Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Tupot Małych Stóp
Mówiłam już, że mam dość ciągłych szczurzych chorób?
Nessunia ma guza...
Ale nie takiego zwykłego, nie gruczolaka, ani nic podobnego. Guz jest twardy, wyrasta z powięzi (na klatce piersiowej, pod prawą łapką). Jest wielkości małej fasolki. Nie wiem czy miała go przed przyjazdem do mnie, nie jest jeszcze do końca oswojona i nie mogłam jej dokładnie obmacać. Na razie czekamy tydzień i sprawdzamy czy rośnie. Nie wiem nawet czy jest możliwość wycięcia go. Będe musiała to skonsultować z wetem, który operował dziewczyny, jak przyjedzie do naszej wetki na zabiegi.
Z chorobą Paskudy już jest nieźle, płuca praktycznie czyste.
Ale żeby nie było za wesoło... ta choroba pokazała nam coś innego. Przy każdym zastrzyku Paskudce robią się paskudne krwiaki, nawet przy najcieńszych igłach krew leci przez kilka minut. Prawdopodobnie ma problemy z krzepliwością krwi. Niestety sprawdzić to można tylko przez badanie krwi, a ze szczurem o to troche ciężko...
Nessunia ma guza...
Ale nie takiego zwykłego, nie gruczolaka, ani nic podobnego. Guz jest twardy, wyrasta z powięzi (na klatce piersiowej, pod prawą łapką). Jest wielkości małej fasolki. Nie wiem czy miała go przed przyjazdem do mnie, nie jest jeszcze do końca oswojona i nie mogłam jej dokładnie obmacać. Na razie czekamy tydzień i sprawdzamy czy rośnie. Nie wiem nawet czy jest możliwość wycięcia go. Będe musiała to skonsultować z wetem, który operował dziewczyny, jak przyjedzie do naszej wetki na zabiegi.
Z chorobą Paskudy już jest nieźle, płuca praktycznie czyste.
Ale żeby nie było za wesoło... ta choroba pokazała nam coś innego. Przy każdym zastrzyku Paskudce robią się paskudne krwiaki, nawet przy najcieńszych igłach krew leci przez kilka minut. Prawdopodobnie ma problemy z krzepliwością krwi. Niestety sprawdzić to można tylko przez badanie krwi, a ze szczurem o to troche ciężko...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Cholerka ale te guzy sie uwziely na twoje ogonki... Wlasciwie to ciezko sobie wyobrazic co musisz przezywac... :/
Ale badz dzielna i walcz o nie, na pewno odwdziecza ci sie miloscia
Trzymam kciuki za chorowinki...
Ale badz dzielna i walcz o nie, na pewno odwdziecza ci sie miloscia

Trzymam kciuki za chorowinki...
ze mną: Tequila i Lima :* :*
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Mocno. Trzymam z całych sił!
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Nie.. nie... nie.. Może tak miało być? Nie wiem...
(*) Kyoko.
Nina trzymaj się tam jakoś..

(*) Kyoko.
Nina trzymaj się tam jakoś..
Solisia jest taka smutna. Ona to widziała, była przy tym.
Wyszorowałam klatke i dałam jej Femisie. Śpią w osobnych kątach a jak Femi podejdzie to Solisia sie od niej odwraca... Martwie sie o moją babcie.
Nienawidze listopadów. 5-go umarła Mysia, 23-go Kyoko, 30-go Heidi.
EDIT
Ja to mam farta.
Hima i Vanille chowała moja mama. Nie pamiętała dokładnie gdzie ale: tutaj na pewno nie.
Tiaa jasne, wykopałam Vanillke... Na szczęście zakopana była w polarku, więc nie wykopałam samych strzępów futerka i kostek, a jedynie już prawie pustą szmatke...
Leżą tam sobie teraz razem...
Wyszorowałam klatke i dałam jej Femisie. Śpią w osobnych kątach a jak Femi podejdzie to Solisia sie od niej odwraca... Martwie sie o moją babcie.
Nienawidze listopadów. 5-go umarła Mysia, 23-go Kyoko, 30-go Heidi.
EDIT
Ja to mam farta.
Hima i Vanille chowała moja mama. Nie pamiętała dokładnie gdzie ale: tutaj na pewno nie.
Tiaa jasne, wykopałam Vanillke... Na szczęście zakopana była w polarku, więc nie wykopałam samych strzępów futerka i kostek, a jedynie już prawie pustą szmatke...
Leżą tam sobie teraz razem...
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Nina, strasznie mi przykro
.... [*]

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Coby temat odżył. Zdjęcia:
Fuks. Tak spędza czas, gdy jego stadko biega po pokoju:

Solisia:

Debi:

Femi:
Tak Paskuda traktuje koleżanki:
Labinki:

Trisz:

Nie pytajcie kto
:
Elish:
Elish, Czarna, Mitia i chyba Ahaya:

Fuks. Tak spędza czas, gdy jego stadko biega po pokoju:

Solisia:

Debi:

Femi:

Tak Paskuda traktuje koleżanki:

Labinki:

Trisz:

Nie pytajcie kto

Elish:

Elish, Czarna, Mitia i chyba Ahaya:

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Dziś jest wielki dzień!
Solisia kończy 2,5 roku
Słoneczko moje przeżywa niemal drugą młodość, choć kondycja już nie ta. Nóżki ma słabe, ale biega, wspina sie na na ramie i jest taka kochana
Polubiła głaskanie, branie na ręce i siedzenie na ramieniu.
Troszke masujemy nóżki, bo mięśnie zanikają i Solinka chodzi z 'przyklapniętym' tyłem, ale daje sobie rade.
Jestem z Niej niesamowicie dumna
Moja pierwsza, przewspaniała, kochana dziewczynka.
Zabieram sie za robienie torciku
Dziś mija równo rok, odkąd straciłam pierwszego szczura. Heidi, moje czarne diablęcie.
Solisia kończy 2,5 roku
Słoneczko moje przeżywa niemal drugą młodość, choć kondycja już nie ta. Nóżki ma słabe, ale biega, wspina sie na na ramie i jest taka kochana

Polubiła głaskanie, branie na ręce i siedzenie na ramieniu.
Troszke masujemy nóżki, bo mięśnie zanikają i Solinka chodzi z 'przyklapniętym' tyłem, ale daje sobie rade.
Jestem z Niej niesamowicie dumna

Zabieram sie za robienie torciku

Dziś mija równo rok, odkąd straciłam pierwszego szczura. Heidi, moje czarne diablęcie.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
100 lat dla Solisi!
Wszystkiego najlepszego dla Solisi !
Duzo zdrowka i radosci w jescze dlugim zyciu seniorki
Solisia wyglada kwitnaco , takie oczka ma blyszczace.
Widze ze Paskuda chce udokumentowac swoja postawa , ze łyse to wredne .
A czemu Fuksik sie leni biala wielka kula, dla nieo tez zyczenia wszystkiego najlepszego bo w koncu , nie wiadomo kiedy sie urodzil .
Duzo zdrowka i radosci w jescze dlugim zyciu seniorki

Solisia wyglada kwitnaco , takie oczka ma blyszczace.
Widze ze Paskuda chce udokumentowac swoja postawa , ze łyse to wredne .
A czemu Fuksik sie leni biala wielka kula, dla nieo tez zyczenia wszystkiego najlepszego bo w koncu , nie wiadomo kiedy sie urodzil .
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie

100 lat 100 lat dla Soliśki
Heidi patrzy na ciebie z góry Nina i jest dumna że miała tak troskliwą i opiekuńczą panią

Heidi patrzy na ciebie z góry Nina i jest dumna że miała tak troskliwą i opiekuńczą panią

zalbi, Martwica po zastrzyku, ma takie dwie, ale już sie goją. Pisałam, że ma duże problemy z krzepliwością. Po zastrzyku robiły jej sie podskórne mikrowylewy i stąd te paskudztwa.
Solisia dostała torcik
wafel ryżowy posmarowany serkiem waniliowym, posypany migdałami, słonecznikiem i dynią, na to jeszcze wafel, znowu serek i rodzynki na góre
Smakowało, teraz kończą jedzenie razem z Femi a mnie chyba czeka gruntowne mycie klatki

Ciasteczka już gotowe, czekam aż wystygną i będzie szczurzy szał
Uwielbiają je.
Solisia dostała torcik

Ciasteczka już gotowe, czekam aż wystygną i będzie szczurzy szał

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp