Za poprawę mocno kciukam i też buziaki przesyłam
Enciakowy zwierzyniec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Enciakowy zwierzyniec
Chłopcy kochani do pionu ! nie ma że coś !
Limfocyt wygląda lepiej, dziś tylko raz pokłócili się z Pikselem w ciągu 10 minut wspólnego wybiegu...
Ale już nawet siedzieli razem.
Ale jeśli o Wąglika chodzi, wieści są złe. W ciągu niespełna 24 godzin jego stan się pogorszył i to znacznie. Zdjęcie mogę mu zrobić dopiero w piątek, a boję się w ogóle go znieczulać do foty - a raczej nie uleży...
Robi bokami bardzo, chodzi nieco chwiejnie, dostał jogurtowego dropsa... z bólem serca patrzyłam, jak się męczy, zjadł jakieś 3/4 i porzucił. Chodzi ostrożnie stawiając łapki, chowając się do kąta, lekko napuszony... Wymacaliśmy mu coś tuż pod mostkiem, twardy twór nieco mniejszy niż ziarnko grochu...
A co najgorsze, znikł blask jego oczu. Jego małych paciorkowatych ślepek, takich ciekawych świata, zainteresowanych...
Teraz matowo patrzą przed siebie, gdy człapie nieporadnie, przygaszone, gdy walczy o oddech...
Dostał steryd przed chwilą w gerberku, zjadł chętnie. Teraz tuli się mi do boku, a ja nawet nie potrafię zapłakać...
Ale jeśli o Wąglika chodzi, wieści są złe. W ciągu niespełna 24 godzin jego stan się pogorszył i to znacznie. Zdjęcie mogę mu zrobić dopiero w piątek, a boję się w ogóle go znieczulać do foty - a raczej nie uleży...
Robi bokami bardzo, chodzi nieco chwiejnie, dostał jogurtowego dropsa... z bólem serca patrzyłam, jak się męczy, zjadł jakieś 3/4 i porzucił. Chodzi ostrożnie stawiając łapki, chowając się do kąta, lekko napuszony... Wymacaliśmy mu coś tuż pod mostkiem, twardy twór nieco mniejszy niż ziarnko grochu...
A co najgorsze, znikł blask jego oczu. Jego małych paciorkowatych ślepek, takich ciekawych świata, zainteresowanych...
Teraz matowo patrzą przed siebie, gdy człapie nieporadnie, przygaszone, gdy walczy o oddech...
Dostał steryd przed chwilą w gerberku, zjadł chętnie. Teraz tuli się mi do boku, a ja nawet nie potrafię zapłakać...
Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Wąglictwo, no co z Tobą? 
Niech się chłopak ogarnie, przecież forumowe kciuki działają cuda... oby zadziałały!
Niech się chłopak ogarnie, przecież forumowe kciuki działają cuda... oby zadziałały!
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Wąglik, ty mały czarny strachulcu, nie wydurniaj się...
Trzymam kciuki, jak to tak...
Trzymam kciuki, jak to tak...
Wyszukiwarka nie gryzie
Wąglik, chłopie, nie wygłupiaj się!
Trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze!
Miejmy nadzieję, że to Ent panikuje, bo miziałam dzisiaj Wąglictwo i nie wyglądał na chorego 
(i oby już tak zostało!)
(i oby już tak zostało!)
Wyszukiwarka nie gryzie
O, to zabrzmiało pozytywnie
Entreen, jak dziś się Wąglik czuje i co pokazało zdjęcie ?
Chłopcze kochany odetchnij pełną piersią i daj nam odetchnąć
Entreen, jak dziś się Wąglik czuje i co pokazało zdjęcie ?
Chłopcze kochany odetchnij pełną piersią i daj nam odetchnąć
No właśnie jestem mocno skonsternowała.
Trzy dni temu szczur wyglądał tak, że pociągając nosem szeptałam mu do uszka, że forum trzyma za niego kciuki, że musi wydobrzeć, ale w głębi serca nie wierzyłam. Dostał steryd wtedy. Następnego dnia szczur chrupie, dość żwawo, skacze, a w oczach blask. Steryd miał działać 12 godzin.
Obmacaliśmy ponownie. Guzek zniknął. Może nigdy go nie było? Mogliśmy źle pomacać.
Mija 12 godzin. 14, 18, 24, 36... I szczur cały czas jak nowy!
Zdjęcie rtg - czyste. Piękne płucka, lepsze niż Wirusa w wieku 8 miesięcy. Serduszko proporcjonalne, zdrowe.
No i hipotez jest parę. Po kastracji Limfocyta to Wąglik był chłopcem do bicia Piksela (paskud! A dominowany liże po palcach, no co za urwis...). Może stres spowodował "gorszy dzień"? Ale aż tak? A może jakiś obrzęk, jakieś coś - i zeszło przez steryd?
Jest jeszcze jedna hipoteza, ta, która mrozi serca, ale - sza! nie ma co się denerwować. Będziemy obserwować.
Trzy dni temu szczur wyglądał tak, że pociągając nosem szeptałam mu do uszka, że forum trzyma za niego kciuki, że musi wydobrzeć, ale w głębi serca nie wierzyłam. Dostał steryd wtedy. Następnego dnia szczur chrupie, dość żwawo, skacze, a w oczach blask. Steryd miał działać 12 godzin.
Obmacaliśmy ponownie. Guzek zniknął. Może nigdy go nie było? Mogliśmy źle pomacać.
Mija 12 godzin. 14, 18, 24, 36... I szczur cały czas jak nowy!
Zdjęcie rtg - czyste. Piękne płucka, lepsze niż Wirusa w wieku 8 miesięcy. Serduszko proporcjonalne, zdrowe.
No i hipotez jest parę. Po kastracji Limfocyta to Wąglik był chłopcem do bicia Piksela (paskud! A dominowany liże po palcach, no co za urwis...). Może stres spowodował "gorszy dzień"? Ale aż tak? A może jakiś obrzęk, jakieś coś - i zeszło przez steryd?
Jest jeszcze jedna hipoteza, ta, która mrozi serca, ale - sza! nie ma co się denerwować. Będziemy obserwować.
Łaaa ! To wspaniale się chłopak spisał
(Może jakaś niestrawność/wzdęcie, które przeszły ?...)
W każdym razie cokolwiek to było, niech pozostanie sprawą zażeganą i wkrótce zapomnianą.
Wągliś ma takie młode oczka i ciało, że jeszcze długo długo nie pozwalam im być w niemocy. Wcale !
W zdrowiu trwaj śliczny czarnulku
(Może jakaś niestrawność/wzdęcie, które przeszły ?...)
W każdym razie cokolwiek to było, niech pozostanie sprawą zażeganą i wkrótce zapomnianą.
Wągliś ma takie młode oczka i ciało, że jeszcze długo długo nie pozwalam im być w niemocy. Wcale !
W zdrowiu trwaj śliczny czarnulku
No, Wąglictwo, dobrze, żeś się ogarnął.
Może faktycznie wzdęcia?
Może faktycznie wzdęcia?
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Jadąc wczoraj do Raciborza wrzuciłam chłopaków do jednej klatki.
Poszli spać razem i do teraz nie było ani jednej awantury
W czwartek byłam z Wąglikiem na zajęciach (zresztą, w piątek też) i spędził je całe, śpiąc mi pod swetrem, na dekolcie... I co się przebudził, to wyiskiwał mi cały obojczyk
Poszli spać razem i do teraz nie było ani jednej awantury
W czwartek byłam z Wąglikiem na zajęciach (zresztą, w piątek też) i spędził je całe, śpiąc mi pod swetrem, na dekolcie... I co się przebudził, to wyiskiwał mi cały obojczyk
Znów mi przyszło nadrabiać zaległości, w zasadzie gdzie nie zaglądnę to jakaś sinusoida.
E. wycałuj chłopaków bo chyba dopiero ich zobaczę na jesień. I mają być !

E. wycałuj chłopaków bo chyba dopiero ich zobaczę na jesień. I mają być !
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Takie zwroty akcji to ja lubię. 
Ja też!
I życzę po tym wszystkim dużo spokoju. Głaski dla ogonów 
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889