Albo mam 3 grzeczne szczury, albo ten klej to naprawdę wynalazek

Ranka nienaruszona, Czarnul nic tam nie grzebie.
Czuje się... właściwie nie wiem, jak. Trochę ją jeszcze bolało, niby by pokicała, jak wzięłam na kanapę, ale widać, że nie rusza się swobodnie i trochę wciągała boczki, podałam jej więc zastrzyk, który dostałam. Była dzielna, nie wyrywała się ani nie płakała

Musiałam poradzić sobie sama, bo chłop w pracy do późnej nocy.
Jest chyba trochę smutnawa, znudzona siedzeniem w dunie, troszkę nieswoja. Nie wiem, czy się czuje tak sobie, czy po prostu przeżywa nową sytuację, zawsze w dunie była tylko do towarzystwa... no właśnie, towarzystwo. Powinna się koleżance odwdzięczyć solidnym kopniakiem w chudy zad, taka z niej kumpelka

Jak Kluszon siedziała w dunie biedna i nieszczęśliwa, to wrzucona do niej Czarnul się opiekowała, pomogła umyć z trzydniowej porfiryny, wylizała, utuliła, spała z nią całą noc. A ta małpa Kluszon - wyżarła jej tylko gerberka i zaczęła się miotać wściekle, że chce wyjść

No nie jest to szczur do-rany-przyłóż, oj nie

Na noc dałam Czarnusi Liwię, ale o 7 rano też Liw stała na baczność trzymając się kratek, zabrałam więc ją do reszty, a Czarnul musi się zadowolić moim towarzystwem, bo szczury ją tylko denerwują

Pojadła ulubionego wafelka, trochę gerbera, kawałek owoca.
Wczoraj, chyba z nudów, albo z naćpania wziewką

zrobiła sobie pedicure, tak namiętnie ciągała się za paluchy stopy, że się wystraszyłam, że sobie palce z bólu odgryza, ale nie, Czarnuś postanowiła skrócić pazury, po raz pierwszy w życiu samodzielnie

Zlitowałam się i pomogłam z drugą stópką

Czarnuli domowe przezwisko to Edzia Nożycoręka (właściwie nożycostopa).
Z kolei Liw i Pączek same dbają o pedicure, i nie chodzi o ścieranie, też normalnie obgryzają sobie pazurki, zawsze mają tak króciutkie, że ja bałabym się tak krótko obciąć.
Tak moja niunia doprowadzała się wczoraj do porządku

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243
[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek