienie, ale wcześnie to też tak było, że nawet z palca nie chciała. Taka była biedna. Moje biedne maleństwo...
Gandzia pewnie bardzo źle się czuje, zrozumiała, ale pić powinna. Dobrze, że chociaż tego ogórka zjada, bo tam przynajmniej w sumie, oprócz wody, to akurat niewiele jest.
Kciukam za Gandzię i szybki powrót do zdrowia
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
dorloc

Dziewczyny natomiast pozostawiły na talerzyku gandziową działkę obiadku i poszły spać! Odeszły od stołu zostawiwszy kilka klusek z gerberkiem i kilka plasterów ogórka! Gandziowa działka Labo też leży w miseczce nieruszona!
Tak mi się coś przypomniało, może nie zupełnie na temat, ale coś w tym jest.
Otóż czytałam kiedyś w necie, że jacyś tam naukowcy przeprowadzili eksperyment na szczurach. Polegało to na tym, że jednego szczura zamykano w klatce, a drugi biegał wolno. Temu, co biegał po pomieszczeniu dali jedzenia. Trochę się zdziwili, że "wolny" szczur, zamiast rzucić się na jedzenie, cały czas biegał w koło klatki i kombinował, jak uwolnić kolegę, a do jedzenia ani nie podszedł. Słodkie, prawda ? Może Twoje panny też czują, że ona gdzieś jest i trzeba jej zostawić działkę, bo wróci i będzie głodna... Jednak szczur, to mądre zwierzę, o !
Obrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

Gandzina była dziś na przeglądzie - wszystko w porzo :) Dostałyśmy procha przeciwbólowego, więc będzie jeszcze lepiej :D Póki co nawadniam ją ogórkami, bo pić nadal nie chce. Do kawałeczka ogórka podchodzi jednak z zapałem. W każdym razie kupka i siusiu jakieś są, więc aż tak źle nie jest. Może po prochach wróci jej chęć do konsumpcji... Ma się na życie, bo zwiała mi u lekarza i pani dr musiała wyciągać ją z mojego kaptura ;) Jeśli wszystko będzie dobrze wieczorem i prochy przeciwbólowe pomogą, to spróbuję dziś wyciągnąć ją na wybieg, przynajmniej na parę minut - zobaczymy jak będzie. Gaba wczoraj wychodziła z siebie i z desperacji chyba rzuciła się na Gretę. Ta od razu założyła jej Nelsona i przytrzymała przy glebie 2 minuty. Po uwolnieniu się, Gaba znów zaatakowała ::) Ostatecznie do krwi nie doszło, ale jakoś została w końcu spacyfikowana. Co za bandyta!
Otóż czytałam kiedyś w necie, że jacyś tam naukowcy przeprowadzili eksperyment na szczurach. Polegało to na tym, że jednego szczura zamykano w klatce, a drugi biegał wolno. Temu, co biegał po pomieszczeniu dali jedzenia. Trochę się zdziwili, że "wolny" szczur, zamiast rzucić się na jedzenie, cały czas biegał w koło klatki i kombinował, jak uwolnić kolegę, a do jedzenia ani nie podszedł. Słodkie, prawda ? Może Twoje panny też czują, że ona gdzieś jest i trzeba jej zostawić działkę, bo wróci i będzie głodna... Jednak szczur, to mądre zwierzę, o !
No właśnie, kolejny dowód na to, że szczurasy są zwierzątkami stadnymi i jak w rodzinie - tłuką się i wyzywają, ale zginąć nie dadzą :D Ja słyszałam historię z laboratorium. Pobierano szczurkom krew. Pierwszy szczurek, drugi, trzeci, czwarty, piątego nie ma! W kolejnej klatce ta sama sytuacja, i w następnej. Giną piąte z rzędu szczurki! Okazało się, że szczurki po wpuszczeniu do klatki po pobraniu krwi, tworzą szczurzy kłębek, na dnie którego leży szczurek jeszcze nie kłuty :) Pokrzywdzone szczurasy chciały ochronić chociaż jednego ze stada przed cierpieniem :)
W każdym razie, moje panny chyba jednak doszły do wniosku, że Gandzia nie wróci i w nocy zjadły jej działkę ;)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
dorloc

W każdym razie, moje panny chyba jednak doszły do wniosku, że Gandzia nie wróci i w nocy zjadły jej działkę
O, niedobre. A ja tu zaczynałam wierzyć w wyższość szczura na człowiekiem :)

A swoją drogą, to ta Twoja Gaba, to straszna terrorystka ! Może sam Bin Laden ją szkolił ?
No i chciałabym zobaczyć tego Nelsona ;D
Obrazek
saszenka

dorloc pisze:A swoją drogą, to ta Twoja Gaba, to straszna terrorystka ! Może sam Bin Laden ją szkolił ?
No i chciałabym zobaczyć tego Nelsona ;D
No i teraz nie możecie powiedzieć, że odwaliłam prywatę i sobie zostawiłam najmilszego szczuraska z miotu :P
Niestety, byłam tak zafascynowana akcją, że zapomniałam o aparacie ;)
saszenka

dorloc

Szkoda, bo nie mogę sobie tego Nelsona wyobrazić :)
Obrazek
saszenka

Hahahahaha ;D Gaba rzadko atakuje Gretę, bo wie, że nie ma przy niej szans, ale jakby co będę łapać aparat ;)
saszenka

dorloc

Koniecznie ! Poza tym, coś czuję, że Greta może mieć kłopoty, jak Gaba urośnie...
Obrazek
saszenka

Podejrzewam to od pierwszego dnia istnienia czetroosobowego stada... Nie wiem, jak się na to przygotować, poza zrobieniem zapasu wody utlenionej, riwanolu i jodyny ::) Po cichu liczę na to, że zanim podrośnie, to Greta ją ustawi i wybije z głowy wszelkie głupie pomysły, oczywiście w miarę pokojowo. Ale psychopata z ambicją i urażoną dumą może być jeszcze gorszy ::)
saszenka

dorloc

Nie wiem, jak się na to przygotować, poza zrobieniem zapasu wody utlenionej, riwanolu i jodyny
Radzę kupić jeszcze Nerwosol, albo coś podobnego :)
Obrazek
saszenka

Słusznie ;D chociaż to powinni mi dawać jako dodatek do pracy ::)
saszenka

Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Ślemy troche spóźnione życzenia pół-urodzinowe dla dziewczynek :) i jak tam Gandzia po zabiegu, podgojona już?
Obrazek
saszenka

Bardzo dziękujemy ;D
Nie mówiłam głośno o półurodzinkach, żeby nie wyszło że akurat ciachanko wypadło na ten moment ;)
Gandzinka jest bardzo dzielna. Ładnie wszystko znosi, nie grzebie w brzuszku, więc nie muszę nękać jej kołnierzem. Przy okazji pozwala się porozpieszczać, bo z miseczki nie weźmie - trzeba jej wszystko pod nochala podać ;D Pozwala się głaskać (co niecnie wykorzystuję, bo normalnie to ona decyduje kiedy podejść do człowieka i czułości nie lubi). Jeszcze tylko jedno nękanie antybiotykiem i rozpoczynamy oficjalnie powrót do normalności :D
saszenka

Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

O to super :) Korzystaj póki możesz z pozwolenia na czułość :D
saszenka

No i foch ::) W Gandzi drzemie jednak przyczajony tygrys, chwila nieuwagi i pierzchła przez otwarte drzwiczki! Czyli jednak może się ruszać :> Złapałam gada w locie i odstawiłam na miejsce. No to teraz mam zagrzebanego w polarach focha ::)
Ech, gdyby nie bojownicze nastawienie Gaby, to wróciłabym Gandzię stadu. A tak, boję się, że nie upilnuję i coś jej zrobi, zwłaszcza że ją najbardziej lubi nękać :-\
saszenka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”