Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Vicka211

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: Vicka211 »

Owszem. Szczury karmimy głównie serem żółtym, chipsami i czekoladą. Nie możemy im również żałować dobrego alkoholu O0
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

i nie ma co do weta z nimi chodzić bo w tej cenie to można sobie kupić nowego albo nawet dwa i plakat ze zmierzchu. :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

napisała do mnie panna, z którą kiedyś 'rozmawiałam' na temat jej szczurki. pisałam dlaczego MUSI znaleźć koleżankę do swojej podopiecznej. okazało się, że jej facet też ma samotną szczurkę. kiedy powiedziałam, żeby obie zamieszkały u niej albo faceta, zostałam zwyzywana od idiotek i gorszych.
to było dobrych pare miesięcy temu.
wczoraj wieczorem napisąła do mnie znowu, chyba nie pamiętała nicku. spytałam jej czy załatwiła już koleżankę dla szczurki. odpowiedziała, że nie. napisałam co o tym myślę i dlaczego może nazwać się sadystką. napisała, że jej szczurka już nie pamięta jak się żyje ze szczurami i jest jej dobrze. a poza tym jest podobno już stara i musi sobie spokojnie żyć. tylko, że parę miesięcy wczesniej nie była stara, a dziewczyna mimo to miała mnie gdzieś i tylko mnie zwyzywała.
myślicie, że mogę ją postraszyć TOZem ? ja wiem, że oni się takimi sprawami nie zajmują, ale może ją ruszy i chociaż weźmie szczurkę od swojego faceta, bądź odda mu swoją pod opiekę ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Tili

Post autor: Tili »

jak najbardziej, ja bym jej takie stracha napedzila, ze zapomnialaby tapete sobie nalozyc przed wyjsciem do szkoly. Dla taki ludzi powinien byc jakis oboz i kazdego powinno sie tzrymac w klatce z dala od reszty >:D
Awatar użytkownika
alken

prędzej kolegami dresami niż tozem by się przejęła ;)
myślę, że jak do niej nie dotarło i sumienie jej nie ruszyło to chyba nic nie poradzisz, jakby ten szczur wył całą noc do księżyca to by jej dało do myślenia a tak to widzi że je, śpi, biega więc uznaje że jest ok i nic ją nie przekona.

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Tili

Chyba, ze zastosowac technike na wspolczucie, bo skoro laska napisala to widac jednak jakas tam troska jest choc taka nienormalna ciut. Czasem ta bezsilnosc poprostu dobija i rece opadaja.
Awatar użytkownika
alken

jeśli ją ruszy i coś zrobi to skończy się to tak, że weźmie tego szczura od chłopaka/kupi drugiego w zoologu, wsadzi oba do jednej klatki, szczury zaczną się tłuc a ona stwierdzi, że widocznie nie potrzebują towarzystwa.

Tili

Chyba, zeeeee pojdzie po porade jak je polaczyc ;D Wiem, marzenia scietej glowy.
Awatar użytkownika
alken

chyba nie mam aż takiej wiary w ludzi :P
oni są zazwyczaj mądrzejsi ode mnie, w swoim mniemaniu.

klimejszyn
Kontakt:

ona z tego co pamiętam, chciała zabrać szczurę do tej jej faceta na chwilę, żeby się powąchały. puściła je razem i się pożarły. więc uznała, że szczura zapomniała jak to jest żyć między szczurami i nie potrzebuje ich towarzystwa .
brak słów, a mnie szlag trafia.
bez szczurków...
Tili

To poco ona do Ciebie pisze skoro i tak nie slucha porad. Nie kumam ludzi proszacych o pomoc, ale nie akceptujacych podstawowych zasad.
klimejszyn
Kontakt:

ja też nie kumam. odsłyłałam ją do naszego forum kiedyś, to to olała.
bez szczurków...
Tili

Czyli abu wie, ze robi zle i bala sie, ze jednak tu ja wszyscy zakracza, abu ma w dupie wszystkich i poco ma tu wchodzic i sie denerwowac jak ona wie lepiej.
klimejszyn
Kontakt:

pozwolę sobie kilka fragmentów jej wiadomości wrzucić.
"co ty dziewczyno gadasz? mam się nazywać sadystką dlatego, że mój szczur nie ma partnera?!"
"zabrałam ją od przyjaciół, ale była bardzo mała i już nie wie, jak to jest żyć z innym szczurem. wszystkie napotkane atakowała, mimo moich starań." <- ehe, ehe. dawałam jej nawet link do tematu łączenia. pewnie nie weszła nawet.
"mogę cię zapewnić, że jest ze mną szczęśliwa i że nie oddam ci jej, jeżeli znów o to ci chodzi (wcześniej nic nie mówiłam, żeby oddała ją mnie, tylko żeby połączyła ze szczurką faceta -,- ). nie, nie myślę tylko o sobie, ale to jest tak jak z psem - tylko właściciel wie, co będzie dla niego najlepsze, skoro sam powiedzieć tego nie może."

tylko, że pies ma kontakt kilka razy dziennie z innymi psami, niektóre praktycznie non stop.
a szczur ? jak ?
i jeszcze pisała, że doskonale wie, że jej szczur za długo był sam i że długo się męczył. ale co z tego, jeśli nic z tym nie robi ? :-\
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

o jaaa... ale się cieszę. Dziewczyna z sosnowca oddaje szczurki za free i zgodziła się na przyjęcie pomocy od forum :) Chociaż jedna normalna. :)
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”