Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
manianera

Re: Majaki Nocne

Post autor: manianera »

Jakie u Was pyszności!
Sto lat dla seniorki!
Palmyra i Bagietka prześliczne! Wycałować!
Trzymamy kciuki za zdrówko Ziutki!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
ol.

Post autor: ol. »

Zdrówka i wszelkich dóbr wymarzonych Blondyśce, a przede wszystkim żadnymi już niesnaskami nieskażonego, szczęśliwego życia w swoim stadku :)
Bagietka jak wyrosła :) Palmyra - miód w czystej postaci !
Buziaki w Beziowe oczka :-*

torcik tak smakowicie wygląda, żeś mi na wieczór ssanie w żołądku włączyła ::)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Torcik cudny! Nieważne, jak wygląda, wazne, ze dobry! I że można porwać kawałek.
Zdrówka życzymy wszystkich kochanym żuczkom!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Izabela

Post autor: Izabela »

Widzę, że i u Was podobne nastroje - czas żałoby i świętowania zarazem. Więc łączę się w bólu i życzenia składam, kciuki w międzyczasie za Ziutę trzymając :-*
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
IHime

Post autor: IHime »

Wczoraj świętowaliśmy, a dzisiaj płaczę. Nie ma już mojej Blondysi, mojej pierworodnej, mojego zarazka, rozbójnika, mojej najpiękniejszej, wielkookiej lizawki.
Znalazłam ją rano czołgającą się w klatce, chłodną, siną i z drgawkami. Wetka wysłuchała ciężki obrzęk płuc, maleńka dostała steryd, furosemid i antybiotyk, ale było coraz gorzej. W czasie, kiedy pozostałe mychy były badane, zaczęła zapadać w śpiączkę. Postanowiliśmy nie męczyć jej powrotem do domu. Kiedy zasypiała, z noska wypłynął ocean krwi. Moja maleńka wykrwawiała się do płuc i jednocześnie dusiła. Prawdopodobnie krwotok spowodował któryś z przerzutów.
Mam wrażenie, że ona czekała do swoich urodzin, bo chciała MNIE zrobić prezent z pięknych wspólnych chwil. Kto by pomyślał, że zdjęcia przy torcie będą jej ostatnimi.

Ziutka jest na zastrzykach wzmacniających, bo jest kiepściutka. Bagietka na antybiotyku, bo świszczy.
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

:(
Czy nie mogła zaczekać do trzecich urodzin...? :(
[*] dla Blondysi, która hasa pewnie już z innymi majakami za Tęczowym Mostem
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

IHime jak smutno u was ostatnio... Trzymajcie się ciepło

(*)(*) dla Trufelki i Blondysi
Obrazek
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Przykro mi. :(

[*]
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

trudno pojąć jak kolejny dzień może być różny od wczorajszego, gorycz i smutek po spełnieniu i radości...
:(

śpij w spokoju Ty Pierwsza której nikt nigdy nie zastąpi
IHime

Przyjechały do mnie trzy małe przecinki, odpryski śnieżnych chmurek, warszawskie labisie na DT. Różnią się minimalnie rozmiarem i kształtem główek, ale jak tylko zaczynają się ruszać - tracę rozeznanie. ;D
Pisklaczki szukają domów!
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Potrójna dawka szczęścia to dobre lekarstwo na ostatnie smutki :) Trzymam kciuki za świetne domy, nie powiem nie raz mi już ręka drżała przy temacie białasków , i ciągle muszę sobie powtarzać : nie mogę, nie mogę ...
Jak je złapiesz to wymiziaj koniecznie.
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
IHime

Eve pisze:Potrójna dawka szczęścia to dobre lekarstwo na ostatnie smutki :) Trzymam kciuki za świetne domy, nie powiem nie raz mi już ręka drżała przy temacie białasków , i ciągle muszę sobie powtarzać : nie mogę, nie mogę ...
Jak je złapiesz to wymiziaj koniecznie.
Takie powtarzanie "nie mogę, nie mogę" zwykle na mnie działa odwrotnie, niż bym chciała. ;D A moje bielinki nadal domu szukają... ;)
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Nie kuś IHime ,nie kuś .. w głowie mam nas..ane i jestem impulsywna :) ale postanowiłam niedawno że " nie mogę". I nie chodzi o to iż nie mam warunków, klatki itepe. Chodzi o to że moje Lalunie zbliżają się do wieku przedemerytalnego,( dwa lata) czas trudny dla Nich i dla mnie - a to moje pierwsze ogony. Dlatego muszę zobaczyć czy dam radę zanim pojawią się następne. Bo zwierzęta muszą być wolne a klatka tylko przystanią, domem i dla ich bezpieczeństwa bo to przecież zwierzęta ( choć czasem nie jestem do końca przekonana :)). Lecz żeby tak było, trzeba ich nauczyć gdzie mogą a gdzie nie wolno i tam nie ma nic ciekawego. I to wymaga czasu i zaangażowania jak z dziećmi :)
I mimo że jednak "nie mogę" to, to co napisałaś to czysta prawda, dlatego ściskam Cię za to tak mocno że aż Ci oczy wyłażą ;D
Koniecznie wymiziaj śliczne uszka
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Labisie są super. :) Oby nasze trójki jak najszybciej znalazły super domki. :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
IHime

Namawiam męża, żebyśmy jedną labinkę zostawili. Trochę kręci nosem, że znowu białucha. :( Nie, żeby mu się nie podobały, ale boi się, że znowu będzie chorować. Beziutka rzeczywiście większość życia przechorowała, ale Misiu dopiero raz był chory, więc nie wiem skąd mu się wzięło takie przekonanie. Poza tym, nawet jeśli będzie chorować, to ja bez choć jednej małej, białej dziewczynki stada sobie nie wyobrażam.
Jednak najbardziej protestuje... Bagietka. Lata po pokoju cała napuszona, fukając na ślady zapachu maleństw. ::)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”