[SCHORZENIA NEUROLOGICZNE] zapalenie mozgu
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Esti a skąd wiesz u kogo się lecze?specjalnie nie mówiłam wam u kogo żeby zobaczyc co wy powiecie.
Szakira [']-12.04., Foteczka['] 11.04-13.04.06. ;(
[quote="małolata"]Esti a skąd wiesz u kogo się lecze?specjalnie nie mówiłam wam u kogo żeby zobaczyc co wy powiecie.[/quote]
Wiesz to mnie nie zdziwi jesli powiesz, ze u Wojtys czy Bieleckiego - po ostatnich moich przezyciach niz mnie nie zdziwi. :?
W takim razie zycze powodzenia.
Wiesz to mnie nie zdziwi jesli powiesz, ze u Wojtys czy Bieleckiego - po ostatnich moich przezyciach niz mnie nie zdziwi. :?
W takim razie zycze powodzenia.

nie chialam na ciebie naskoczyc, jesli to tak odebralas to przepraszam,poprostu ja uważam ze dr Wojtyś to fantastyczna lekarka, i rzeczywiście u niej się lecze, mam do niej kompletne zaufanie,i nie wiem jakie ty masz przezycia związane z tymi lekarzami czy też nie.czy ty nie lubisz dr Wojtyś?masz złe zdanie o niej?ja mam do tej kobiety totalny szacunek.za to jak podchodzi do zwierząt i jak osobiście traktuje każdego pacjenta.
Ja nie zamierzam tu opowiadac o swoich przezyciach zwiazanych z tymi lekarzami i co o nich sadze, gdyz to moja prywatna sprawa. Jesli dostalas takie zalecenia, to okej - zrobisz co uwazasz. Powodzenia.
EOT.
EOT.

teraz zupelnie juz nie wiem co robic,chce zeby moja niunka wyzdrowiała, to jest dla mnie w tym momencie najwazniejsze,dużo osób podawało odrazu antybiotyk, ale czy w takim razie lekarz bezpodstawnie dała sam steryd?
nie, spokojnie... dr wojtys to swietna specjalistka, ma doswiadczenie w tego typu sprawach i na pewno zrobi wszystko, by pomoc twojej malej... trzymaj sie jej zalecen...
dzięki krwiopijka za słowa otuchy,naprawde sie martwie, chyba nie zasne dzisiaj, bede wstawac co chwila i sprawdzac jak mała się czuej:/pewno potrzebny jej sen a ja ją budze co chwila ale jak spi pod szmatką to nie widze czy oddycha:/, czy jak ona umrze to bedzie piszcała?czy poprostu przestanie oddchac?co mam robic jak bedzie umierała:/ chce byc przygotowana na najgorsze chociaz nie bede umiała się ztym pogodzic, mam nadzieje ze focia sie wyleczy 

Z tego co przeczytałam na forum to postęp tej choroby wcale nie jest szybki, nie musisz wstawać w nocy, raczej uzbroić sie w cierpliowść potrzebną do pielegnacji szczurci, oraz owszem liczyć się z mozliwościa ,ze odejdzie . 3 majcie się. I pisz jak się sprawy mają.
steryd podany jak najbardziej podstawnie..tylko dziwi mnie brak antybiotyku...ja tez lecze sie u Wojtys.. bede u niej w czwartek wiec sie chiba dopytam..
merch ja wstawalam w nocy..niunia spala w chorobowej klatce obok mnie.. poilam ja i karmilam.. ale to juz naprawde zalezy jak szczur sie czuje i jak czlowiek sie opiekuje...
merch ja wstawalam w nocy..niunia spala w chorobowej klatce obok mnie.. poilam ja i karmilam.. ale to juz naprawde zalezy jak szczur sie czuje i jak czlowiek sie opiekuje...
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Limba , ja tylko napisałam ze szczurcia prawdopodobnie nie zgasnie w ciągu 24 godzin i ,że może nie koniecznie trzeba jej w nocy pilnować. Co do picia proponuje zostawić jej soczyste jedzonko czasem łatwiej z niego skorzystac niz z poidąl cz nawet miseczki , moze to być kawałek swiezego ogórka , pomarańczy czy innego owocu.
aktualnie na miseczkach mojej małej widnieje gerber warzywno mięsny, gerber jogurtowow owocowy, serek wiejski i pasztetowa.o ogórku ani pomaranczy nie ma raczej mowy bo mała ledno je i nie gryzie, bardziej zlicuje pokarm wiec musi byc wodnisty dosyć albo miekki bardzo.ale ofkoz poloze jej jesli tak radzicie.a czy ktos z was ma lub miał szcurka który się z takiej choroby wyleczył?
postawnowiłam ze jesli fotka przezyje noc( a mam nadzieje ze tak!!!) to z rana jade do dr wojtys po antybiotyk.poprawy wielkiej nie widze, troche je, nie pije wogole:/.trzymajcie kciuki, dam znac jak tylko wroce od weterynarza , a po nocy napisze czy mała żyje.jestem dobrej mysli.ale boje sie isc spac:/
postawnowiłam ze jesli fotka przezyje noc( a mam nadzieje ze tak!!!) to z rana jade do dr wojtys po antybiotyk.poprawy wielkiej nie widze, troche je, nie pije wogole:/.trzymajcie kciuki, dam znac jak tylko wroce od weterynarza , a po nocy napisze czy mała żyje.jestem dobrej mysli.ale boje sie isc spac:/
Fokenka żyje! w nocy wstawałam do niej 3 razy i za każdym razem zamierałam gdy włączałam swiatło i podchodziłam do klatki.Czuje się mniejwięcej jak wczoraj,widziałąm że zjadłą troche w nocy,teraz dałam jej świeże jedzenie tez troche pochłeptała.Strasznie smutno się na mnie patrzy:( jest nie do poznania.Biedaczka.Zaraz jade do dr Wojtyś po antybiotyk ponieważ od wczoraj nie widze jakiejś znacznej poprawy.A później do szkoły:/ ąż się boję wyjśc
(sory ale nie mogłam wziąć edytuj bo mozna tylko 60 min więc jak ktoś moze to złączyć to prosze bardzo, ale ja glupek komputerowy jestem :])
(sory ale nie mogłam wziąć edytuj bo mozna tylko 60 min więc jak ktoś moze to złączyć to prosze bardzo, ale ja glupek komputerowy jestem :])
Limba, może to coś innego, nie to co u Fres? Tylko Małolata albo nie do końca zrozumiała albo Wojtyś nie powiedziała.
małolata, jesli sie martwisz, czy dobrze szczurcia jest leczona to pojedź do Bieleckiego. Na konsultacje. Powiedz kto leczy małą i jak i go wysłuchaj.
Jeśli nastąpi nawrót - radziłabym przedyskutowac z wetem kwestię uśpienia zanim będzie szczurcia bardzo cierpieć... Byc może nie będzie ono potrzebne, ale do tego trzeba opinii weta.
małolata, jesli sie martwisz, czy dobrze szczurcia jest leczona to pojedź do Bieleckiego. Na konsultacje. Powiedz kto leczy małą i jak i go wysłuchaj.
Jeśli nastąpi nawrót - radziłabym przedyskutowac z wetem kwestię uśpienia zanim będzie szczurcia bardzo cierpieć... Byc może nie będzie ono potrzebne, ale do tego trzeba opinii weta.
Nie mówcie mi o nawrotach jeśli narazie nie wyleczuyłam jej wogole:/. dziś mała była u dr Wojtyś i dostała amtybiotyk, nazwy niestetty nie znam ale taki żółtawy płyn.Czuje sie chyba nie najgorzej chociaż łapki tylne ma chyba częściowo sparalizowane i ogon też.podjada od czasu do czasu miękkie jedzenie.ser bial y z nutridrinkiem i odrobiną miodu dla polepszenia smaku.jutro i pojutrze kolejny zastrzyk antybiotykowy a pózniej antybiotyk w syropku przez tydzien jescze.Dr Milena mówi że szczurcia jest silna i nie wygląda jakby miała umierać, ale ze nigdy nic nie wiadomo.Wkurzyłam się jednak w poczekalni bo jakaś glupia baba powiedziała ze powinnam odrazu małą uśpić jak sie dowiedziałąm o chorobie tylko,baba chyba nie miała pojęcia co to za choroba bo powiedziała że sie brzydzi szcurów a sama przyszła zresztą z kotem.
Ludzie bywają chamscy, fakt. Ostatnio przyszła paniusia z psem i chciała sie wepchać przede mnie i taką dziewczyne z kosztaniczką. Niestety, nie udało się jej
Wojtys powiedziała "najpierw gryzonie".
Ale mam nadzieję, ze mała z tego wyjdzie. To paskudna choroba. Ale skoro sama je....

Ale mam nadzieję, ze mała z tego wyjdzie. To paskudna choroba. Ale skoro sama je....