Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Ja też z filologii polskiej i też nie mam czasu czytać ale mogę się pochwalić, co czytałam w wakacje, nie licząc tego, co mi się nie podobało no to przypomina mi się Proust (ale to już piąty tom był), Philip Roth "Mój wiek męski", Marquez "O miłości i innych demonach", Lem 'Solaris", Ildefonso Falcones "Katedra w Barcelonie", Mary Roach łykam wszystko po kolei jak młody pelikan ^^, Nick Cave "Gdy oślica ujrzała anioła" i Margaux Fragoso "Zabawa w miłość". To tak z grubsza. Czytałam jeszcze wszystko co dorwałam Katarzyny Michalak (chyba Katarzyny), ale to piękny odmóżdżacz był także u mnie do wyboru, do koloru
Ja czytam teraz "Trociny" Vargi - nie miałam w rękach wcześniej książek tego autora (trochę mi wstyd, bo czytam dużo i powinnam tego pana docenić dużo wcześniej), a ta jest świetna. Zawsze dbam o książki z biblioteki i chowam je, by nie znalazły się w zasięgu zębów moich ogonów, ale tym razem doszło do katastrofy. Może tytuł się nie spodobał? ;/
Kończę czytać serię Domu Nocy...9 tomów..takie tam wampirze banialuki, ale fajnie się czyta..w sam raz do tramwaju na odmóżdżenie i odreagowanie po pracy
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Przeczytałam "Bogowie, honor, Ankh-Morpork", Pratchett, jak zwykle, w dobrej formie
Zabieram się do "Miasta Boga" Paulo Lins. Film zrobił na mnie wrażenie, czas na książkę...
Jakie macie refleksje po lekturze Zafona "Więzień nieba"? Niby nie jest zła, ale...
Nadal nie mogę w jego kolejnych książkach odnaleźć tego klimatu, który mnie urzekł w "Cmentarzu zapomnianych książek"
Może nowa Rowling będzie Trafnym wyborem
Ja mogę polecić zbiór/zbiory opowiadań Teda Chianga - "Historia twojego życia" lub "Siedemdziesiąt dwie litery" (różnią się chyba 2 opowiadaniami).
Opowiadania bardzo specyficzne, a po lekturze każdego z nich człowiek musi szukać szczęki.
Obecnie czytam "Gra Geralda" Stephen'a King'a, polecono mi ją, jako że King'a lubię, ale jakoś nie wywiera na mnie aż takich emocji, jak większość jego do tej pory przeczytanych przeze mnie książek.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..." Moje dzieciaczki:Kane,Kofi,Triple HiGoldustnasz temacik
ja jestem w trakcie czytania Akademii wampirów,dopiero zaczęłam czytac 2 część , ale pierwsza bardzo mi się spodobała Jedyne co było do przewidzenia to uczucie między Rose i Dymitrem No ale ja jak to ja nie odpuszczę żadnej książki o wampirach no dobra... mam tylko 118 mbooków o wampirach
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]