Futra z charakterem - Sanatorium pod Bananem ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Cyklotymia

Re: Futra z charakterem

Post autor: Cyklotymia »

Do pierwszej kopulacji... :D Mam głupie myśli, w rodzaju podsunięcia Lu szczurka z Ikei... żeby szybciej można było połączyć z resztą ;) (ta, spać mi trzeba, bo durnoty w głowie!)
Cieszę się że Lu zdrowy i lżejszy o tę parę jajec :)
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

6 tygodni :O jestem zszokowana. To ile będziesz czekać, bo chyba nie półtorej miesiąca????
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

E. jeszcze się z tym nie przegryzłam, co dalej ..
Całkowicie jestem zdruzgotana po przeczytaniu że dziś odszedł Otis u Nietoperka .. mój kochany pieszczoch do oglądania seriali .. święta już nie będą takie same .. :'(
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Sześć tygodni? Szczury mają jakieś tytanowe plemniki, czy co;x?
(Właśnie wyobraziłam sobie stado plemników w pełnych hełmach garnczkowych... znak, że czas iść spać...)
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
odmienna

Post autor: odmienna »

Arau pisze:Sześć tygodni? Szczury mają jakieś tytanowe plemniki, czy co;x?
(Właśnie wyobraziłam sobie stado plemników w pełnych hełmach garnczkowych... znak, że czas iść spać...)
(a ja się właśnie obudziłam, ale wizja stada plemników w pełnych, garnczkowych hełmach i tak działa... ;D )

W trakcie zabiegu, nie bardzo miałam jak zaciskać kciuki, bo właśnie organizowałam się w temacie sprowadzenia z Katowic Bidżej’&Dżejpin’a , ale (tym bardziej nawet ) „mentalne kciuki” były.
Lu, Serduszko! Nawet jak 6 tygodni czekać przyjdzie, to WARTO :P
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Albo mu majtki cnoty założyć! (ech, żeby coś takiego dla szczurów było... :<)
ol.

Post autor: ol. »

królik to królik, szczury szybszy metabolizm mają - we wszyskich komórkach O0

ale najważniejsze, że już po przejściach i jakikolwiek będzie czas oczekiwania - meta jest pewna i bliska :)
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Takie smutne wieści u Nietoperrrka... Przez parę dni nie czytałam Waszych wątków, a tu smutek, tu radość.
Cieszę się, że Lu już po jajcięciu, wymiziaj myszaka kochanego :-*
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Owco- Syrenka zadarła z szefową. Ten mały sfilcowany głupi wyraz pyska ma teraz ranę na uchu. Niemałą. Krew się lała a Ta jeszcze fika i pyskuje. Bukolska skoczyła tylko raz i niestety udało Jej się przedziurawić filcowańca .. Nic dziwnego ze to ucho, skoro stanowi ono 30% całości Owcy... Ja do niej z pierwszą pomocą a Ona się kłóci .. Buńczuczny wiek się zaczął, podlotek pyskuje i buntuje na każdym kroku. Tylko wyraz pyska nie pozwala poważnie potraktować tego szczura ..
Podwawelska z kolei .. dorosła ! Taka się z niej dojrzała szczura zrobiła. Wreszcie czuje się u nas jak w domu.
Cthulhu to już pozostanie małym emo szczurkiem do kieszonki ale Jej jest z tym ładnie :)
Oposy jak Oposy .. każda inna ale bajeczka na dobranoc musi być.
A Luś .. Luś wczoraj mnie zaskoczył; jakby to była jakaś nowość ..
W czasie całej wycieczki nie chciał byc w transporterku, ani jeść ani pić też nie chciał. Nic. Zaczęłam się niepokoić bo taki skwar a On ani kropli .. a potem już wiedziałam .. Jak wróciliśmy do domu to nadrobił bo był U SIEBIE w domu a tak wciąż się bał że gdzieś go zostawimy ... teraz skacze i biega .. i to jest dobre uczucie ..
Lu nie szuka sznureczków, co mnie niezmiernie cieszy :)

Wciąż nie umiem nic napisać u Nietoperka .. nie umiem .. otwieram wątek i nic ..smutek w głowie .. może jutro ..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Ale przyznam, że i Wąglik ma to samo - pić nie chciał, jeść nie chciał - dopiero na następny dzień zaczął skubać, w dniu odklejnocania tylko przysmaki, a i to bez szału (on zostawił naleśnika!!!...), wieczorem coś skubnął, jak nic nie jadł, to i nic ni wychodziło z drugiej strony, a ja pod kuper zaglądam... ;D Dopiero kiedy rankiem następnego dnia wymieniłam mu wszystkie, nieco obsikane chusteczki, postanowił mi udowodnić, że przewód pokarmowy pracuje i zapaprał wszystko od nowa... :P
I na szczęście nitki też go mało obchodzą ;)
Wiesz, z Owcą to chyba tak, jak ja mam z Mikrobem - nigdy nie biorę tych głupolów na poważnie, a największy szok to za każdym razem, jak Mikrob się NAPUSZY... I bądź tu poważny, jak tu ryjek koali, a tu szczotka do kibla... ;D
Z uspokojenia się Podwawelskiej się cieszę niezmiernie, zwłaszcza, że od kiedy zobaczyłam jej pieczołowicie zbudowane gniazdko, jak u mnie byłam, podbiła mnie kompletnie :D

Z nietoperrkowym tematem rozumiem aż za dobrze - są takie szczury, niby nie nasze, ale jednak Nasze - znajoma miała szczurkę, Indirkę, beżowe, okrągłe stworzenie, które poznałam już po pierwszym wylewie... I która, zwykle aktywna i niechętna do pieszczot, pierwsze co zrobiła, to wtuliła mi się w ramiona i rozzgrzytała domagając pieszczot... Już do końca - o, jak zbyt prędkiego - należałyśmy do siebie w jakiś szczególny sposób i po jej śmierci nie potrafiłam znaleźć słów ni pocieszenia, ni...
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Post autor: valhalla »

Entreen pisze:tu ryjek koali, a tu szczotka do kibla... ;D
Padłam ;D
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Eve pisze:Nic dziwnego ze to ucho, skoro stanowi ono 30% całości Owcy...
Entreen pisze:tu ryjek koali, a tu szczotka do kibla... ;D
Hahahahahahaha ;D ;D ;D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

6 tygodni? no coooo Tyyy :o tu na forum wszyscy łączą po 10 dniach, max 2 tygodniach...dodatkowo jeszcze po forum przewijają się dane z jakiegoś eksperymentu w którym szczury już po chyba 8 dniach od kastracji były w 100% bezpłodne (tylko grupa badawcza nie była duza)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Marcheweczka
Kontakt:

Post autor: Marcheweczka »

alken pisze:dodatkowo jeszcze po forum przewijają się dane z jakiegoś eksperymentu w którym szczury już po chyba 8 dniach od kastracji były w 100% bezpłodne (tylko grupa badawcza nie była duza)
W moim przypadku po kastracji samca parka, według zaleceń weta, została połączona po dokładnie 8 dniach. W efekcie jakiś czas później na świat przyszła Podwawelska oraz dwunastka jej rodzeństwa...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no więc dlatego piszę, że grupa badawcza nie była duża ;) wiem ze parę osób łaczyło też nawet 5 dni po kastracji no ale to już gra w rosyjską ruletkę. aczkolwiek w te 6 tygodni to coś mi się nie chce wierzyć, jakim cudem te plemniki miałyby tam tyle przeżyć.
ja łączyłam Emila po 10 dniach, no ale on i tak nie potrafi złapać żadnej z dziewczyn ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”