Filmy warte obejrzenia...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Filmy warte obejrzenia...
ale co w tym pięknego tak właściwie? Bo się zastanawiam nad tym filmem.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Pozwolę sobie wrzucić podsumowanie pewnej recenzji, gdyż opisuje film w 100% i ja tego ładniej nie ujmę

A i ze śmiechu kilka razy wybuchłam

Podpisuje się pod tym rękami i nogami... Dodam jeszcze od siebie, że ryczałam jak bóbr na filmieObraz zdecydowanie jest warty obejrzenia. Historia jest spójna i dopracowana. Nie ma absurdów i głupich błędów. Efekty i animacja oddają wrażenie, jakbyś tam był. Muzyka sprawia, że to czujesz. Jest doskonała i wyśmienicie steruje emocjami. Warto było czekać 12 lat na kolejne dzieło Camerona.
Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie jest zwykły film, to arcydzieło. A jak by ktoś chciał określić go jednym słowem, to pozwólcie, że zacytuje siebie po wyjściu z kina – "Wow".

A ja dziś byłam na 'Wszystko co kocham'. Warto 

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Parnassus
Biala wstazka
Oba warto
Parnassus to taki Terry Giliamowy film , kto lubi zrozumie.
Biala wstazka jest straszna zupelnie wstrząsajaca.
Biala wstazka
Oba warto
Parnassus to taki Terry Giliamowy film , kto lubi zrozumie.
Biala wstazka jest straszna zupelnie wstrząsajaca.
Przy okazji Białej wstążki, którą chciałabym obejrzeć, przypomniały mi się dwa filmy niemieckojęzyczne godne polecenia: Goodbye Lenin i Życie na podsłuchu
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
jest jescze bardzo dobry Lektor , ale o nim chyba juz pisalam
a mój tż powiedział że pod względem fabuły to coś w stylu pocahontas tylko międzyplanetarnie a nie międzykontynetowoIvcia pisze:Pozwolę sobie wrzucić podsumowanie pewnej recenzji, gdyż opisuje film w 100% i ja tego ładniej nie ujmę![]()
Podpisuje się pod tym rękami i nogami... Dodam jeszcze od siebie, że ryczałam jak bóbr na filmieObraz zdecydowanie jest warty obejrzenia. Historia jest spójna i dopracowana. Nie ma absurdów i głupich błędów. Efekty i animacja oddają wrażenie, jakbyś tam był. Muzyka sprawia, że to czujesz. Jest doskonała i wyśmienicie steruje emocjami. Warto było czekać 12 lat na kolejne dzieło Camerona.
Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to nie jest zwykły film, to arcydzieło. A jak by ktoś chciał określić go jednym słowem, to pozwólcie, że zacytuje siebie po wyjściu z kina – "Wow".

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Czytałem to na joemonsterze i właśnie mnie to odpycha od tego filmu. Za bardzo jestem przywiązany do Disneya..a mój tż powiedział że pod względem fabuły to coś w stylu pocahontas tylko międzyplanetarnie a nie międzykontynetowo

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
mi sie Avatar 3d podobal. przeniosl mnie troszke w inny swiat:)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Mi się Parnassus podobał.. No i Sherlock Holmes.. Boże, to jest dopiero film!
obejrzałam avatar po raz drugi. na lapku, 2d. i ... nic. czysta komercja. inna sprawa, ze ładna komercja. zwłaszcza w trzech wymiarach.
a błędy są. kolega nawet w języku wyłapał, nie pytałam dokładnie.
a inny kolega tak to skomentował: "będzie wojna, ale te elfy wygrają". tyle
a błędy są. kolega nawet w języku wyłapał, nie pytałam dokładnie.
a inny kolega tak to skomentował: "będzie wojna, ale te elfy wygrają". tyle

I TAK UMRZESZ.
Ja polecam : "Wichry namietnosci", "Skazany na Shawshank", "Rzeka tajemnic", "Dzika rzeka"...
Kubuś [*] i Bobuś [*] - bede o Was zawsze pamietac! ;**
o Avatarze koleżanka powiedziała: "Ładne plenery, ale aż za ładne, aż to sztucznie wychodzi i trochę kiczowato. kosmici w założeniu piękni, ale mają coś z nosami nie tak i to drażni. treściowo beznadziejny. a od 3D rozbolała mnie głowa".
ten się nie myli, kto nic nie robi
A mi sie tam bardzo podobało
W koncu 2 dni temu sie wybrałam po ciągłym przekładaniu
Obejrzałabym jeszcze raz, choc te okulary były niewygodne... szczegolnie jak sie miało na nosie jeszcze własne 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Ja byłam na 3D z chłopakiem i jego kolegą.. Oboje się popłakali po 3 razy i mówili, że film jest zaje..świetny 
Jak dla mnie był okropny.. tak jak yss napisała, tak ładne, że aż sztuczne.. Co więcej przypomina mi to trochę inny film..

Jak dla mnie był okropny.. tak jak yss napisała, tak ładne, że aż sztuczne.. Co więcej przypomina mi to trochę inny film..