Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Arau

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych, Człapek i Trzpiotek

Post autor: Arau »

Trzymamy z chłopakami kciuki za Froda, będzie wszystko dobrze, musi. Walcz malutki, masz jeszcze czas!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Hm, a jesteś pewna? Zapalenie ucha czasem widać na dobrej jakości rtg...

Trzymamy kciuki!
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
valhalla

Post autor: valhalla »

Uszy zostały obejrzane i są czyste. Zresztą Frodo już tam nie drapie. Za to ma problem z przednimi łapkami, przewraca się, nie trzyma równowagi. Za poleceniem ludzi z allo pojechaliśmy dziś zresztą do lecznicy, w której weci są specjalistami od przysadki, więc myślę, że tej diagnozie można ufać. Ew. jeśli by nie pomagało leczenie, to zbadamy mu krew pod kątem nerek i wątroby. Ale z racji wieku i objawów obstawiamy jednak przysadkę.

Też wolałabym zapalenie ucha, ale co robić - mam nadzieję, że leczenie zdziała takie cuda, o jakich opowiadała nam dziś wetka (cuda tzn. np.: szczur prawie sztywny po 1 dawce wstał i podreptał albo szczur który przetrwał 8 miesięcy i umarł na coś innego niż guz) :)

Dziękujemy za kciuki :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Trzymamy mocno kciuki żeby u was leki podziałały!!
Co dostał?? :(
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Ron65

Post autor: Ron65 »

I Jak z Frodem? :-\
Wierze w istnienie nieba dla szczurów gdzie po wspaniałym życiu pełnego miłości wracają do życia nasi przyjaciele.[*][*] dla wszystkich szczurów za TM
valhalla

Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Post autor: last.drop.of.blood »

Tam jest mu lepiej. [*]
Trzymaj się.
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
Ron65

Post autor: Ron65 »

Valhalla trzymaj się
Dla Froda[*]
Wierze w istnienie nieba dla szczurów gdzie po wspaniałym życiu pełnego miłości wracają do życia nasi przyjaciele.[*][*] dla wszystkich szczurów za TM
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Nie mogę uwierzyć, to aż... Froduś... Wierzyłam do końca...
Trzymaj się kochana...
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Venice

Post autor: Venice »

Tak mi przykro z powodu śmierci Froda... Trzymaj się! Frodo teraz bawi się z innymi zmarłymi szczurkami. :'(
Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
valhalla

Entreen pisze:Wierzyłam do końca...
Ja też. Frodo podarował nam wczoraj odrobinkę nadziei... i żyłam nią, na krótko, ale życie bez tej nadziei byłoby dużo gorsze. Jestem Mu wdzięczna, że nie kazał nam podejmować tej decyzji za niego i że poczekał, aż wrócimy z pracy. Odszedł w drodze do weta, w samochodzie, na moich kolanach... mogłam z Nim być go końca.

Stada zachowują się normalnie. Myślę, że w szczurzym języku już się zdążyli pożegnać ze sobą, odejście Froda nie jest dla nich szokiem. Przez ostatnie 2 miesiące był w dużej klatce taki zabawny układ - Frodo był autorytetem moralnym, ale Człapek ustawiał stado po swojemu, jednak nigdy nie tykał Froda... myślę, że Frodo nauczył go być dobrym alfą. Stado musi trwać mimo utraty przywódcy. Frodo to wiedział i zawczasu przekazał swoje nauki młodszemu przyjacielowi. Teraz niech rządzą pulpety agutowe, niech dziadek Czmyś żyje jak najdłużej, niech szalona młodzież dorasta - tego chciałby Froduś... aby wszystko trwało dalej.

Tak naprawdę ta strata najbardziej boli nas... Frodo umknął za Tęczowy Most z "większą połową" mojego serca.
IHime

Post autor: IHime »

Valhallo, bardzo mi przykro. Trzymaj się dzielnie, Ty i stadko. :(
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Post autor: unipaks »

:(
Śpij spokojnie, Frodo... [*]
Valhalla, trzymaj się jakoś...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Iguta87

Post autor: Iguta87 »

Trzymaj się Valhalla, wiem co czujesz i bardzo współczuję, Tobie i stadku.
Frodo [*]
Dziewczyny:
Chłopaki:

Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
valhalla

Uni, tak jak w Twoim podpisie, Frodo jest "choć inaczej, ale nadal obecny" :) Wyobrażam sobie, co teraz robi i są to pozytywne myśli - skubie smaczne roślinki na zielonych łąkach i bawi się z Glusiem, który go tak bardzo kochał... nie ma powodu do smutku z jego powodu... użalamy się wyłącznie nad sobą i naszą tęsknotą, bo Frodo ma lepiej :) Będzie mi brakowało najcudowniejszego Przyjaciela... ale jeszcze kiedyś go przytulę, wierzę w to :)

Iguta, dziękuję. Stadko ma się dobrze, myślę, że Frodo wszystko załatwił przed odejściem. Człap dzieli i rządzi. Panuje spokój, a Frodo kochał spokój, stabilizację, harmonię. Niech tak będzie, a spełnimy jego życzenie i pozostaniemy spokojni i szczęśliwi, choć stęsknieni za nim :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”