Śmietnik :D / Prawie SB
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Re: Śmietnik :D / Prawie SB
Ogon miesiąc pobędzie jeszcze u Odmiennej, więc trochę czasu minie 

Co do tężca, to ja kiedys tam w podstawowce miałam juz pręgę az do kostki
Biegałam po lesie na bosaka i skaleczyłam sie w stope, a szczepienia aktualnego nie mialam....

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Mam pytanie :
Miał ktoś z Was świnkę morską ? Czy są one kłopotliwe? jak długo żyją?
Ja kiedyś miałam,ale mialam może z 2-3 lata,więc pamietam tylko jak w niedziele pomagałam rodzicom sprzątać jej w klatce
Mam wolną klatkę,i zastanawiam się nad zakupem świnki,a nigdzie nie mogę znaleźć tych informacji ww.
Miał ktoś z Was świnkę morską ? Czy są one kłopotliwe? jak długo żyją?
Ja kiedyś miałam,ale mialam może z 2-3 lata,więc pamietam tylko jak w niedziele pomagałam rodzicom sprzątać jej w klatce

Mam wolną klatkę,i zastanawiam się nad zakupem świnki,a nigdzie nie mogę znaleźć tych informacji ww.

Izold, no proszę Cię... Miałam Cię za osobę rozsądnąIzold pisze:Mam wolną klatkę,i zastanawiam się nad zakupem świnki,

Weź stąd: http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=22255
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Ja miałam świnkę
Był niezbyt kłopotliwy. Jak wchodziłam do domu to piszczał na cały dom, bo chciał żeby go wziąć albo coś zjeść
Ogółem był bardzo miziasty, mógłby mi leżeć na kolanach godzinami 
Świnki żyją jakieś 8 lat. Niektóre odmiany wymagają codziennego czesania, trzeba też im obcinać pazurki i takie tam
. Masz tu stronę, forum i jeszcze jedno forum poczytaj trochę 

Świnki żyją jakieś 8 lat. Niektóre odmiany wymagają codziennego czesania, trzeba też im obcinać pazurki i takie tam

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Najnowsza szczurza sesja chlebkowa
A co .. pochwale sie
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 56#p605756

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 56#p605756
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 

U mnie w szkole umarła dziewczyna właśnie na ten tężec... siedziała sobie na lekcji. Byli po szczepieniach. I ona tak sobie patrzy na rękę, a tam taki paseczek się przesuwa
. Wszyscy się śmiali. W końcu nauczycielka zczaiła, że to coś może być.. Za nim przyjechała karetka ona umarła.

ogon, kilkadziesiąt minut to trochę zbyt szybko. ten 'paseczek' to jest zakażenie, niekoniecznie tężec.
wikipedia mówi:
2. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
przełom 3. i 4. miesiąca życia (po 6 tyg., szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
5. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
16. – 18. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT).
Następnie należy przeprowadzać podawanie kolejnych dawek szczepionki tzn. przypominających w następującym schemacie:
6. rok życia (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionką DTaP)
14. rok życia (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę, ze zredukowaną ilością anatoksyny błoniczej)
19. rok życia (lub ostatni rok nauki w szkole) – (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę, ze zredukowaną ilością anatoksyny błoniczej).
Aby uchronić osobę dorosłą przed zachorowaniem, konieczne jest powtarzanie podawania dawek tej szczepionki (szczepionka Td) w odpowiednich odstępach czasu w ciągu całego życia, nie rzadziej niż co 10 lat.
wikipedia mówi:
2. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
przełom 3. i 4. miesiąca życia (po 6 tyg., szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
5. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT)
16. – 18. miesiąc życia (szczepionką skojarzoną, łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionka DPT).
Następnie należy przeprowadzać podawanie kolejnych dawek szczepionki tzn. przypominających w następującym schemacie:
6. rok życia (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę i krztusiec - szczepionką DTaP)
14. rok życia (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę, ze zredukowaną ilością anatoksyny błoniczej)
19. rok życia (lub ostatni rok nauki w szkole) – (szczepionką skojarzoną łącznie ze szczepieniem na błonicę, ze zredukowaną ilością anatoksyny błoniczej).
Aby uchronić osobę dorosłą przed zachorowaniem, konieczne jest powtarzanie podawania dawek tej szczepionki (szczepionka Td) w odpowiednich odstępach czasu w ciągu całego życia, nie rzadziej niż co 10 lat.

I TAK UMRZESZ.
Dr Strugała na urlopie.. :/ Na Borowskiej przyjmuje dr Marta (?)..Zna ktoś tą panią? Jakieś opinie??
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
A nie może być piasecki
?

Tylko, że on przyjmuje do 19:00.. mogę nie zdążyć
A w ogóle to on jest dzisiaj na Głogowskiej?? Nie mogę się połapać z tym jego grafikiem
Już chyba za bardzo zdenerwowana jestem.. 

A w ogóle to on jest dzisiaj na Głogowskiej?? Nie mogę się połapać z tym jego grafikiem

Izold, najważniejsza kwestia: świnki to też zwierzęta stadne. No i potrzebują duuuużej klatki.
Ogoniasta, skoro nie wiesz nic o tej wetce to jedź do Piaseckiego. Przynajmniej pewny.
Przyjmuje TEORETYCZNIE do 19. Zazwyczaj siedzi do 20. Zadzwoń i zapytaj czy nie mógłby poczekać.
Ogoniasta, skoro nie wiesz nic o tej wetce to jedź do Piaseckiego. Przynajmniej pewny.
Przyjmuje TEORETYCZNIE do 19. Zazwyczaj siedzi do 20. Zadzwoń i zapytaj czy nie mógłby poczekać.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Właśnie w temacie podanym przez Asmene 'zaklepałam' sobie jedną świnkową samiczkę. Tylko boje się co do transportu... 

Masz rację Nina, nie ma sensu jechać "w ciemno" do dr Marty. Pojadę do Piaseckiego.
Dziękuje bardzo!
Dziękuje bardzo!

A skąd prosiaczek??Izold pisze:Właśnie w temacie podanym przez Asmene 'zaklepałam' sobie jedną świnkową samiczkę. Tylko boje się co do transportu...