Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: spinka2430 »

Wsadziłam małej butelkę z ciepła wodą i wsadziłam do rękawa po polarze i jak tylko ja położyłam mała z szybkością gazeli skoczyła na nią w poszukiwaniu cycka :( oj boziu jak mi przykro że nie mam jak jej cycka dać >:( i szlak mnie trafia z bezsilności.
Obrazek
Rajuna

Post autor: Rajuna »

spinka, przydałoby się smoczek taki maciupeńki zrobić, nawet z balonika podłużnego albo z rękawiczki lateksowej, żeby mała mogła sobie ciepłego kociego mleka possać..
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

Jak ja się cieszę, że jest postęp! Bardzo bardzo bardzo! :D
Pomysł ze smoczkiem bardzo dobry, myślę, że warto spróbować. ohh jak jej brakuja ciepła drugiego szczurka :(
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Super, że są postępy. Biedna kruszynka...
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
spinka2430

Byłyśmy dziś na kontroli u weta. Z małą jest coraz lepiej choć jeszcze mamy problem z jedzeniem kaszki, nadal sama ją karmie. Znalazłam na necie taki smoczek http://www.abckarma.pl/o/2951/trixie-st ... -2422.html ale kurcze nigdzie nie mogę go dostać.
Wszoły prawie zabite :) jutro chyba połączę ją z Szyszką miejmy nadzieję że wszoły już nie wrócą. Dziś ugotowałam kolbe kukurydzy podałam jeszcze ciepłą i powiem że troszkę jej poskubała :) tyle ze kurcze tej kaszki nie chce i zupełnie ne wiem dlaczego :( jak na razie karmie ją co 3 godziny a dziś w trakcie karmienia zasnęła przy strzykawce ;D .
Butelkę z ciepłą wodą zmieniam co pól godziny, w domu malizna jest w sumie zawsze przy mnie, bardzo sie do niej przywiązałam i kocham tego malucha :) jest teraz moim oczkiem w głowie :)
Oczywiscie nie zapominam o reszcie moich panien ;) dziś świrowałyśmy sporo na wybiegu. Bardzo je zapach małej intryguje i jak by starały się ją znaleść :) węszą niuchają i starają sie dostać do jej klatki. Ponad godzinę starały sie namierzyć obiekt, i jakie było rozczarowanie jak wtargnęły do kontenerka a tam nikogo nie było :) został tylko zapach.
Obrazek
Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

jejku jak ja się cieszę że z małą coraz lepiej :) Nawet kolbę poskubała są postępy. Oby tak dalej.
spinka2430

Handzia a jak Twoja malutka? ;) jak walka z wszołami?
Obrazek
Awatar użytkownika
handzia600

mała ma się dobrze , szaleje aż uszy się trzęsą , skacze po Nesce podgryza ją za uszy a ta leży jak kamień i nie reaguje :D Ruchliwa bardzo. Je dużo aż staram się jej nie przekarmić :o Ogólnie jest o wiele lepiej z wszołami ale skórę ma nadal czerwoną. W sobotę kolejna dawka
spinka2430

No to bardzo sie cieszę :) bardzo bym chciała by mała też mi tak jadła ładnie, oddałabym wszystko. No ale przyjdzie na to czas :) a to która już dawka będzie na te wszoły ?
Obrazek
Awatar użytkownika
handzia600

W sobotę będzie 2 dawka. Mam nadzieję że czerwona skóra zejdzie.

Nie martw się jeszcze trochę i mała nabierze na wadze ^^
dorloc

Post autor: dorloc »

Super, że wygrywacie walkę z mikroskopijnym, ale jednak jakże ohydnym przeciwnikiem :)
Spinka, a może ta kaszka za gęsta, albo co, skoro ona taka młoda, to pewnie mleko normalnie by jeszcze piła...
Wklej jakieś zdjęcia malutkiej, bo ona taka śliczna ... :)
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430

Dorloc spełniam Twoją prośbę i zamieszczam kilka fotek małej :) jakość dość kiepska bo robiona telefonem, niestety aparat mi nawalił :(
Czuje się już dość dobrze i dziś połączę ją z Szyszką będzie miała w końcu do kogo się przytulić :)
a oto ona :) urosła i przytyła widać na wadze ważymy już 35g :) :) :) to jakiś postęp
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
spinka2430

jeszcze jedno bo gdzieś mi się zapodziało ;D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Super! A jak z jej jedzeniem ? Wiem że skubie, ale zaczęła jeść już coś sama z siebie więcej ?
Dalej dajesz jej nutri ?
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
handzia600

Jaka poprawa o proszę :) To teraz waży tyle co moja Neura jak ją dostałam. Kurszynki. Bardzo się cieszę że przybiera na wadze widać te starania które w to wkładacie. A mała jest świetna ten pyszczek taki niewinny jeszcze ::)
Miziaki ode mnie i od siostry :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”