Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: Camellia »

Ja to tak nie mam funduszy, dopiero kupiłam tę klatkę... Może w przyszłości jak mi wpadnie więcej gotówki to kupię większą. Na razie chłopaki są małe więc tragedii nie będzie. Wiewi wiesz co, mam taką "chomiczą" klatkę, szału z wielkością nie ma, ale też nie jest taka znowu najmniejsza z najmniejszych :P Myślałam o niej, w końcu to i tak tylko maks na kilka dni.

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Nie no dużą do dobudowy to ja też dopiero pewnie po nowym roku dokupię ;) Też dopiero co kompletowałam wyprawkę, klatka mała nie jest więc spokojnie sobie ogonki będą w niej mieszkały ;)
Za to teraz będę musiała kupić właśnie jakąś małą na łączenie.
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

I tak dobrze, że te ogonki i bezogonki to jeszcze maluszki... Krzywda im się nie stanie jak posiedzą chwilę w małej klatce. Gorzej by było z dorosłymi szczurzakami :P No moja też starczy, tylko po prostu później mogą mieć ciut mniej miejsca i to tyle. Za mała nie jest, Twoja też, ale wiadomo, że chce się jak najwięcej miejsca im dać :)

Obrazek

dorloc

Post autor: dorloc »

A ja wolałam kupić nową klatkę, zamiast tej łączonej, bo nie dałoby rady wsadzić jej do wanny, żeby porządnie wyczyścić. Zastanówcie się nad tym, zanim zaczniecie łączyć klatki. Chyba, że macie patent na szybkie rozłączanie i złączanie na nowo. Bo łączenie na zipy raczej zajmuje za dużo czasu,a postawiona jedna na drugiej bez mocowania nie może być...
Spinka, jeśli Ty masz na 5 szczurów, to w zupełności starczy na 4 i to w dodatku na samiczki, które, wiadomo, są mniejsze...
Gorzej z samcami, ale jeśli kalkulator wykazał Ci, Cam, że starczy na 4 sztuki, to chyba też nie ma się czym przejmować.
A Wiewi to już miała chyba kolosa, a nie klatkę... Ja, niestety, mam najmniejszą i choćbym chciała, to nie mogę mieć więcej.
Ale gdzieś wyczytałam, że stado minimalne liczy sztuk 3, więc się nie martwię, że będzie im źle :)
A zysk z rozłączenia klatek jest taki, że teraz mam klatkę na wyjazdy (i to nawet dwie). Także w razie łączenia mam możliwość wsadzenia już szczurka do klatki większej, niż ta po ptoku...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Ja to klatek łączyć nie chcę, już wolę nową kupić. Zresztą i tak nie mam żadnej drugiej takiej porządnej, więc i tak bym musiała wydać kasę :P W przyszłości pomyślę, zobaczę też jak tam będzie chłopakom. Niestety kalkulator nie jest wyrocznią. Wszystko zależy od wielkości szczurów i od wyposażenia (półki, hamaki, inne mebelki). Niby może pokazywać, że jest ok, ale 4 dorosłe mogą mieć mało miejsca lub nie mieć gdzie się wyhasać jak kiepsko zagospodarujesz przestrzeń. No ale jeszcze jest czas, najwyżej będę kombinować później ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
wiewi

Moja klatka jest wysoka co prawda, ale podstawę ma hmm przeciętną bo 70/40. No i się zastanawiam właśnie czy nie dokupić drugiej ale z szerszą podstawą (80 albo 100) za to może być niższa i dostawić na górę tą co mam. Wtedy zwiększyłaby się i szerokość/długość i wysokość :)
Ale to spokojnie, jeszcze mam czas ;) póki są maluchy to ta co mam spokojnie starczy na 4 ogonki ;)
Obrazek
wątek
bazarek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Pewno, nie ma co się martwić na zapas. Już prędzej zastanawia mnie jak to będzie z tym łączeniem szczurasów ::) I w ogóle kiedy maluchy do mnie przyjadą...

Obrazek

Awatar użytkownika
wiewi

No mój problem na teraz to klatka na czas łączenia :) no i transport właśnie...
Obrazek
wątek
bazarek
dorloc

Post autor: dorloc »

Zapraszam na wątek moich panienek : http://szczury.org/viewtopic.php?uid=27 ... =0#p906411
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

A ja się czaję na tą http://www.zdrowyzwierzak.pl/data/gfx/p ... /340_1.jpg 100x54x100 i chyba ją kupię na następną wypłatę :) tylko co ja zrobię z tą co mam?? hmmmm...
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

Spinka wystawisz tanio na forum ;P
Obrazek
wątek
bazarek
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

to też jakaś myśl :)
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Na forum chyba szybko klatki się rozchodzą. Zresztą, chętnych i na allegro nie brakuje :) Myślę, że jakoś da się to zorganizować.
Kurczę, to ja teraz będę jedyną niedoszczurzoną dodatkowo :P Na razie chyba musi tak pozostać, bo nie mam kiedy przeglądać wątków adopcyjnych, a co dopiero przekonywać mojego domownika ;D
No i klatka - pozwala tylko na 3 ogonki, a większej nie miałabym gdzie postawić. Same uciążliwości.
Chłopaki w weekend czegoś się przestraszyli i jeszcze dodatkowo od niedzieli ich oswajam na nowo prawie. Szkoda tylko, że nie znam przyczyny. Coś im się pokręciło :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
wiewi

Spinka jakie wymiary ma Twoja klatka? :)
Obrazek
wątek
bazarek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Identyczne jak moja :P