~~Moje Rekiny Puszyste
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: ~~Moje Rekiny Puszyste
Co tam u Was słychać? Kciukam mocno!
No i nie wiem co zrobić... Sugestie mile widziane, bo jestem w TOTALNEJ rozterce.
DZisiaj Masuma byla u dr Lewandowskiej, ktora obmacala guzy no i pozostawila nam do wyboru - kastracja czy usuniecie guzow.
No i nie wiem co zrobic, bo jak sama powiedziala kastracja ZMNIEJSZA ryzyko ale nie daje gwarancji, ze guzy sie nie pojawia (bo to dziala jedynie w przypadku mlodych szczurow)....
Ale wiadomo jest to bardzo iwazyjne, a Masuma nie taka mloda....
Mimo, ze jest w dobrej formie, to ona sie sklania ku usunieciu guzow....
Ja juz sama nie wiem co zrobic....
???????
Zabieg wstepnie na poniedzialek....
DZisiaj Masuma byla u dr Lewandowskiej, ktora obmacala guzy no i pozostawila nam do wyboru - kastracja czy usuniecie guzow.
No i nie wiem co zrobic, bo jak sama powiedziala kastracja ZMNIEJSZA ryzyko ale nie daje gwarancji, ze guzy sie nie pojawia (bo to dziala jedynie w przypadku mlodych szczurow)....
Ale wiadomo jest to bardzo iwazyjne, a Masuma nie taka mloda....
Mimo, ze jest w dobrej formie, to ona sie sklania ku usunieciu guzow....
Ja juz sama nie wiem co zrobic....

Zabieg wstepnie na poniedzialek....
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
usun guzy, kasytracj mozszzrobic pozniej lub wychamowac produkcje hormonow farmakologicznie efkt chyba nawet lpszy od kastraji a bez ryzyka zwiazanego z operacja. Powodzenia
U nas też w przypadku Dżumy wet skłaniał się ku samemu usunięciu ; po zerwaniu przez nią szwów często myślałam , że nie wiem jak bym dała radę przypilnować tak rozległej rany pokastracyjnej
Ósmego lipca minął miesiąc od zabiegu i dzięki Bogu nic się nie odnawia ani w miejscu poprzedniego guza , ani w innym.
Trzymamy kciuki za Masumi , żeby guziska dały się wyciąć bezproblemowo i nie dały żadnej wznowy!
Całusy i głaski od nas dla wszystkich w Rekinowie! 

Trzymamy kciuki za Masumi , żeby guziska dały się wyciąć bezproblemowo i nie dały żadnej wznowy!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
- sr-ola
Agrafce usuwano gruczolaki już dwa razy (ma 1 rok i 8 miesięcy.) Nikt mi nigdy nie proponował kastracji jako rozwiązania ale gdyby tak było- nie zdecydowałabym się chyba. Ten brak gwarancji by przeważył, zbyt duże ryzyko przy zbyt małej pewności. Wet stwierdził, że taka jej natura i prawdopodobnie będą się odnawiać..
Bąbelka Niny przechodziła na to ostatnio czwartą operację (w sumie usunięto 11 guzów) i z tego co pisała malucha czuje się już dobrze. Wiadomo- każdy ogon reaguje inaczej, trzeba być jednak dobrej myśli i wierzyć, że Masuma wydobrzeje
W razie czego trzymam kciuki choć wierzę, że wszystko będzie dobrze!
Bąbelka Niny przechodziła na to ostatnio czwartą operację (w sumie usunięto 11 guzów) i z tego co pisała malucha czuje się już dobrze. Wiadomo- każdy ogon reaguje inaczej, trzeba być jednak dobrej myśli i wierzyć, że Masuma wydobrzeje

W razie czego trzymam kciuki choć wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Dzieki Wam za odpowiedzi:*:*
Tak własnie zatem zrobię....
Też przyznam, że bałabym się kastracji... jednak to powazna operacja..(chociaz usuniecia guzów też się boję), na korzyśc przemawia tu doświadczenie dr Lewandowskiej no i wziewka, ktorą posiada.
Merch z wyhamowaniem farmakologicznym masz na mysli Tamoxifen i Galastop?
Coś czuję też ze do diety Masumy na stałe wejdą brokułki i buraki oraz herbatka skrzypowa...
Martwię się o tego mojego strachulca dziwoląga.
Oprocz tego w Rekinowie upały makabryczne (nie ma jak ostatnie piętro w bloku ,ehh)
Ratujemy się reczniczkami mokrymi oraz basenem z kuwety
Jedyna odważna, ktora wchodzi tam z własnej nieprzymuszonej woli to Shirin (moja mała gryząca wojowniczka i szczur obronny):))
Reszta zwisa smętnie z półeczek, albo wykłada się na boazerii.
Ja zresztą też
(wprawdzie nie z półeczek zwisam,a z łoża;)
No coż oby do poniedziałku się ochłodziło...
Tak własnie zatem zrobię....
Też przyznam, że bałabym się kastracji... jednak to powazna operacja..(chociaz usuniecia guzów też się boję), na korzyśc przemawia tu doświadczenie dr Lewandowskiej no i wziewka, ktorą posiada.
Merch z wyhamowaniem farmakologicznym masz na mysli Tamoxifen i Galastop?
Coś czuję też ze do diety Masumy na stałe wejdą brokułki i buraki oraz herbatka skrzypowa...
Martwię się o tego mojego strachulca dziwoląga.
Oprocz tego w Rekinowie upały makabryczne (nie ma jak ostatnie piętro w bloku ,ehh)
Ratujemy się reczniczkami mokrymi oraz basenem z kuwety

Jedyna odważna, ktora wchodzi tam z własnej nieprzymuszonej woli to Shirin (moja mała gryząca wojowniczka i szczur obronny):))
Reszta zwisa smętnie z półeczek, albo wykłada się na boazerii.
Ja zresztą też

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
z wychamowaniem mam na mysli Lucrin czyli analog gonadoliberyny,
Teraz chyba w wiekszości zaszczurzonych domów takie widoki.*Delilah* pisze: Reszta zwisa smętnie z półeczek, albo wykłada się na boazerii.
Ja zresztą też![]()

Ja wczoraj zasnęłam na podłodze..

Niestety prognozy pogodowe nie są optymistyczne

Calutki czas kciukamy za Masumkę

Ps. Zapraszam do naszego tematu i obejrzenie fotek lustrzanego odbicia Kokarduchy

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
DZiękujemy za ciepłe słowa...Ogoniasta :* No coz, w poniedzialek się wszystko okaże...
Zerknęłam też na ten Lucrin... straszliwie drogie to cholerstwo....

Merch ,stosowałaś może u swoich szczurzydełek, czy to faktycznie pomaga?
Zerknęłam też na ten Lucrin... straszliwie drogie to cholerstwo....

Merch ,stosowałaś może u swoich szczurzydełek, czy to faktycznie pomaga?
O! Faktycznie! cena... no i trafiłam na taki kwiatek
: http://www.prosalute.info/forum/viewtop ... 4&start=15 kurczę, nooo
;/ aż się prosi, poszukać dziadka z przerośniętą prostatą.... w dodatku, ten lek nie da się chyba podzielić na wszystkie potrzebujące szczurki w Polsce....
Ale ja wierzę, że Masuma da radę.
A Wetki zrobią burzę mózgów.
A do poniedziałku- zwisamy smętnie z półek...

Ale ja wierzę, że Masuma da radę.
A Wetki zrobią burzę mózgów.
A do poniedziałku- zwisamy smętnie z półek...

co do ceny nie wiem jak bdzie w Krakowie, ale w Warszawie w lecznicach gryzoniowo-fretkowych za 1 zastrzyk wystarcza na 3-4 tygodnie placi sie ok 40 PLN
JA tylko się właczę ze słowami, że mocno kciukam za Masumkę 

Jejkusie! I jak Masumicha??? Bo już po siedemnastej jest.... napisz coś proszę.
Wrocilysmy 
Masuma nadal trochę przymulona, ale apetycik już ma, niemal wyrwała mi z ręki bułkę, następnie spałaszowała kawałek wątróbki i mozarelle. Chwilowo siedzi apatycznie w kącie chorbówki, dopiero jak otwieram drzwiczki, to rzuca się, żeby trochę pobiegać, ale dla jej dobra ,raczej jej na to nie pozwolę
Guzy okazały się zapchanymi mlekiem przewodami mlekowymi.(ufff)...
W jednym z nich zaczął się stan zapalny.
Planowane leczenie -galastop..
Nie powiem, czuję ulgę ogromną, chociaż cały czas latam sprawdzać,czy oddycha.
Dziekujemy za kciuki :*:*:*

Masuma nadal trochę przymulona, ale apetycik już ma, niemal wyrwała mi z ręki bułkę, następnie spałaszowała kawałek wątróbki i mozarelle. Chwilowo siedzi apatycznie w kącie chorbówki, dopiero jak otwieram drzwiczki, to rzuca się, żeby trochę pobiegać, ale dla jej dobra ,raczej jej na to nie pozwolę

Guzy okazały się zapchanymi mlekiem przewodami mlekowymi.(ufff)...
W jednym z nich zaczął się stan zapalny.
Planowane leczenie -galastop..
Nie powiem, czuję ulgę ogromną, chociaż cały czas latam sprawdzać,czy oddycha.
Dziekujemy za kciuki :*:*:*
cudne wieści
. Aż Ci za to (ale chwilowo
)daruję, coś nawypisywała na na mnie w temacie Kwarków
.
Trzymajcie się cieplutko

Trzymajcie się cieplutko