a znajoma kuzyna w 8 miesiącu ciąży przytyła tylko 3 kg... ekhm.RattaAna pisze:no i zaczyna mi być już ciężko, jednak 15kg do przodu
Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz
zalbi - tylko 3? to ile ważyło dziecko? znam dziewczynę, która w całej ciąży przytyła tylko 4 kg, ale już przed ciążą był z niej spory klocek i organizm nie musiał nic magazynować itp. przytyła tyle, ile ważyło dziecko + te płyny co się zwiększają w trakcie;
a inna znajoma przytyła prawie 26, a była szczupła przed;
tak więc nie ma reguły, a i tak ilebyśmy nie przytyły, to jeśli jemy racjonalnie, nic z tym nie zrobimy, a ciążą to nie czas na diety; po urodzeniu nadejdzie czas na martwienie się linią
fota w 8 m-cu:
niektórzy mówią, że brzuch mam duży (koleżanka miała taki w 9 m-cu), inni, że właśnie mały, a ja sama nie wiem; obwód w pasie, na wysokości pępka - uwaga uwaga - całe 100 cm
a inna znajoma przytyła prawie 26, a była szczupła przed;
tak więc nie ma reguły, a i tak ilebyśmy nie przytyły, to jeśli jemy racjonalnie, nic z tym nie zrobimy, a ciążą to nie czas na diety; po urodzeniu nadejdzie czas na martwienie się linią

fota w 8 m-cu:

niektórzy mówią, że brzuch mam duży (koleżanka miała taki w 9 m-cu), inni, że właśnie mały, a ja sama nie wiem; obwód w pasie, na wysokości pępka - uwaga uwaga - całe 100 cm

mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
No cóż. Ja tam spory klocek nie byłam i nie jestem ale szczuplutka to też jakoś niekoniecznie, taka, no, tu trochę, tam trochę. Do szóstego miesiąca na wadze byłam na minusie. Do 9 miesiąca miałam na plusie 8kg ale większość to woda. Zaraz po porodzie ważyłam 10 kg mniej czyli 2 mniej niż przed ciążą zaś 5 dni po porodzie było już 6,5 kg mniej niż przed ciążą.
Ale ja dużo zwracałam do końca 5 miesiąca.
I wiele dziewczyn ma podobnie, to wcale nie jakaś tam wybitna rzadkość. niektóre nie wymiotują, wciągają jak odkurzacz i też nie tyją. To też zależy co się je i jak się je.
Ja np w ogóle nie tykałam w ciąży słodyczy, nawet herbatę przestałam praktycznie słodzić, tak mnie odrzucało. No a jak jakaś Pani odżywia się codziennie w fast foodach i opycha się na noc to wiadome, że sporo przytyje.
RattaAna fajny brzucho
Ale ja dużo zwracałam do końca 5 miesiąca.
I wiele dziewczyn ma podobnie, to wcale nie jakaś tam wybitna rzadkość. niektóre nie wymiotują, wciągają jak odkurzacz i też nie tyją. To też zależy co się je i jak się je.
Ja np w ogóle nie tykałam w ciąży słodyczy, nawet herbatę przestałam praktycznie słodzić, tak mnie odrzucało. No a jak jakaś Pani odżywia się codziennie w fast foodach i opycha się na noc to wiadome, że sporo przytyje.
RattaAna fajny brzucho

¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
ratta: brzuch jak na 8 miesiąc to taki w sam raz 
już wiem, o co chodziło synkowi.
on chciał jeść/pić, ale mleka mam nadmiar i leciało za szybko
dlatego wypluwał cycek i marudził....
odkryłam to stosunkowo szybko i maluszek znów jest grzeczny, bo staram się zapewnić mu normalnie lecące mleczko, ale jest mi strasznie przykro, że tak go męczyłam
w ogóle jest mi dość smutno...... biedak dostał potówek.... upały mamy :/ leczymy się mąką ziemniaczaną, nadmanganianem i sudokremem
ale jeszcze je ma...
i w ogóle...
ale co jakiś czas śmieje się na głos
śmieszne to 

już wiem, o co chodziło synkowi.
on chciał jeść/pić, ale mleka mam nadmiar i leciało za szybko

odkryłam to stosunkowo szybko i maluszek znów jest grzeczny, bo staram się zapewnić mu normalnie lecące mleczko, ale jest mi strasznie przykro, że tak go męczyłam

w ogóle jest mi dość smutno...... biedak dostał potówek.... upały mamy :/ leczymy się mąką ziemniaczaną, nadmanganianem i sudokremem

i w ogóle...
ale co jakiś czas śmieje się na głos

ten się nie myli, kto nic nie robi
nagraj i pusc nam 

dlaczego ja znowu mam niewiadomo jak dziwne wyobrażenia fioletowej od nadmanganianu dzidzi, posypanej mąką..yss pisze:leczymy się mąką ziemniaczaną, nadmanganianem i sudokremem
a co do znajomej - ona jest w 8 miesiącu wlasnie teraz. i w ogóle nie tyje. jak było 3 kg tak jest nadal.
zalbi: nie jest fioletowy
[jeszcze?]
a mąkę nakłada się delikatnie, wacikiem, jak puder, w miejscach potliwych - nie widać jej właściwie.
na potówki działają tez kąpiele w krochmalu - jaką masz wizję jak TO słyszysz?
merch: nie da rady. on się śmieje raz na dwa dni
i to jest takie malutkie hahaha i koniec 

a mąkę nakłada się delikatnie, wacikiem, jak puder, w miejscach potliwych - nie widać jej właściwie.
na potówki działają tez kąpiele w krochmalu - jaką masz wizję jak TO słyszysz?

merch: nie da rady. on się śmieje raz na dwa dni

- susurrement
ja widzę dziecko w garnku, we wrzątku z krochmalemyss pisze:na potówki działają tez kąpiele w krochmalu - jaką masz wizję jak TO słyszysz?

RattaAna, ślicznie wyglądasz

ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
to jest akurat dla mnie normalne =]yss pisze:na potówki działają tez kąpiele w krochmalu - jaką masz wizję jak TO słyszysz?
chociaż widzę wannę z siedzącą w niej dzidzią a wokół dzidzi, w wodzie, pływają takie "gluty" z krochmalu - bo taki krochmal tworzy się z mąki =P
Na krochmal warto uważać, bo lubi uczulać wbrew obiegowej opinii 
U nas zwykły puder - zasypka zdziałał cuda. A do kąpieli emulsja Olium /odpowiednik Oilatum, tylko tańszy../.
Co do szybkiego wypływu mleka to też mieliśmy ten problem, dziecko zbyt łapczywe. jest na to patent - przed każdym karmieniem odciągnąć mleka z 5-10 ml.

U nas zwykły puder - zasypka zdziałał cuda. A do kąpieli emulsja Olium /odpowiednik Oilatum, tylko tańszy../.
Co do szybkiego wypływu mleka to też mieliśmy ten problem, dziecko zbyt łapczywe. jest na to patent - przed każdym karmieniem odciągnąć mleka z 5-10 ml.
- Czerwonaona
yss powoli wszystko samo się poukłada i nauczycie się siebie nawzajem.
Jak moja Oli się pierwszy raz rozesimiała to poryczałam się normalnie(taki pierwszy świadomy śmiech chyba jak miała z 4 miesiące).
Ratta super brzusio,taka piłeczka tak jak chciałam ale mnie zawsze wszystko się na boki rozlewało.
24 w pierwszej ciąży na plus a w drugiej 16:-/wcale nie jadłam dużo.
Ania ale Ci dobrze po porodzie ważyć mniej nić przed to marzenie nie jednej mamy:)
Jak moja Oli się pierwszy raz rozesimiała to poryczałam się normalnie(taki pierwszy świadomy śmiech chyba jak miała z 4 miesiące).
Ratta super brzusio,taka piłeczka tak jak chciałam ale mnie zawsze wszystko się na boki rozlewało.
24 w pierwszej ciąży na plus a w drugiej 16:-/wcale nie jadłam dużo.
Ania ale Ci dobrze po porodzie ważyć mniej nić przed to marzenie nie jednej mamy:)
Czerwonaona, zauważ moja droga, że użyłam czasu przeszłego
Zdążyłam nadrobić, co zrzuciłam

czerwona: ech....
ania: odciągam
ale mam do dyspozycji tylko łapki, a mały krzyczy, bo dla niego jakiekolwiek opóźnienie w odżywianiu to tragedia [po mamusi ma...]
macie jakieś info, jak długo trwa takie kąpanie w krochmalu itp żeby te krostki zaczęły znikać?
w poniedziałek idziemy do dermatologa, bo może się jeszcze okazać, że to uczulenie....
bardzo mnie smuci mój synek. wygląda nieszczęśliwie, w kropki...
jeśli to potówki, to na buzi ma je ewidentnie od cyca
cyc przylega mu do bródki i częściowo do policzków i dokładnie tam biedak się wysypał.......
ania: odciągam

macie jakieś info, jak długo trwa takie kąpanie w krochmalu itp żeby te krostki zaczęły znikać?
w poniedziałek idziemy do dermatologa, bo może się jeszcze okazać, że to uczulenie....
bardzo mnie smuci mój synek. wygląda nieszczęśliwie, w kropki...
jeśli to potówki, to na buzi ma je ewidentnie od cyca

Jak nasza mała miała coś podobnego na buzi , starsza pani pediatra , upewniwszy się , że karmię piersią , kazałam mi pić sobie (nie za dużo)słabą herbatkę z dziurawca , i małej wszystko znikło .Sięgnęłam po herbatkę ponownie , gdy się okazało , że pojawiła się skaza białkowa.
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
wchodzę tu sobie, by zobaczyć jak Nasze OMC Mamuśki z upałami sobie radzą i...
jejku! Młody Yssaczek już kawał czasu na świecie, już się uśmiecha i Mamę prowokuje do właściwych Jej tekstów.
Witaj Chłopaku pośród Szczupaków! Niech świat dla Ciebie będzie miejscem przyjaznym a i Ty dla niego bądź dobry.
A dla Rodziców gratulacje jak stąd do Władywostoku.
Yss- on jest naprawdę przystojny ( piszę to, bo gdy urodził się mój Siostrzeniec, długo zastanawiałam się, czy on faktycznie jest taki piękny, czy taki piękny, bo to mój Siostrzeniec
)
......
polowanie na śmiech maluszka- czy może być cenniejsze trofeum?
jejku! Młody Yssaczek już kawał czasu na świecie, już się uśmiecha i Mamę prowokuje do właściwych Jej tekstów.

Witaj Chłopaku pośród Szczupaków! Niech świat dla Ciebie będzie miejscem przyjaznym a i Ty dla niego bądź dobry.

A dla Rodziców gratulacje jak stąd do Władywostoku.

Yss- on jest naprawdę przystojny ( piszę to, bo gdy urodził się mój Siostrzeniec, długo zastanawiałam się, czy on faktycznie jest taki piękny, czy taki piękny, bo to mój Siostrzeniec

......
polowanie na śmiech maluszka- czy może być cenniejsze trofeum?