ps.poryfina to nie choroba,tylko ta wydzielina
[PORFIRYNA] wycieki z nosa i oczu
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Czerwona plama wokół nosa
No wiec najwyrazniej jest to obiaw stresu zwiazanego ze zmiana srodowiska 
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Zadałam pytanie ktore jest dla mnie dosc istotne. Ile dawac vibovitu? Chcialabym dostac odpowiedz.
Ciesze sie ze to nie choroba i ze maluchom nic nie bedzie.
Ciesze sie ze to nie choroba i ze maluchom nic nie bedzie.
:]
-
- Kontakt:
Ojej,przepraszam 0_o
W zasadzie nigdzie nie jest powiedziane - ok 1/3 saszetki na cale szczurze (chomicze) poidelko wody
A tak poza tym przydalaby sie echinacea,bo dziala szybko i sprawnie i nie raz jeszcze sie przyda - podaje sie kilka kropelek na chleb lub do wody.
W zasadzie nigdzie nie jest powiedziane - ok 1/3 saszetki na cale szczurze (chomicze) poidelko wody
A tak poza tym przydalaby sie echinacea,bo dziala szybko i sprawnie i nie raz jeszcze sie przyda - podaje sie kilka kropelek na chleb lub do wody.
ok. o tym dowiedzialam sie dopiero teraz. tez kupie. problem w tym ze one nie bardzo chleb jedzą.
-
- Kontakt:
Ja podawalam na dropsach szczurzych
A poza tym wiekszosc szczurow tak uwielbia echinacee,ze zje ja najchetniej sama...
A jak na chlebie nie zechca,to kilka kropel do wody w poidelku i tyle (u mnie nic nie robia tylko pija teraz -_-)
A poza tym wiekszosc szczurow tak uwielbia echinacee,ze zje ja najchetniej sama...
A jak na chlebie nie zechca,to kilka kropel do wody w poidelku i tyle (u mnie nic nie robia tylko pija teraz -_-)
Ok. kupie to tez, bede dawala na zmiane z vibovitem. Poza tym mam pytanie jeszcze jedno. Jak mokry powinien byc nos szczura bo zastanawiam sie czy nie maja kataru.
moje szczury jak przygotowałam vibovit, to sie pobiły o pojnik i pierwszy raz widzialam ze potrafia stac i pic razem z jednej rury. A Maniuś tak śmiesznie po łykczku machał apkami jakby miał zaraz odleciec. No coz. Vibovit doda ci skrzyyyyydeeeeł..
moje szczury jak przygotowałam vibovit, to sie pobiły o pojnik i pierwszy raz widzialam ze potrafia stac i pic razem z jednej rury. A Maniuś tak śmiesznie po łykczku machał apkami jakby miał zaraz odleciec. No coz. Vibovit doda ci skrzyyyyydeeeeł..

Ostatnio zmieniony wt gru 21, 2004 6:33 pm przez sukkuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Można echinaceę podać tak profilatycznie?
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
mozna... mniej wiecej 1-2 kropelki dziennie... 

Ja też chyba kupię... Na razie Neli na kichanie podałam wit. C, i profilaktycznie pozostałym też.
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
Wit.C nie pomaga na przeziębienie i kichanie.Tym bardziej dla szczurów, które same ją sobie produkują.
Lepiej jest podawać echinacee.
Lepiej jest podawać echinacee.
Figa i Julka u mnie
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Ale wit. C im chyba nie zaszkodzi???????????? Wczoraj poleciła ją weterynarz, jak powiedziałam że Neli kicha! Ta weterynarz nie jest wprawdzie specjalistką od gryzoni, ale miała też własne szczury, no i studia... Rany, mam nadzieję że nic im nie będzie.... dałam każdemu po kropelce, wg zalecenia... ale Neli jest bardzo malutka...
na pewno podanie witaminy c nie bedzie smiertelne... :lol: mi tez weterynarz polecil dawanie cebionu (wit. c dla niemowlat)... nie daje, bo nie widze potrzeby - moje bestie jedza duzo swiezych i mrozonych owocow, wiec witaminek raczej im nie brakuje... osobiscie slowom moni bym ufala, bo ona wlasnie studiuje weterynarie i mysle, ze ma zaufane zrodla swojej wiedzy... 

Super, że będzie weterynarz z takim podejściem do ognków
))))))
Ja kupiłam im Juvit, starsze ganiają, maleńka śpi cały dzień (ale Julia też tak spała jak była mniej więcej w jej wieku). Właśnie puściłam Ją na biurko, jest ciekawska, żywiutka, ale dosyć wolna. Mam nadzieję że Jej nie zaszkodziłam... Jutro kupię echinacee i podam, w okolicy nie mam całodobowej apteki niestety...

Ja kupiłam im Juvit, starsze ganiają, maleńka śpi cały dzień (ale Julia też tak spała jak była mniej więcej w jej wieku). Właśnie puściłam Ją na biurko, jest ciekawska, żywiutka, ale dosyć wolna. Mam nadzieję że Jej nie zaszkodziłam... Jutro kupię echinacee i podam, w okolicy nie mam całodobowej apteki niestety...